Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2014. gada 4. novembris

2014. gada 6. novembrī norisināsies Lattelecom 9. starptautiskā konference "Bizness un radošums"

Ceturtdien, 2014. gada 6. novembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Gaismas pilī) norisināsies Lattelecom 9. starptautiskā konference "Bizness un radošums". Konferenci atklāt aicināts Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, bet to ievadīs Kens Segals, kurš 12 gadus bijis Apple radošais direktors. Viņš ir radījis leģendāro " i ", kas kļuvusi par iPhone, iPad, iMac, iCloud un citu produktu neatņemamu zīmola sastāvdaļu.

Ar savām lekcijām konferencē uzstāsies arī citas pasaules līmeņa radošās un sociālās uzņēmējdarbības izcilības – Waze dibinātājs Uri Levins, sociālās uzņēmējdarbības praktiķis Robijs Vitrano, arhitekts un pilsētu futūrists Ēriks Hovelers, kā arī TechHub Riga dibinātājs Andris K. Bērziņš.

Kens Segals (Ken Segall), kas 12 gadus bijis Apple radošais direktors, radījis reklāmas kampaņu "Think Different" un iekļāvis produktu nosaukumos simbolisko burtu " i ". Viņš dalīsies pieredzē par Apple ceļu uz izcilību, kas ļāva uzņēmumam pārtraukt deviņdesmitajos gados piedzīvoto lejupslīdi un atgriezties virsotnē kā pasaulē vērtīgākajai kompānijai, un palīdzēs Latvijas uzņēmumiem nezaudēt fokusu uz būtiskāko – savā vienkāršībā izcilu produktu vai pakalpojumu.

Navigācijas aplikācijas Waze dibinātājs Uri Levins (Uri Levine) norādīs uz faktoriem, kas palīdzēja Waze iegūt globāla mēroga popularitāti, kā arī ļaus ieskatīties radošo ideju tapšanas procesā. Savukārt biznesa mentors, tehnoloģiju inkubatora TechHub Riga vadītājs Andris K. Bērziņš piedāvās savu versiju nosacījumiem, kas diktē projekta unikalitāti un dzīvotspēju un palīdz mērķtiecīgi strādāt inovāciju attīstības virzienā. 

Godalgotais arhitekts Ēriks Hovelers (Eric Höweler) iepazīstinās ar intriģējošu skatījumu uz pārvietošanos nākotnē - "Boswash Shareway 2030". Neraugoties uz Hovelera vīzijas futūristisko ievirzi, viņa pārmaiņu redzējums kļūst arvien aktuālāks un reālistiskāks. Urbānās teritorijas saskaras ar pārapdzīvotības problēmām, kamēr citviet jācīnās par cilvēku noturēšanu. Arī Latvijas ekonomiskie procesi ir veicinājuši darbaspēka aizplūšanu. Vai to varam mainīt, radot starppilsētu mēroga projektus, kas atvieglotu iedzīvotāju pārvietošanos un darbaspēka mobilitāti?

Uzņēmējs Robijs Vitrano (Robbie Vitrano) atklās, kad atmaksājas sociālā atbildība, un sniegs vērtīgas atziņas par attīstību nenoteiktības laikmetā. Pēc viesuļvētras Katrīna, kas 2005. gadā appludināja 80% Ņūorleānas teritorijas, Robijs Vitrano pievērsās sociālajai uzņēmējdarbībai, aicinot līdzīgi rīkoties arī citus pilsētas uzņēmējus. Viņa stāstījumā meklējamas līdzības ar pārmaiņām, ko pēc ekonomiskās lejupslīdes piedzīvojuši Latvijas uzņēmēji.

Konferences programma
10.00-11.00 Reģistrācija
11.00-11.30 Atklāšana
Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis
11.30-12.10 Kens Segals
Bijušais "Apple" radošais direktors, "Think Different" kampaņas radītājs
12.10-12.50 Uri Levins
"Waze" dibinātājs
12.50-13.50 Pārtraukums
13.50-14.30 Ēriks Hovelers
Projekta "Boswash Shareway 2030" autors
14.30-15.10 Robijs Vitrano
Sociālās uzņēmējdarbības praktiķis, "Idea Village" un "Naked Pizza" dibinātājs
15.10-15.50 Andris K. Bērziņš
"TechHub Riga" dibinātājs


Šī ir jau 9. Lattelecom starptautiskā konference par Latvijā un pasaulē svarīgiem ekonomikas un sociālpolitikas jautājumiem. Ik gadu tā tiek veidota par aktualitātēm, kas ļauj būt soli priekšā ekonomikas cikliskumam - aplūkojot tēmas no pārmaiņu vadības līdz inovāciju ekonomikai, kas tika aizsākta jau 2013. gadā konferencē "Ideja. Darbs. Rezultāts." 

Lattelecom 9. starptautiskās konferences „Bizness un radošums” tiešraidi 6. novembrī no plkst. 11.00 būs iespējams vērot portālā http://conference.lattelecom.lv/, Lattelecom Interaktīvajā un Interneta televīzijā.

1 komentārs:

  1. Atceros šo konferenci - tā bija vienk. lieliska. Ja kāds filmēja streamu būtu interesanti atkārtoti paskatīties....padalaties.

    AtbildētDzēst