Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2012. gada 29. augusts

Mans Raspberry Pi iegūst MPEG-2 licenci

Kādu laiku iepriekš rakstīju, ka Raspberry Pi fonds beidzot piedāvā iegādāties MPEG-2 un VC-1 licences par atsevišķu samaksu. Es arī tās pasūtīju. Un svētdienas vakarā (26.08.2012) saņēmu savus licences kodus.
Lai viss darbotos, vajadzēja ierakstīt config.txt failā vajadzīgo informāciju un visam vajadzētu strādāt. Izklausās vienkārši un elementāri, bet tomēr radās nelielas grūtības.

Pašā Raspberry Pi mājaslapā bija teikts, ka, lai šī iespēja darbotos, ir nepieciešama jaunāka firmware. Bet, paskatoties RaspBMC mājaslapā, tad tur tiek apgalvots, ka viss strādās kā nākas un nekādas papildus izmaiņas nav jāveic.
Tā nu es uz pozitīvās nots ņemu un ievadu savus kodus (norādīti fiktīvi cipari) config.txt failā:
decode_MPG2=0x00000000
decode_WVC1=0x00000000
Pārstartēju savu avenīti un mēģinu atskaņot video ar MPEG-2 kodējumu. Bet nekādas izmaiņas nemanīju - bildes nebija, bet bija tikai skaņa. Pamēģināju vēlreiz, bet bez rezultāta.
Palasīju, ko saka RaspBMC forumā. Tur tiek apgalvots, ka visi nepieciešamie firmware labojumi tiek uzlikti automātiski pēc datora pārstartēšanas. Ja jau tā saka, tad es tam ticu! Tomēr man tas īpaši nepalīdzēja, jo faili korekti neatskaņojās.
Tādējādi pavadot pāris stundas foruma pārlasīšanai, izdomāju tam likt mieru un atstāt uz nākošo vakaru. Varbūt man atnāks kāda apskaidrība un es sapratīšu, kur ir jāmeklē kāds risinājums.

Tā nu pienāca pirmdienas vakars, bet nekādas apskaidrības pa nakti un dienu man nebija atnākušas. Mēģināju vēlreiz norādīt kodus - ierakstot tos no jauna. Un pie reizes pārstartējot avenīti. Bet nekas nepalīdzēja.
Izdomāju pamēģināt jaunāku RaspBMC brūvējumu (Nightly Builds). Bet arī tas nepalīdzēju. Atkal metos iekšā foruma apskatei. Bet nekā jauna tur es tā arī neuzzināju.

Tā vēl es nebūtu ar to visu ticis galā, ja neizdomātu apskatīt, kāds tad īsti ir firmware datums. Tam izrādījās bija augusta sākuma datums! Uzreiz kļuva skaidra bilde - vaina ir tajā lietā, ka automātiski tas netika atjaunots, kā tika solīts. Tad nu nācās atkārtoti uzlikt virsū RaspBMC izstrādājumu. Jo tad gan, instalējot visas daļas, tam no RaspBMC servera jāpaņem jaunākie faili.
Pēc savas pusstundas viss bija sainstalēts. Tik ilgi tas viss darījās tāpēc, ka man ir 16GB SD karte un to ilgi formatē un jāsagatavo. Kārtējo reizi pamēģināju atskaņot MPEG-2 kodēto failu. Un tavu brīnumu! Fails ne tikai atskaņoja skaņu, bet sāka arī rādīt bildi. Tātad tagad viss strādā. Lai būtu pilnīga pārliecība, ka viss strādā, palaidu uz atskaņošanu failus, kas saglabāti no DVD faila (VOB failus). Arī tie visi atskaņojās korekti un bez problēmām.
Tā nu es biju nonācis līdz veiksmīgām beigām. Ja laicīgi būtu apskatījis firmware faila datumu, tad būtu sev aiztaupījis vairākas stundas nelietderīga darba. Bet galvenais, ka viss strādā, kā tam būtu jāstrādā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru