Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2015. gada 27. augusts

Izveido savu Windows 10 lietojumprogrammu

Visiem patīk lietojumprogrammas (jeb aplikācijas). Un daudzi māk tās veidot. Bet nekļūdīšos, ka daudzi arī vēlētos tās izveidot pašu spēkiem, kaut arī nav lielas zināšanas par programmēšanas valodām. Un tagad Microsoft piedāvā tādu iespēju - 4 vienkāršos soļos izveidot savu Windows 10 lietojumprogrammu!

Tieši tā, ir iespējams izveidot lietojumprogrammu, kas darbosies Windows 10 vidē. Āķis slēpjas tajā faktā, ka Tev ir nepieciešama mājaslapa (blogs, portāls, Web aplikācija) un tad to ir iespējams iekļaut Windows 10 lietojumā un lietot, neizmantojot nekādu pārlūku.

Lai sāktu kaut ko tādu veidot, vispirms ir nepieciešams iegūt savā īpašumā Visual Studio 2015 rīku. Es ieteiktu ņemt Visual Studio Community un to var bez maksas lejupielādēt Visual Studio mājaslāpā.

Kad rīks ir uzinstalēts, tad var sākt veidot savu programmu.

1. solis - izveidot projektu.
Atveram Visual Studio un izveidojam jaunu projektu (labajā pusē New Project vai arī caur izvēlni File à New à Project.

Tad atveras projekta izveides logs, kurā izvēlamies JavaScript projektu. Tad izvēlamies Blank App (Universal Windows) un apakša ierakstam sava projekta nosaukumu.

2. solis - rediģēt projekta datnes.
Kad jaunais izstrādes projekts ir atvēries Visual Studio rīkā, nepieciešams izdzēst šādas projekta sastāvdaļas, jo tās mums vairs nebūs vajadzīgas:
1) mapi css
2) mapi js
3) mapi WinJS
4) datni default.html



3. solis - rediģēt datnes package.appxmanifest informāciju.
Atveram datni package.appxmanifest un tajā ir jāveic nelieli labojumi.
Vispirms atrodam vietu, kas sākas ar tekstu StartPage="default.html" un default.html vietā ierakstām mums nepieciešamo web adresi, piemēram, StartPage="http://www.buldozers.lv".
Kad tas izdarīts, nepieciešams vēl papildināt šo datni ar šādu ierakstu:
<uap:ApplicationContentUriRules>
    <uap:Rule Match="http://www.buldozers.lv" Type="include" WindowsRuntimeAccess="all"/>
</uap:ApplicationContentUriRules>
Rezultātā mums šajā datnē šiem labojumiem ir jāizskatās šāda veidā:

4. solis - palaižam jaunizveidoto lietojumu.
Nospiežam F5 un pagaidām, kamēr tiek saģenerēti vajadzīgie faili.
Un pēc neilga brīža ir gatava aplikācija, kas uzreiz atver manu blogu!

Papildinot aplikācijas parametrus (bildes, aprakstus un citas lietas), jaunizveidotā aplikācija ir pieejama publicēšanai Windows veikalā.

Ieguvums šai tehnoloģijai ir tāda, ka uzlabot atliek tikai savu web labu vai blogu un paša lietojumprogrammā vairs nekādu izmaiņu nav vajadzīgs veikt. Pēc Microsoft sniegtās informācijas, ir iespējams veidot arī Web lapas tādas, lai tās izmantotu tieši Microsoft aplikācijās sniegtās iespējams.
Bet sliktums - nevar vairs veidot savu Web lapu vai blogu tikai skatoties, kā tas tiek attēlots uz datora ekrāna un vai mobilā versija šai lapai strādā korekti. Tad ir jādomā mazliet plašāk un jāveido papildinājumi, lai šī lapa korekti un pareizi strādātu arī Windows 10 aplikācijā dažādos izmēros.

Cerams, ka šī pamācība kādam palīdzēs.
Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru