Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2015. gada 25. augusts

Nosūti savu vārdu lidojumā uz Marsu. Atkal.

Gandrīz pirms gada rakstīju, ka NASA aicināja pieteikties testa lidojumā. Precīzāk - Tavs vārds tiek uzrakstīts uz mikroshēmas un aizlaists kosmosā. Lai arī sākumā tika teikts, ka ar to biļeti varēs aizlidot arī uz Marsu, bet patiesībā tas nodrošināja tikai testa (izmēģinājuma) lidojumu. Tāpēc tagad NASA atkal aicina pieteikties ceļojumam uz Marsu un iegūt savu vietu uz kādas mikroshēmas.

Viss, kas ir jāizdara - jāaiziet uz NASA Insight lapu. Tālāk, ja esi jau bijis reģistrējies testa lidojumam, tad atliek tikai ievadīt savu vārdu un e-pasta adresi un būsi jau reģistrēts lidojumam. Pie tam, Tavi uzkrātie kilometri tiek pieskaitīti klāt. Tā vismaz viņi apgalvo.
Ja vēl nebiji reģistrējies lidojumam, tad tikai atliek ievadīt savus datus un būsi dabūjis savu iekāpšanas biļeti.

Lai arī lidojums ir plānots 2016. gada 4. martā, tomēr reģistrēties vēl var tikai līdz 2015. gada 9. septembrim. Tā kā - ja vēlies paceļot kosmosā, tad laiks reģistrācijai ir palicis pavisam maz.
Vari arī padalīties ar savu ceļošanu kosmosā, izmantojot Twitter atsauces birku #JourneyToMars .

Aicinu arī citus Latvijas iedzīvotājus piereģistrēt savus vārdus lidojumam!
Savu lidojuma biļeti esmu jau ieguvis un tagad ar nepacietību gaidīšu savu nu jau otro, kaut virtuālo, lidojumu!

Reģistrēties var NASA mājaslapā: http://mars.nasa.gov/participate/send-your-name/insight/
Raksta sākumbilde ņemta no NASA mājaslapas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru