Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2015. gada 9. septembris

25. septembrī visā Latvijā notiks Zinātnieku nakts 2015

Šogad Zinātnieku nakts notiks 25. septembrī, kas, atbilstoši noteikumiem, ir pēdējā septembra piektdiena. Šoreiz šī pasākuma tēma ir Gaisma - dodot ieskatu daudzveidīgajos gaismas izpausmes veidos dabā un sabiedrībā un tās daudzveidīgajā pielietojamībā. Šis pasākums vienlaikus notiks astoņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Liepājā un apmeklētāji to varēs apmeklēt no 18:00 - 24:00.

Zinātnieku nakts ir Eiropas līmeņa pasākums, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to daudzo Eiropu valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Zinātnieku nakts ir lieliska iespēja ienirt interesantajā, aizraujošajā un pat mistiskajā zinātnieka dzīvē un atklāt sev kaut ko jaunu. No jauna atklāt lietas, bez kurām mūsu ikdienas dzīve šodien vairs nav iedomājama un kuras mums ir pieejamas pateicoties zinātnes sasniegumiem. Iepazīties ar jaunām tehnoloģiju idejām, kas pateicoties zinātnei, var ienākt mūsu sadzīvē.

Šī gada pasākums tiešām būs pārstāvēts ar ļoti plašu programmu - sākot no diskusijām, teatrāliem uzvedumiem un filozofiskiem apcerējumiem, līdz pat zinātniskiem stāstījumiem un interesantiem eksperimentiem fizikas, ķīmijas un pat bioloģijas nozarēs. Pat būs iekļauti tāda interesanta nozare, kā robotika!
Man prieks, ka Zinātnieku naktī piedalās ne tikai dažādas mācību iestādes, augstskolas un zinātniski pētnieciskie institūti, bet arī citi uzņēmumi un organizācijas, kas mums tiešā veidā ar zinātni nesaistās, piemēram, bibliotēkas un muzeji! Tāpēc atkārtošos vēlreiz - redzēt un daudz ko jaunu un interesantu uzzināt spēs ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Novēlu visiem zinātkārajiem atrast savu īpašo tā vakara programmu un apmeklēt pēc iespējas vairāk interesantu pasākumu. Un pats galvenais, lai šajā laikā būtu labi laika apstākļi!

Vairāk par pasākuma programmu var izlasīt Zinātnieku nakts mājaslapā, kā arī Latvijas Universitātes mājaslapā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru