Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

svētdiena, 2016. gada 31. janvāris

Atskats uz Samsung Latvija rīkoto Samsung Galaxy A (2016) prezentāciju

Pateicoties Samsung Latvija aicinājumam, man bija iespēja pabūt uz Samsung jaunā viedtālruņa prezentāciju Latvijā - Samsung Galaxy A (2016) prezentāciju. Bet ne tikai šī viedtālruņa prezentācija bija paredzēta šajā pasākumā prezentēja - klātesošie tiktu iepazīstināti arī ar Samsung panākumiem lielajā CES 2016 izstādē un fotogrāfe sniegtu padomus attēlu uzņemšanai ar viedtālruni. Un, protams, iespēja apskatīt un aptaustīt jauno Samsung Galaxy A viedtālruni. Tik tālu viss bija skaisti un patīkami.

Pasākums iesākās ar Samsung Latvija vadītāja Māra Ķikāna uzstāšanos, kurā viņš klātesošos iepazīstināja ar Samsung jaunajiem produktiem un panākumiem, kas tika iegūtu CES 2016 izstādē.
CES 2016 izstādē Samsung prezentēja, gan jaunos A sērijas viedtālruņus, gan arī portatīvos datorus un arī viņu pēdējo lielāko veikumu - SUHD TV ar izliekto ekrānu.
Arī Samsung nespēja turēties kārdinājumam un izlaidīs arī superdārgos viedpulksteņus, kas ne kuram katram būs pa kabatai. Tāpat arī CES tika prezentēta gan viedā veļas mašīna, gan arī Samsung pay sistēma.

Pēc tam tika prezentēts pats jaunais Samsung viedtālrunis - gan Galaxy A5, gan arī tā mazākais brālis - A3. 
Jaunajiem aparātiem ir vairāki uzlabojumi, salīdzinot ar to priekšgājējiem. Tiem ir ne tikai labāki procesori un stiklu pārklājums (tagad jau ar Gorilla Glass 4), bet arī labāki akumulatori, kas nodrošina ilgāku darbošanās laiku. Jaunajiem aparātiem ir arī tāda īpatnība, ka ir palielināta ekrāna redzamā daļa un samazināta ekrāna neredzamā maliņa. Kā arī apkārt esošā mala ir veidota no alumīnija un bija patīkami turēt rokās šādu viedtālruni. Un protams - labāka fotokamera, kas spēj uzņemt gaišākas bildes. Pie tam, A5 modeli ir arī iebūvēts optiskais bilžu stabilizētājs, lai bildes tiktu uzņemtās vēl labāk - bez trīcošo roku 

Pašās beigās uzstājās fotogrāfe, kuras pienākumos bija iepazīstināt apkārtējos un sniegt padomus attēlu uzņemšanai ar viedtālruni. Šo pasākuma daļu es biju gaidījis visvairāk, jo man pašam patīk bildēt ar viedtālruni un vēlējos uzzināt kaut ko vairāk. Iespējams, dzirdēt arī kādus noderīgus padomus.
Bet, diemžēl, neko no jaunu no šīs prezentācijas daļas es nespēju uzzināt. Ne to, kā labāk bildēt bildes ar viedtālruni, ne to, kā labāk izvēlēties fokusu vai arī kādas iespējas piedāvā jaunais viedtālrunis.
Galvenā atziņa, kas tika pateikts šajā prezentācijā - "turiet viedtālruni pa rokai un ķeriet mirkli" un "šis viedtālrunis labi bildē tumsā". Citiem vārdiem sakot, biju vīlies.

Bet manu vilšanos mazliet remdēja iespēja tikt pie Galaxy A5 testēšanas un mazliet izmantot Samsung virtuālas realitātes brilles un apskatīt, kā tās darbojās. Un tas bija lieliski! Uzliekot šis brilles, tik tiešām nokļūsti citā pasaulē, gan ar Star Wars demo filmiņu, gan arī apskatot Myth Busters fragmentiņu. Grozi galvu, skaties uz augšu un leju - un tu visu laiku esi notikuma centrā! Ļoti interesants piedzīvojums!

Bet ne tikai man bija interesanti šajā pasākumā. Arī citiem apmeklētājiem jaunie viedtālruņi izraisīja lielu interesi.

Vēlos pateikties Samsung Latvija un Komunikāciju aģentūrai par uzaicinājumu un šo prezentāciju.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru