Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2013. gada 13. novembris

Microsoft apvienos Windows 8 un Windows Phone izstrādātāju kontus

Lai varētu veidot savas aplikācijas Windows 8 un Windows Phone veikaliem, bija jāveido divi atsevišķi izstrādātāju konti un arī jāmaksā gada maksa katram kontam atsevišķi. It kā jau nekas traks tas nav, bet, ja ņem vērā, ka uzņēmums, kurš to nodrošina ir viens un tas pats, tad arī būtu tikai loģiski, ka ar vienu kontu var veidot aplikācijas abām vidēm.
Un nu arī Microsoft tā ir izdomājis un tagad izstrādātājiem nevajadzēs veidot divus atsevišķus kontus, lai veidotu aplikāciju Windows 8 un Windows Phone veikaliem. Pietiks ar vienu kontu un, kā sola Microsoft, tas būs vēl arī par pazeminātu gada maksu. Es teiktu - izdevīgs piedāvājums

Būtība tam ir šāda - izveido vienu Microsoft izstrādātāja kontu un vari publicēt savas aplikācijas gan Windows 8 veikalā, gan Windows Phone veikalā. Un tas viss ir iespējams bez papildus maksas.
Ja iepriekš esi bijis tika Windows Phone izstrādātājs, tad tagad varēsi bez papildus maksas veidot un izplatīt arī savas Windows 8 aplikācijas. Pat nevajadzēs papildus nekur reģistrēties un varēs izmantot to pašu izstrādātāja kontu.
Līdzīgi ir arī tad, ja esi tikai Windows 8 aplikāciju izstrādātājs. Tad tagad varēsi bez papildus maksas veidot un izplatīt arī savas Windows Phone aplikācijas. Arī šajā gadījumā nevajadzēs papildus nekur reģistrēties un varēs izmantot to pašu izstrādātāja kontu. 
Bet ja esi jau paspējis iegadāties izstrādātāja kontu abām vidēm (piemēram, man ir gan Windows 8, gan Windows Phone izstrādātāju konti), tad arī šajā gadījumā Microsoft nāk pretī un sola, ka nākamais abonēšanas gads šādiem izstrādātajiem būs bez maksas. Un šajā mēnesī šiem izstrādātājiem tiks izsūtīti pa e-pastu atlaižu kuponi, lai nākamais atjaunošanas gads būtu bez maksas. Patīkams solis.
Bet studentu darbošanās netiek traucēta un tā arī turpmāk darbosies DreamSpark programmas ietvaros.

Šis piedāvājums ir ļoti labs, it īpaši jaunajiem izstrādātajiem. tādā veidā Microsoft varētu palielināt izstrādātāju skaitu, kas veidotu aplikācijas un spēles tieši viņu Windows 8 un Windows Phone vidēm. Varbūt tas mani arī mazliet pastimulēs izveidot savas abas aplikācijas Windows Phone videi, jo kaut kā vienmēr esmu to atlicis uz vēlāku laiku.

Ja Tev ir ko teikt šajā sakara vai ir kādi jautājumi, droši vari to atstāt komentāros.

2 komentāri:

  1. Grūti saprast kamdēļ MSFT šo nedarīja no paša sākuma – nav ka viņu pasākums ir tik populārs

    Kārlis Šulmeisters

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visdrīzāk, ka tās viņiem bija dažādas sistēmas. Bet vismaz ar šādu soli MS varēs piesaistīt mazliet vairāk programmētāju.

      Dzēst