Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 11. jūnijs

Lietojumprogramma "Rēķināsim!" iegūst galveno balvu

Ilgi gaidītais brīdis nu bija atnācis un tika paziņoti Microsoft Latvia rīkotā Windows 8 lietojumprogrammu izstrādātāju konkursa uzvarētāji. Lielāko uzsvaru es liku uz savu lietojumprogrammu "Rēķināsim!", kas piedalījās konkursā par labāko izglītojošo lietojumu. Konkursam tika iesniegta arī spēle "Lecīgie kvadrātiņi" spēļu kategorijā, lai tomēr šajā konkursā būtu vairāk lietojumprogrammu un kaut vai mazliet lielāka konkurence. Lai arī šī mana spēle nav gluži zeme metama, tomēr es pats lielākas cerības liku tieši uz rēķināšanas lietojumprogrammu.

Lai arī konkurss noslēdzās jau 26.05.2013 un Microsoft Latvia rezultātu jau zināja 3. jūnijā, bet viņi neko neteica par to, kas ir uzvarētāji. To uzzināt varēja tikai 06. jūnijā Microsoft Latvia birojā. Tur tika saaicināti visi lietojumu izstrādātāji (kas nu varēja ierasties un kas nu nevarēja ierasties) un tad viss pasākums varēja sākties.
Sākumā, kā jau tas ir ierasts, uzrunu teica Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. Viņš klātesošos iepazīstināja ar Microsoft jauno vīziju un kā viņi redz pasauli savienotu ar savām programmatūrām un makoņpakalpojumiem.
Pēc tam vārdu ņēma Aigars Mačiņš, kas ieradušos klausītājus iepazīstināja ar tendencēm Windows 8 veikalā un kā izstrādātāji ar esošajiem rīkiem Windows 8 izstrādātāju profilā var sekot līdzi savu lietojumprogrammu statistikai un globālajām tendencēm.
Kā pēdējais lielais runātājs bija pārstāvis uz uzņēmuma InnoWate, kas pastāstīja savu pieredzi Windows 8 spēļu izstrādē un iepazīstināja klātesošos ar uzņēmuma veidoto spēli "My Country".

Kad visi runātāji beidza runāt, tad Aigar Mačiņš ķērās pie šī pasākuma galvenā notikuma - Windows 8 izstrādātāju konkursa uzvarētāju paziņošanu. Konkurence šajā konkursā nebija liela - spēļu kategorijā bija pieteiktas 5 spēles, izglītojošo lietojumu kategorijā bija pieteikti 3 lietojumprogrammas un 3 cita veida lietojumprogrammas (ceļojumu, mūzikas un produktivitātes lietojumprogrammas).

Un tad nāca tas patīkamais pārsteigums, kad kā labāko izglītojošo lietojumu nosauca manu veidoto lietojumprogrammu "Rēķināsim!". Un kā galveno balvu saņēmu XBOX 360 spēļu konsoli komplektā ar Kinect.

Nobeiguma vēlos pateikties Microsoft Latvija par šādu uzrīkoto konkursu. Un cerams, ka nākošreiz būs plašāks izstrādātāju skaits, kas piedalīsies konkursā.

2 komentāri: