Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2013. gada 3. jūlijs

Samsung izsludina lietojumprogrammu konkursu "SAMSUNG SMART APP CHALLENGE 2013 for GALAXY S4"

Mūsdienās, lai piesaistītu programmētāju un lietojumprogrammu izstrādātāju interesi par kādu izstrādes vidi, vislabāk ir veidot sacensības vai konkursus ar labu balvu fondu. Piemēram, kā to darīja Microsoft, lai ieinteresētu Latvijas izstrādātājus veidot lietojumprogrammas Windows 8 videi.
Šoreiz ir pienākusi Samsung kārta piedāvāt savu konkursu, kurā ir jāizstrādā lietojumprogramma vai spēle priekš Samsung Galaxy S4, izmantojot Samsung Chord SDK. Un šis konkurss nav tikai Latvijas izstrādātājiem, bet gan pieejams globālai programmētāju saimei. Arī balvu fonds ir pietiekami liels - kopējais apjoms ir 800 000 USD liels.

Sākšu ar balvām.
Ne jau visa nauda tiks vienam uzvarētājam. Kopā tiks apbalvotas pirmās 3 vietas:
  • 1.vietas ieguvējs saņems 200 000 ASV dolāru un to iegūs tikai viens cilvēks (vai komanda);
  • 2.vietas ieguvējs saņems 100 000 ASV dolāru un kopā būs iespējami 3 otrās vietas ieguvēji;
  • 3.vietas ieguvējs saņems 50 000 ASV dolāru un ir paredzētas 6 trešās vietas ieguvēji..
Un, protams, uzvarētāji vēl saņems arī dažāda veida palīdzības iespējas mārketinga ietvaros. Vairāk par balvām var palasīt oficiālās mājas lapā šajā sadaļā: Awards&Judging.

Izstrāde.
Izstrādāt vajag aplikāciju, kas darbosies Samsung Galaxy S4 viedtālrunī. Kā jau tas ir noprotams, tad izstrāde ir jāveic Android vidē. Bet, lai arī pašam Samsung būtu kāds lielāks labums no visas šīs padarīšanas, tad ir jāizmanto arī Samsung Chord SDK.
Cik palasījos viņu konkursa mājaslapā, tad ir arī daži ierobežojumi arī uz aplikāciju - tā nedrīkst pārsniegt 4MB lielumu.

Konkursa laiks.
Visa šī sacenšanās ir jau sākusies. Šis konkurss notiek no 20.06.2013. - 31.08.2013. Šajā laikā ir jāiesniedz aplikācija un jānosūta konkursa pieteikums Samsung'am. Kā jau tas tagad notiek visās lietojumprogrammu un spēļu izstrādēs, tad ir īpašs Samsung aplikāciju sertifikācijas process, kas var ilgt no pāris dienām līdz pat dažām nedēļām.
Žūrija visas iesūtītās aplikācijas izvērtēs oktobra un novembra laikā, lai jau 2013.gada decembrī paziņotu uzvarētājus.

Nobeiguma vietā.
Šī atkal būs tā motivācija, lai es atkal sasparotos un izveidotu kādu aplikāciju Android vidē. Jau esmu noskaņojies uz programmēšanas darbiem un cerams, ka galarezultāts arī sanāks labs. Bet tas jau būs cits stāsts.
Cerams, ka šajā konkursā dalību ņems lielāks skaits Latvijas izstrādātāju, nekā tas bija ar Microsoft rīkoto Windows 8 izstrādātāju konkursu. Un novēlu visiem veiksmi programmēšanā!

Vairāk informācijas par konkursu var iegūt oficiālajā konkursa mājaslapā: http://developer.samsung.com/ssac2013/s4/main.do

Ja Tev ir ko teikt šajā sakara vai ir kādi jautājumi, droši vari to atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru