Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 12. aprīlis

Microsoft Latvia aicina Latvijas IT izstrādātājus piedalīties Windows 8 izstrādes konkursā

Microsoft Latvia aicina Latvijas IT izstrādātājus līdz 28. aprīlim 26.maijam (pagarinātais termiņš) izstrādāt savu lietojumu vai spēli, publicēt to Windows Store ar izstrādātāja kontu, kurš reģistrēts Latvijas teritorijā, un pieteikt Windows 8 programmu izstrādes konkursam lapā http://w8lv.promorc.com.

Konkursā var piedalīties maksas un bezmaksas lietojumi, kas izstrādāti C++, C#, VB, XAML un Javascript programmēšanas valodā. Īpaši tiek gaidīti lietojumi un spēles, kuras paredzētas Latvijas Windows 8 lietotājiem un bērnu izglītošanai. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti četrās kategorijās — labākais lietojums, labākā spēle, labākais izglītojošais lietojums vai spēle, publikas favorīts (uzvarētājs tiks noteikts pēc balsojuma rezultātiem konkursa mājas lapā). Visi uzvarētāji saņems vērtīgas balvas no Microsoft un konkursa partneriem - Samsung, AdDuplex, Skype, PluralSight. Konkursa organizatori iesaka lietotnes reģistrācijai Windows Store plānot aptuveni divas nedēļas laika.

Šī ir ļoti laba iespēja vietējiem programmatūras izstrādātājiem un arī entuziastiem mēģināt izstrādāt savu Windows 8 programmu, ja, protams, to vēl nav sācis darīt. Jo nekad nevar zināt, vai Tava ideja nav tieši tā, ko visa pasaule jau sen  ir gaidījusi!

Bet sākt to visu darīt ir pavisam vienkārši:
  1. Ir nepieciešams dators, kuru darbina Windows 8. Ja vēl nav šīs operētājsistēmas, tad ir iespējams iegūt izstrādātāja Windows 8 kopiju šajā Microsoft vietā. Diemžēl nav iespējams izstrādāt Windows 8 aplikāciju uz citām Windows versijām. Šajā vietnē var iegūt Windows 8 izstrādātāja licenci 90 dienām. Lai piedalītos šajā konkursā, ar to arī iesākumam pietiek. 
  2. Jāiegūst visi nepieciešamie rīki, lai varētu sākt programmēt - Microsoft Visual Studio Express 2012 for Windows 8, Blend for Microsoft Visual Studio 2012 for Windows 8, Windows 8 software development kit (SDK) un ieteicams arī projektu sagataves, lai labāk varētu veidot Windows Store aplikācijas. Visas šīs programmas var iegūt šajā Microsoft lapā.
  3. Iegūsti izstrādātāja licenci. Par šo licenci un kā to var iegūt, var izlasīt šajā Microsoft lapā.
  4. Mācies un veido jauno aplikāciju!
Vairāk par programmēšanas nosacījumiem un ieteikumiem var palasīt šajā Microsoft lapā.
Bet pats galvenais visā šajā procesā - izdomāt kādu labu un oriģinālu ideju, ko varētu arī realizēt šajā projektā.

Pats arī domāju piedalīties šajā konkursā un izveidot savu pirmo Windows 8 aplikāciju. Ideja - viena mana veca programma, ko pirms daudz-daudz gadiem biju veidojies saviem bērniem Java valodā. Sintija man to atgādināja un pasvieda vēl dažas labas idejas, ar ko to vēl varē'tu papildināt. Cerams, ka man pietiks spēka, laika un zināšanu to visu realizēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru