Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 16. augusts

Apskats: Samsung Galaxy Note 2

Pēc Nokia Lumia 920 palietošanas, man radās iespēja apskatīt, aptaustīt un palietot arī Samsung Galaxy Note 2. Šo viedtālruni izlēmu apskatīt tikai viena iemesla dēļ - kā ir lietot un izmantot samērā liela izmēra viedtālruni. Izmērs šim aparātam tiešām bija liels un ar vienu roku tas bija praktiski nelietojams. Lai varētu to izmantot, piemēram, īsziņu rakstīšanai, tad obligāti bija jāizmanto abas rokas. Šim aparātam uzreiz komplektā nāca klāt arī irbulītis. Un, tad kad esi piešāvies pie rakstīšanas ar to, tad šo viedtālruni var izmantot kā pilnvērtīgu digitālu pierakstu blociņu.

Bet vispirms pie tehniskajiem parametriem. Samsung Galaxy Note 2  izmēri ir 151.1x80.5x9.4 mm un tas sver 183 gramus. Tam ir tikai 5.5" liels ekrāns ar 720x1280 px lielu izšķirtspēju un ar Super AMOLED tipa ekrānu.
Pašam telefonam iekšā atrodas 1.6GHz 4-kodolu procesors ar Mali-400MP grafisko dzini. Šim telefonam pieejamais RAM ir 2 GB apjomā un datu glabāšanai ir atvēlēts no 16-64 GB iekšējās atmiņas (atkarībā no modeļa). Un, kā jau lielākajai daļai Android telefonu, tam ir iespējams pievienot arī papildus microSD atmiņas karti.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA+ un LTE. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas 8 MP kamera un LED zibspuldzi. Un ar šo kameru var arī uzfilmēt video tikai HD kvalitātē. Bet priekšpusē atrodas 1.9 MP kamera.

Kā papildus bonusiņu pie šī aparāta varu minēt to, ka tam klāt nāk arī irbulītis, ar kura palīdzību var gan veikt pierakstus, gan arī izmantot attēlu rediģēšanai. Ja mazliet piešaujas pie šī irbulīša lietošanas un rakstīšanas, tad šo telefonu var izmantot kā pilnvērtīgu digitālo piezīmju blociņu un tad gan vairs uz papīra nevajadzēs neko rakstīt. Ar irbulīti ir iespējams ne tikai rakstīt, bet arī zīmēt, apstrādāt bildes un veidot dažādus grafikus. Dažbrīd tieši ar šo irbulīti darbošanās bija vieglāka un ērtāka, nekā velkot un darot to visu ar pirkstu.

Ieslēdzot viedtālruni, tiek piedāvāts iestatīt sākotnējos iestatījumus. Ātri un fiksi to visu izdarot, pēc brīža ir pieejams arī sākuma Android logs. Tikai šoreiz, atšķirībā no citiem Android modeļiem, sākumlogs bija mazliet savādāks - interaktīvāks. Citiem vārdiem sakot, ja pieskaras ekrānam, tad izskatās un arī izklausās, it kā pieskartos ūdens virsmai. Tāda patīkama pārmaiņa no vienkārši statiskas sākumekrāna citos telefonos.
Gluži tāpat kā visos pēdējos un jaunākajos Android modeļos, arī šajā modelī ir iespējams uz sākumekrānu (jeb lock-screen) pievienot biežāk izmantojamās ikonas. Lai nav visu laiku jāatbloķē telefons un jāmeklē nepieciešamā aplikācija. Tas jau, ja tā var teikt, ir kļuvis gluži kā standartlieta Android telefonam.

Patīkama pārmaiņa no citiem iepriekš paskatītiem telefoniem bija tāda, ka šim aparātam bija pieejama ātro iestatījumu josla un nebija jāmeklē pa iestatījumiem, kur ieslēgt Wi-Fi vai GPS. Tas man tiešām patīk un šķiet ļoti noderīga lieta.

Bet dažādu logrīku pievienošana notiek vienkārši - nospiež un patur uz vajadzīgā ekrāna un iespējams to vienkārši pievienot. Arī pēdējo lietoto aplikāciju saraksts bija vienkāršs attēlojumā - kā viens liels un garš saraksts.

Izklaides iespējas ar šo telefonu. Sākšu ar e-grāmatu lasīšanu. Kā jau noprotams, tad uz Android telefoniem ar e-grāmatu lasīšanu nav nekādu problēmu - var lasīt gan DRM aizsargātas e-grāmatas, gan arī bez šīs aizsardzības esošās grāmatas. Arī PDF failus varēja lasīt pietiekami labi, pateicoties samērā lielajam ekrāna izmēram.
Arī spēļu spēlēšana uz šī telefona bija ļoti patīkama. Uz šī palielā ekrāna bija patīkami spēlēt spēlītes un iekšā esošais procesors ar saviem 4 kodoliem un grafisko dzini spēja vienkārši un bez jebkādām problēmām. Gan mani iemīļotie Need for Speed sērijas spēles varēja spēlēt bez jebkādām problēmām, gan arī Angry Birds gāja bez jebkādām problēmām. 

Bet nu mazliet par internetu un web lapu pārlūkošanu. Viss notika ātri, vienkārši un ērti. Arī informācijas daudzums, ko var redzēt uz viena ekrāna, bija pietiekami liels un ērti pārredzams.
Salīdzinot ar manu pašreizējo Asus PadFone, tad Samsung Galaxy Note 2 interneta pārlūkošanai bija labāka iekārta.

Tad nu esmu nokļuvis pie fotografēšanas iespējām ar šo viedtālruni. Zināju, ka tam ir 8 MP kamera. Kad sāku lietot šo aparātu, tad pie foto iestatījumiem pamanīju, ka tam jau ir iebūvēta HDR funkcija. Un arī zināju, ka šī funkcija nodrošina labāku bildes izskatu. Bet nevarēju iedomāties, ka šo abu lietu apvienojums šajā telefonā dos tik pārsteidzoši labu izpildījumu bilžu izskatā.
Tad nu es varu droši apgalvot, ka līdz šim brīdim neesmu redzējis nevienu viedtālruni, kurš spētu uzņemt vēl labākas bildes par Samsung Galaxy Note 2. Pat daudzās vietās uzņēmu bildes gan izmantojot HDR funkciju, gan neizmantojot to, lai varētu salīdzināt bildes kvalitātes. Tad nu es par labākām atzīstu tieši tās, kuras ir uzņemtas ar ieslēgtu HDR funkciju. Un arī bilžu fotografēšana notika zibenīgi, nebija jāgaida ilgs laiks bildes apstrādei.
Cita, ļoti patīkama lieta, bija automātikā bilžu uzņemšanas funkcija. Atliek tikai nospiest bildes fotografēšanas pogu un to pieturēt, lai aparāts uzreiz spētu uzņemt līdz 20 fotogrāfijām. Un tās saglabāt nevis vienā dīvainā failā, ko nevar normāli apskatīt uz datora, bet gan katru bildi savā failā. Un tad vari pēc tam uz datora skatīt un izvēlēties, kura bilde ir izdevusies labāka un to arī atstāt. Bet, diemžēl, šī funkcija nebija pieejama HDR fotografēšanas režīmā.
Zemāk piedāvāja dažas uzņemtās bildes.




Nobeiguma vietā.
Ja šim telefonam nebūtu tik liels izmērs un tas būtu, teiksim, 4.3" izmērā, tad es droši varētu apgalvot, ka tas ir visu laiku labākais telefons, ko esmu redzējis. Bet šoreiz to visu izgāza tieši lielais ekrāna izmērs. Un tas arī ir vienīgais negatīvais aspekts šajā viedtālrunī, jo ar vienu roku šis aparāts nav īpaši labi lietojams.

Bet pie pozitīvām īpašībām varu pieminēt speciālā irbulīša pieejamību. Ja iemācās to kārtīgi lietot, tad var šo telefonu izmantot kā pilnvērtīgu piezīmju grāmatiņu. Šo irbulīti var arī izmantot attēlu rediģēšanai, lai varētu precīzāk apvilkt kādas līnijas.
Cita ļoti pozitīva lieta ir bilžu kvalitāte un iebūvētas HDR funkcijas pieejamība.
Un visvairāk mani pārsteidza šīs iekārtas akumulatora darbības ilgums. Neskatoties uz telefona lielo ekrānu, tad ar visu manu lietošanu un fotografēšanas biežumu, telefons bez uzlādēšanas spēja izvilkt 2,5 dienas. Es teiktu, ka tas tomēr ir ļoti ilgs laiks.

Neskatoties uz lielo izmēru, pats telefons bija patīkams un samērā ērts lietošanā. Tomēr cenas ziņā aparāts nav īpaši lēts - Dateks internetveikalā šo telefonu var nopirkt par apmēram 375 latiem, bet Trodeks veikalā tas ir nedaudz dārgāks - ap 429 latiem. 

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

7 komentāri:

  1. Kas Tev par rūķa rociņām, ka nevari sms parakstīt ar vienu roku? Man pat sieva pēc šī telefona palietošanas apgalvoja, ka S3 (mans iepriekšējais) liekas ļoti maziņš telefons.

    Tas tā smejoties, bez apvainošanas :)

    Suns

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rokas man ir normālas :) Teorētiski un praktiski jau var rakstīt un arī rakstīju, bet man tas nebija ērti.
      Bet tas ir gaumes jautājums. Man pašam patīk telefoni izmērā ar 4.3" ekrānu. Izņēmums ir Nokia Lumia 920.

      Dzēst
  2. Note II + ZeroLemon 9300mAh = epic.

    AtbildētDzēst
  3. Dažas lietas, kas man nepatīk Note II (Samsung ierobežo manu izvēli) ir tādas:
    1. Home screen nevar pagriezt gareniski.
    2. Kameras aplikāciju nevar normāli palietot pat pie 15% (zibspuldze nav pieejama), jo Samsung domā, ka visi izmanto standarta bateriju. 15% ar ZeroLemon 9300mAh ir vēl episki daudz.
    3. Nevar atslēgt vai nomainīt boot skaņu.
    4. Pie 5% baterijas līmeņa nodimmējas ekrāns uz minimālu spilgtumu.

    Protams, ka to visu var atrisināt uzliekot root vai izmantojot citus launčerus, citus kameras softu u.t.t. bet man negribas ar to ņemties pa lielam, jo viss pārējais ir ok.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. 1. Neesmu manījis nevienu telefonu, kuram būtu grozāms home screen. Tikai ar citu ražoto launčeri.
      2. Gan jau tas kaut kur iestatījumos ir maināms.
      3. Īpaši neredzu iemeslu biežai telefonā restartēšanai/pilnīgai izslēgsanai. Vismaz man nav bijuši daudz tādu gadījumu :)
      4. Bet es to vairāk uzskatu par labu fīču, lai baterija varētu ilgāk izturēt līdz nākamai uzlādei.

      Uz Note 2 izmantojo noklusēto fotokameras softu un tā man likās ļoti laba. Uz sava Asus Padfone izmantoju trešās puses softu, jo bildes ar noklusēto softu mani beigās īpaši vairs neapmierināja.

      Dzēst
  4. Starp citu, paldies, ka uzrakstīji par HDR. Nebiju pievērsis uzmanību, ka tāds vispār ir @Note2. Notestēju, bildes reāli labākas!

    AtbildētDzēst