Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2013. gada 14. augusts

Atskats uz Prestigio viedtālruņa MultiPhone 5430 prezentāciju

Man par pārsteigumu, 8.augustā saņēmu ielūgumu apmeklēt Prestigio viedtālruņa prezentāciju, kas veidots uz Intel Atom procesora bāzes. Es piekritu šim piedāvājumam, jo tas varētu būt interesants pasākums.
13.augustā bija pienākusi tā diena, kad varēju ierasties viesnīcā Radisson Blu Rīdzene Hotel un paklausīties, ko man pastāstīs par šo jauno viedtālruni.

Viss pasākums sastāvēja no 4 lielām daļām:
1) Intel pārstāvja Ramunas Domarkas uzstāšanos un klātesošo iepazīstināšanu ar Intel attīstību mobilo procesoru segmentā un tās nākotnes redzējumu,
2) Prestigio vadītāja prezentācijas par viedtālruni MultiPhone 5430,
3) bārmeņa šova un
4) 3 Prestigio viedtālruņu izlozes.

Un, protams, nelielas uzkodu pauzes pa vidu.

Tātad, vispirms uzstājas Intel pārstāvis Ramunas Domarkas. Viņš iepazīstināja klātesošos ar Intel esošo skatījumu uz šo tirgus segmentu un arī nedaudz par nākotnes redzējumu. Un mobilo tehnoloģiju tirgū Intel mēģina ieiet ar savu energoefektīvo procesoru Atom. Atšķirīgā no pirmajiem Atom procesoriem, kas mobilo tehnoloģiju vidē, it īpaši viedtālruņu segmentā, bija ļoti elektrību rijoši, tad jaunākās paaudzes Atom procesori ir jau krietni labāki. Bet, vai tie tiešām ir tik labi un spēj ilgi izmantot akumulatora enerģiju, to var pateikt tikai pēc tam, kad esi pats to palietojis.
Ja neskaita krietnu daļu vairāk tehnoloģisku izklāstu, tad bija iespējams dzirdēt arī kaut ko interesantu un man vēl nedzirdētu. Proti - tieši procesoru piedāvāšanā izstrādātajiem.
Ja datoru segmentā Intel dod saviem sadarbības partneriem procesoru un tad tie būvē visu pārējo, tad mobilo ierīču segmentā ir daudz, daudz savādāk. Lai kāds mobilo ierīču ražotājs veidotu mobilo iekārtu ar Intel procesoru (vai ar jebkādu citu procesoru), tad pie šī izstrādātāja ir jāierodas ar jau gandrīz sakomplektētu iekārtu, ko tad ražotājs tad arī testēs un pārbaudīs, vai viņiem patīk šāds modelis, lai to turpinātu ražot.
Šajā prezentācijā neiztika arī bez savstarpējās salīdzināšanas, ka Intel procesors ir labāks par citiem un tas tika atspoguļots dažādos grafikos. Bet, kā saka - kas tad sunim asti cels, ja ne pats? Vienmēr var atrast salīdzināšanai kādu tehnoloģisku iekārtu, kas uz to brīdi ir švakāka un parādīt savu tehnoloģiju daudz labākā gaismā. 

Pēc tam savu uzstāšanas un prezentācijas runu teica Prestigio viedtālruņu produktu vadītājs Nikolajs Kuzmins. Sākumā viņš klātesošos iepazīstināja ar to, kas vispār Prestigio tāds ir un ko tas piedāvā. Vismaz man radās labāks priekšstats par šo kompāniju un tās piedāvātajiem produktiem.
Kad iepazīstināšana ar kompāniju bija veikta, tad Nikolajs ķērās klāt arī paša viedtālruņa prezentēšanai. Tika uzskaitītas visas tehnoloģijas, kas tik nav šajā telefonā. Ja izvelk sauso atlikumu, tad telefona iekšas daudz neatšķiras no citiem tirgus dalībniekiem šīs cenas kategorijā - 159 latos. Vienīgās atšķirība no citiem ražotajiem viedtālruņiem - tam ir 4.3" ekrāns, 8 MPx kamera un viss darbojas uz Intel tehnoloģijas bāzes. Pašam viedtālrunim iekšā ir 1 GB operatīvā atmiņa un vienkodolu Intel Atom procesors ar  Hyper-Threading tehnoloģiju. Ja kāds viedtālruni pērk pēc principa - jo vairāk kodolu, jo labāk, tad viņš īpaši uz šo iekārtu neskatīsies. Un grūti būs ieskaidrot, ka šī ir citādāka tehnoloģija un ka kodolu skaits nav galvenā mēraukla. Bet tas lai paliek mārketinga cilvēku un veikala konsultantu ziņā.

Nobeigumā tika piedāvāts bārmeņa šovs, ko es nedaudz uzfilmēju un piedāvāju arī apskatīt citiem interesentiem:


Kad šovs bija beidzies, tad arī bija pienācis laiks Prestigio viedtālruņu izlozei. Bet tā bija tāda mazliet dīvaina - bija jāpiesakās 3 cilvēkiem, kas turpat uz vietas bija ar mieru šķirties no sava esošā viedtālruņa, lai saņemtu vietā jaunu. Un nevis vienkārši šķirties, bet to noslīcināt. Un šādi 3 kandidāti arī atradās.

Nobeiguma vietā.
Man pašam šis pasākums šķita interesants un varēju mazliet vairāk uzzināt par Intel mobilo procesoru tehnoloģiju. Arī pats viedtālrunis bija ar interesantu specifikāciju un to nemaz nebija grūti lietot - tas pats Android bija iekšā un lietošana bija vienkārša. Vienīgā atšķirība bija tā, ka tam iekšā bija Intel procesors (gandrīz pilnvērtīgs x86 procesors ar visām no tā izrietošām sekām un iespējām).
Cena arī šim ražojumam ir ļoti laba - tikai 159 lati. Tas tiešam varētu būt labs pirkums.
Un pati galvenā atziņa no šīs prezentācijas - ir jāierodas ar vēl kādu vecu telefonu kabatā, ja nu atkal kāds gribēs mainīt vecos telefonu pret jaunu viedtālruni.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru