Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 17. decembris

Atskats uz Prestigio prezentāciju 12.12.2013

Biju saņēmis no Prestigio uzaicinājumu 12.decembra pēcpusdienu pavadīt Islande Hotel konferenču zālē, lai paklausītos viņu stāstījumā par jauno planšeti ar Windows 8.1 un Prestigio piedāvātajiem risinājumiem.
Viss pasākums pa lielam bija sadalīts 3 lielās daļās - Prestigio planšetdatora MultiPad Visconte prezentācija, viņu piedāvāto risinājumu prezentācija, kā arī Microsoft Latvia pārstāvja prezentācija par Windows 8.1 jaunajām iespējām. Un pa vidu arī uzkodas, planšetdatora aptaustīšana un beigās arī boulinga spēle.

Visa prezentācija sākās ar Prestigio stāstījumu par viņu iekārtu MultiBoard - interaktīvo datoru/ TV paneli un to piedāvāto risinājumu. Prezentāciju vadīja Ingus Homka.
MultiBoard pēc savas būtības ir kā liels All-in-One dators - tas sastāv no liela skārienjutīga ekrāna, kuram aizmugurē ir pievienots viņu veidotais dators. Tas ir pieejams 4 dažādos ekrāna izmēros (55", 65", 70" un 84" izmēros). Un ar klāt pieejamo programmatūru ir izmantojams kā prezentēšanas rīks, lai nebūtu jālieto projektoru un datoru apvienojums, ar gariem vadu mudžekļiem.
Aizmugurē tam piestiprināta parasta datora kaste ar Intel procesoru iekšā un ar Windows 8.1 virsū. Tam ir pieejams bezvadu internets (802.11 b/g/n standartos), cietais disks (500 GB vai 1 TB apjomā) un 6 USB 2.0 pieslēgumvietas. Kā videokarte tiek izmantot Intel HD Graphics 4000.
Lai arī Ingus teica, ka šos datorus var izmantot gan uzņēmumos kā prezentācijas un videokonferenču rīkus, tad tomēr kā galveno uzsvaru tie liek uz izglītības iestādēm, lai aizvietotu interaktīvo tāfeļu un projektoru apvienojumu. Klāt nāca arī programmatūra, ar kuru palīdzību var izveidot interaktīvus mācību materiālus, bet nekādu gatavu materiālu viņiem vēl nebija.
Lai būtu vēl iespaidīgāk, pašā pasākuma beigās tika nodemonstrēta viņu jauno planšetdatoru un šī lielā datoru sinhronā darbošanās skolotājs-skolēns režīmā. Izskatījās ļoti pārliecinoši un skaisti, bet varbūt tas bija tāpēc, ka nebiju redzējis nekādu konkurentu izpildījumu šajā virzienā (lasi - Samsung piedāvājumu).
Kā zināms, tad tagad Samsung pamatīgi reklamējas ar saviem Digitālo klašu pasākumiem, lai mācību procesā tiktu izmantoti viņu iekārtas. Un, ja Prestigio mēģina ienākt šajā tirgus laukumā, tad lai viņiem veicas ar iespēju iegūt kādu tirgus daļu.
Nobeigumā vēl pateikšu, ka šī viņu iekārta maksās aptuveni 3000 latu.

Nākamā interesantā lieta, par ko stāstīja, bija planšetdators MultiPad Visconte. Ar to apkārtējos iepazīstināja Nikolajs Kuzmins.
Šis planšetdators ir ar 10.1" lielu ekrānu un ar Intel Celeron (N2850) iekšā. Kā videokarte tam ir Intel HD Graphics. Tam ir arī 2 GB operatīvā atmiņa un ir pieejams ar 32 vai 64 GB lielu iekšējo atmiņu. Klāt ir iespējams pievienot arī microSD karti ar ietilpību līdz 64 GB. Un visu šo iekārtu darbina Windows 8.1. Lai būtu precīzāk, tad tieši 64-bitu Windows 8.1 - to pieminu tāpēc, ka prezentācijas laikā Nikolajs to vairākkārt uzsvēra un arī to, ka tas ir drošāks un ātrāks.
Manā uztverē, tie ir tikai tādi mārketinga triki, jo datora drošību nenosaka, vai tā ir 32-bitu vai 64-bitu operētājsistēma. Tāpat kā dators ar 2 GB operatīvo atmiņu diez vai būs ātrāks ar 64-bitu operētājsistēmu, salīdzinot ar 32-bitu operētājsistēmu.
Bet pati iekārta izskatījās pietiekami solīda. Bija patīkami to turēt rokās un arī mazliet palietot. Pati sistēma darbojās ātri un raiti un, kamēr ar to padarbojos, viss strādāja ātri, labi un gludi.
Prestigio šo planšetdatoru piedāvās vairākās modifikācijās, neskaitot iekšējo atmiņu - gan ar 3G atbalstu, gan bez 3G atbalstu un pieejams tikai ar WiFi. Solīja, ka šie planšetdatori būs pieejami arī ar 4G atbalstu.
Cena šim planšetdatoram (ar 32 GB iekšējo atmiņu) tiek solīta 299 EUR apmērā. Bet pats personīgi ieteiktu ņemt 64 GB modeli, jo cenas starpība sola mazu (ja pareizi atceros, tad tikai apmēram 50 EUR starpība).
Papildus ir iespējams piepirkt klāt vēl arī statīvu/klaviatūru, lai šo planšetdatoru varētu izmantot kā pilnvērtīgu datoru. Tikai tas darbojas ar Bluetooth tehnoloģijas palīdzību un no klaviatūras puses nekādas planšetdatora uzlādes  nenotiek (kā tas ir ar dažiem ASUS modeļiem). Žēl gan, jo savādāk tas būtu kļuvis par vēl labāku pirkumu.

Trešais lielais runātājs bija Salvis Praude no Microsoft Latvia, kurš klātesošos iepazīstināja ar Windows 8.1 un tā jaunajām iespējām un īpašībām.
Lai arī ar Windows 8.1 jau darbojos kādu laiku un likās, ka visu esmu jau iepazinis, tad tomēr Salvis spēja mazliet vairāk un arī kaut ko nezināmu pastāstīt par šo operētājsistēmu, piemēram, ka tā tomēr prasa mazāk datora resursu, nekā Windows 7 un uz līdzvērtīgiem dzelžiem Windows 8 spēj strādāt ātrāk, nekā Windows 7. Un arī to, ka neaizvērtās programmas neaizņem vairāk kā 50 MB no operatīvās atmiņas, ja nav norādīts savādāk. Bet vairāk runas bija par to, kā Windows 8 ir veidots un ka tas ir ērtāks lietošanai.

Pēc oficiālo runu beigām sekoja neoficiālā boulinga spēle ar uzkodām un padzērieniem. Un izrādās, ka arī šeit bija balvas labākajiem boulinga spēlētajiem. Tā kā man izdevās spēles laikā iegūt vislielāko punktu skaitu, tad prom no šī pasākuma devos ar Prestigio MultiPhone 5430 kabatā.
Uz šī viedtālruņa prezentāciju es biju jau gājis šī gada vasarā, bet nebiju paspējis to vēl kārtīgi paturēt rokās un palietot. Tagad man tāda iespēja būs un varēšu krietni ilgi ar to rotaļāties.

Nobeigumā vēlos pateikties ASBIS Latvia par uzaicinājumu un iespēju apskatīt šīs jaunās tehnoloģijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru