Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 17. decembris

Apskats: lietojumprogramma "Izpurini pantiņu!"

Tuvojas Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšanas svētki. Kā ierasta darbība šajā laikā ir dāvaniņu došana un dzejolīšu skaitīšana. Un, lai veiksmīgi šo procesu novestu līdz galam, bija jāmācās dzejolīši vai jāraksta špikerīši. Bet vispirms bija jāatrod šādi dzejolīši.
Tagad šis process ir kļuvis vienkāršāks, jo Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa ir izveidojuši lietojumprogrammu Ziemassvētku pantiņu un novēlējumu iegūšanai.

Šī aplikācija ir vienkārša un viegli lietojama, bet pieejama tikai Android viedtālruņu īpašniekiem. Atliek tikai to atrast Google Play veikalā un ieinstalēt savā viedtālrunī (vai planšetē). Pēc neilga brīža šī aplikācija ir pieejama lietošanai.
Un tās lietošana ir pavisam vienkārša - vari vai nu ar bultiņu palīdzību lasīt visus 139 ierakstus vai arī, lai telefons tavā vietā izvēlas uz labu laimi vajadzīgo pantiņu. Lai to dabūtu gatavu, atliek tikai pakratīt savu telefonu un pantiņš uz labu laimi tiks atlasīts.
Kad ir atrasts sev vajadzīgais pantiņš vai novēlējums, ir iespēja to nosūtīt pa e-pastu vai arī īsziņas veidā kādam citam cilvēkam. Bet var arī nekur nesūtīt un pie eglītes nolasīt no sava telefona ekrāna kādu dzejolīti un saņemt savu godam nopelnīto dāvaniņu.

Mazliet palietojot šo aplikāciju saskāros arī ar kādu jautru kuriozu. Ieteiktu to izmēģināt arī citiem, neliela jautrība garantēta.
Tātad, atveram vaļā šo aplikāciju un uz sava Android viedtālruņa nospiežam Home pogu, lai atgrieztos sākumekrānā. Aplikācija vairs nav redzam uz ekrāna. Tad mēs pakratām savu viedtālruni un - viedtālrunis novibrē, kā tas dara, kad tiek atrast pantiņš uz labu laimi
Šajā sakarā ieteiktu aplikācijas veidotājai apstrādāt notikumu, kad aplikācija vairs nav aktīva uz ekrānu un atslēgt tās funkcijas. Jo ne jau visi sapratīs, kāpēc pēkšņi viņa telefons novibrēja.
Otra lieta, ko labprāt vēlētos redzēt šajā aplikācijā - pogu, kas uz labu laimi atrod pantiņu un iespēju atslēgt kratīšanas/vibrācijas režīmu. Jautri tas ir, bet, iespējams, ne vienmēr to vajadzētu izmantot.

Bet savādāk, aplikācija ir lieliska un katram Android viedtālruņu īpašniekam nepieciešama.
Cerams, ka tā vēl tiks arī papildināta ar Valentīndienu novēlējumiem, Lieldienu apsveikumiem un Līgo vakaru pantiņiem!

1 komentārs:

  1. Te ir aplikācija, kurā ir ne tikai Ziemassvētku pantiņi: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.pantini

    AtbildētDzēst