Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 9. decembris

TOP 10 Latvijā veidotās Windows 8 programmas

Microsoft Latvia apkopojusi un aicina iepazīties ar Top 10 Windows 8 programmām, kas tapušas tepat Latvijā. Iegūt informāciju latviešu valodā, lejupielādēt Latvijas un citas sev interesējošās programmas var Windows veikalā
Vislielākais prieks man ir par to, ka šajā sarakstā ir iekļauta arī mana veidotā "Rēķināsim!".
Zemāk ir iespējams iepazīties ar šīm lietojumprogrammām un spēlēm.




Valdis Iļjuščonoks, ATM Finder izstrādātājs:
ATM Finder Windows 8 operētājsistēmai tika izstrādāta situācijām, kad tomēr ir nepieciešamība pēc skaidras naudas, bet nav līdzi savs Windows Phone aparāts. Windows 8platforma tika izvēlēta prototipa nolūkiem, ar mērķi pārliecināties koda atkārtotas izmantošanas iespējams starpWindows un Windows Phone operētājsistēmām.  Pareizi veidojot programmatūras arhitektūru, ir iespējams lielāko daļu koda atkārtoti izmantot, tāda veidā paātrinot programmas izstrādi un samazināt laiku līdz publicēšanai. Nepieciešamos servisus gan Windows Phone, gan Windows 8sistēmām nodrošina Windows Azure mākoņskaitļošanas servisi.

Vai esi kādreiz bijis situācijā, kad tev ir nepieciešamas izņemt naudu no bankomāta, bet tu nezini, kur atrodas tuvākais tavas bankas bankomāts?
Ar ATM Finder palīdzību tu vari ērti atrast tuvākos bankomātus un banku filiāles visā Baltijā! Tāpat iespējams norādīt savu banku,  redzēt naudas izņemšanas komisijas un iegūt norādījumus Bing kartēs, - kā no savas atrašanās vietas nokļūt līdz izvēlētajam bankomātam. 

Ekrānuzņēmums 3



Izstrādātājs, vizuālo komunikāciju aģentūra E Forma:Veidojot Ābeci tika pētīta ābeces vēsture, mācību metodoloģija un loģika to veidošanā. Analizējot iepriekš paveikto gan drukātā, gan elektroniskajā vidē, tika izveidota sava, oriģinālu veiksmīgu tēlu un vārdu sistēmu, kas tika papildināta ar animācijas elementiem.
Oriģinālilustrāciju pamatā ir izmantota tekstuālo un vizuālo tēlu atbilstība, izvēlēto priekšmetu uztveres vieglums, kā arī nosacījums, ka vārdam jāsākas ar konkrētu burtu. Tāpēc Ābecē iestrādātie vārdu savienojumi un "mēles mežģi" ir īpaši pārdomāti. Ābeci jau atzinīgi
novērtējuši gan bērni, gan sākumskolas pedagogi!

Jūsu bērnam patīk spēlēties? Piedāvājam mācīties spēlējoties un ar prieku!
Šī programma iepazīstina ar burtiem, attīsta prasmi pazīt burtus, izprast sakarību starp burtu un vārdu, trenē atmiņu, veicina uzmanības noturību un vērīgumu, kā arī attīsta roku sīko muskulatūru. 
Latviešu valodas burtu ābece ir paredzēta pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī visiem interesentiem, kuri vēlas apgūt latviešu valodas pamatus.




Travel Latvia piedāvā vienkāršu un ērtu veidu kā apskatīt interesantas vietas Latvijā.

Programma sniedz iespēju apskatīt tuvumā esošos kultūras objektus, ceļojot vai arī sagatavoties ceļojumam.  Tāpat var ērti sameklēt apskates vietu darba laikus un kontaktinformāciju. Apskatiet kultūrvēsturiskas vietas, muzejus, teātrus un daudz ko citu!


Ekrānuzņēmums 1


Just Words ir vārdu meklēšanas spēle Windows 8 ierīcēm.
Spēles noteikumi ir vienkārši - kustinot spēles laukumā esošos burtus, jāizveido pēc iespējas vairāk vārdu. Par katru jaunu līmeni tiek iegūts bezmaksas dimants, kuru var izmantot, lai noņemtu vai pievienotu burtu un, lai sāktu spēli ar kādu no septiņiem iebūvētajiem laukuma tipiem. 
Vārdus var minēt kādā no deviņām spēles valodām - angļu, krievu, spāņu, franču, itāļu, vācu, latviešu, lietuviešu vai igauņu.
Ar Just words ir iespēja dalīties savos panākumus ar draugiem!



Rēķināsim ir ātrs un viegls veids, kā attīstīt savu domāšanu un rēķināšanas prasmes.
Šī programma ļauj pārbaudīt un nostiprināt savas zināšanas saskaitīšanā, atņemšanā, reizināšanā un dalīšanā.


Ekrānuzņēmums 7

Andris Buhanovskis, Rēķināsim! izstrādātājsProgramma ir izglītojoša un apmācoša, kas paredzēta uzdevumu rēķināšanai līdz pirmajam simtam un matemātikas zināšanu nostiprināšanai. Lietotāji var izvēlēties rēķināt individuāli, sacensties rēķināšanā ar datoru vai kādu citu cilvēku. Rēķināt var bez laika ierobežojuma, tomēr ir iespējams uzstādīt noteiktu laiku limitu.  Paredzēta gan bērniem, kuriem nepieciešams nostiprināt rēķināšanas prasmes, gan arī pieaugušajiem, kuri vēlas atkārtot savas zināšanas.






Wicky Checker lietojumprogramma ir īsta  laba garastāvokļa garantija!

Šī ir divu spēlētāju stratēģijas spēle ar krāšņu grafiku un diviem režīmiem: klasisko dambreti un lomu spēles dambretes paveidu. Lai uzvarētu lomu spēles režīmā, spēlētājam ir nepieciešams iegūt 400 punktu.
Spēle nav spēlējama tiešsaistē, un tā atbalsta divu spēlētāju režīmu uz vienas ierīces.


Ja esi noguris no vecmodīgām celtņu būvniecības spēlem, kurām pietrūkst azarta - My Country ir pilsētas veidošanas spēle tieši tev! 
Izveido savu pilsētu, attīsti industrijas un infrastruktūru, pieņem darbā strādniekus, cīnies ar ekoloģiskajiem draudiem un kontrolē enerģijas patēriņu! Veidojot pilsētu, tu neesi ierobežots tikai ar celtņu konstrukciju būvi. Uzņemies vairākus uzdevumus pilsētas attīstības veicināšanais un izveido labi pārvaldītu valsti!
Šī izaicinošā spēle spēs aizraut un izklaidēt ikkatru tās lietotāju.





BeatKeeper ir digitālās ēras modernais metronoms. Izmanto to spēlējot savu mūzikas instrumentu vai kopā ar savu grupu!
Šī programma ir lietotājam draudzīga un ietver tikai visnepieciešamos rīkus. Tā precīzi palīdz noturēt ritmu, ir viegli lietojama un ļoti spēcīga, kā arī ļauj sinhronizēt izveidotās sesijas uz citām ierīcēm.
Lietotājam ir viegli iestatīt atkārtojumus, nomainīt pantmērus un saglabāt uzstādījumus vēlākai lietošanai. Tā ietver skaidru vizuālo indikatoru, kas atvieglo mēģinājumus grupā. Ar BeatKeeper ir iespējams arī pielāgot tempu no 40 līdz 300 sitieniem minūtē, kā arī uzstādīt taktsmēru pat ar 32 notīm!



Sleeping Sheepy ir spēle par aitiņu, kura pavadījusi garu dienu rāpjoties klintīs un lecot pāri aizām. Ja viņa pamodīsies naktī, tad nevarēs sasniegt savu mērķi.
Spēles mērķis ir nosargāt aitas miegu un palīdzēt citiem dzīvniekiem to neuzmodināt, pieskaroties un turot, kamēr tie aizmieg. Spēle sastāv no 24 līmeņu stāsta un tā ir īpaši paredzēta bērniem.


Apnicis spēlēt logo spēles, kurās pārsvarā ir Latvijā nepopulāri logo? Tad tevi gaida LatLogo ar 180 dažādiem logo, sadalītiem sešos līmeņos.
LatLogo ir logo minēšanas spēle latviešu valodā ar  100% Latvijā radītu vai populāru uzņēmumu logo! Spēles laikā lietotājam ir jāatmin atveidotie logo, izmantojot savas zināšanas vai pieejamos padomus.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru