Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2015. gada 5. jūnijs

"God Mode" Windows vidē

Ikdiena man paiet darbojoties Windows vidē. Likās, ka lielu daļu par to, ko un kā var darboties es zinu. Bet ik pa laikam nākas uzzināt arī kaut ko jaunu. Šoreiz tas ir "Dieva režīms" jeb "God Mode" tieši Windows vidē.

Pēc būtības tas pat nav nekāds speciāls režīms, bet gan vairāk ir attiecinās uz Easter Egg grupu. Šajā gadījumā tiek izveidota speciāla mape, kurā tiek apkopoti visi sistēmas galvenie konfigurācijas izsaukumi un tie vairs nav jāmeklē pa dažādām vietām kontroļu panelī (Control Panel).

Tātad, lai piekļūtu tam, ir jāizveido jauna mape un kā tās nosaukums ir jāieraksta šāda vērtība:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Protams, GodMode vietā var rakstīt pilnīgi jebkādu nosaukumu, kaut vai Visi Windows kontroļu punkti

Kad mape ir izveidota, tā uzreiz nomaina savu ikonu un to atverot, paveras pavisam cits saturs. Mapes saturs tiek virtuāli saveidots tikai lietojot Windows Explorer, jo fiziski pati mape vienmēr ir tukša. Pēc Interneta plašumos lasītā, šī iespēja ir parādījusies jau Windows Vista laikos, bet es to varu pārbaudīt tikai uz Windows 8.1 un Windows 10. Un katrā Windows versijā arī mapes saturs mazliet atšķiras (kā to var zemāk redzēt ar Windows 8.1 un Windows 10 bildēm).

Windows 8.1 vidē tas ir šāds:

Savukārt Windows 10 vidē tas mazliet atšķiras:


Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

5 komentāri:

  1. Uztaisiju mapi un ierakstijo to tekstu un vis sak raustities. Nekam vairs nevar piekljut klāt uz vistas. Ka var izdzest to mapi jo nevar vinju redzet un atvert ar neko nevar jo tada sajuta ka visu laiku taisa reset vai ko tamlidziyu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja viss raustās un nekam normāli nevar piekļūt, ieteiktu ielādēties Windows Safe Mode režīmā. Un tad mēģināt izdzēst to jaunizveidoto mapi. To var vienkārši dzēst un nekādas sistēmas ietekmei nav jābūt.

      Dzēst
  2. Ieladejos no safe modes ta pat raustas. Vusu laiku saka explorer neatbild. Tad itka mekle problemu un tad atkal saka explorer neatbild un nocancelet neko nevar. Restartejot uzreiz to passu dara

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Žēl, ka Tev radās tāda slikta pieredze. Vienīgais, ko varu ieteikt - ja tas izdodas, uzinstalēt, piemēram, Far Manager (http://www.farmanager.com/download.php) un tad no tā aiziet uz to GodMode mapi un to izdzēst.
      Ja tas neizdodas, tad pamēģini šajā forumā (pašās beigās) aprakstīto metodi: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1863106/godmode-vista-rid-work.html

      Cerams, ka Tev izdosies atjaunot savu datoru normālam darbam!

      Dzēst
    2. Caur visiem run cmd man kaa cilvekam kas maz rubi fissku datoros, nekas nesanaca. Panjemu iznjemu cieto no portativa un ieliku veco cieto kas bija agrak vinja ar visu win virsu. To cieto ko iznjemu ieliku tai cieta diska kaste kur var piespraust usb. Piespraudu vinju pie datora un eju vinja. Uzspiezzu uz dekop ikonas un atkal sak explorers resetoties. Iegaju velreiz tai cieta un neverot valja deskop mapi, njemu un vinju izdzesu. To viņš ljaava. Ieliku atpakalj un vis laikam iet. Izgaju uzpipet kamert ladejas vis iekssa :)

      Dzēst