Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Rindā sēdēšanas stunda

Šodien biju izdomājis aiziet nokārtot autovadītāju medkomisiju. Precīzāk tā saucas autovadītāja medicīniskā komisija, bet slinkuma pēc rakstīšu medkomisija. Tajā ietilpst vesels bars ārstu (oftalmologs, neirologs, ķirurgs eksperts, otolaringologs, ģimenes ārsts, narkologs / psihiatrs). Un ne jau tāpat vien biju izdomājis veikt šo apskati. Apskatot savu autovadītāja apliecību, pamanīju, ka 23.01.2012 man beidzas vadītāja apliecības derīguma termiņš. Un to man vajadzētu pagarināt. Bet lai to pagarinātu, atbilstoši CSDD mājaslapai, nepieciešama arī derīga medicīniskā uzziņa. Šim pasākuma par godu es pat piereģistrējos CSDD e-pakalpojumu reģistrā. Tad nu tur apskatīju, ka esošā uzziņa ir vairs nekam nederīga (lasi - iztecējis termiņš) un man uz šo laiku jau ir vajadzīga jauna uzziņa. It kā to var veikt arī pie ģimenes ārsta, bet tad man speciāli ir jāpaliek mājās, lai varētu aiziet pie ģimenes ārsta. Un ja nu tad vēl sūta apskatīties pie citiem ārstiem, tad var zaudēt daudz laika.
Tā nu es izdomāju ar Google's palīdzīgu pameklēt, kur Rīgā var iziet medicīnisko komisiju un nav pārāk tālu no manas darba vietas. Pēc neilgas meklēšanas atradu, ka vistuvāk man būtu tieši Veselības centrs 4 ar viņu autovadītāju medicīnisko komisiju. Precīzāk sakot, tas bija gandrīz pirmais raksts un ilgāk man meklēt arī īpaši negribējās.

Tātad, lēmums pieņemts un izvēle izdarīta! Piezvanīju uz viņu reģistratūru un noskaidroju, ka tur uz vietas ir dzīvā rinda un ka pašlaik tieši uz medkomisiju tur ir brīvs (jeb nav daudz cilvēku). Lai varētu iziet šo komisiju, ir vajadzīga autovadītāja apliecība un 3x4 fotokartīte. Un protam nauda, jo tas nav bezmaksas pakalpojums. Vadītāja apliecība man vienmēr ir līdzi, bet fotogrāfijas nebija. Tā nu nācās šim pasākumam par godu arī aiziet uz fotosalonu sevi nobildēt. Pēc pāris minūtēm ar fotogrāfijām kabatā devos uz VC4, lai izieto to medkomisiju.
Nokļūstot iestādē, man sākumā bija jāaizpilda veidlapa un tad jāizstaigā 3 kabineti. Jāpiebilst, ka gaitenis jau tajā brīdī bija pilns ar cilvēkiem. Es jau sāku nervozēt, vai vispār šodienas laikā to visu varēs paspēt, jo neizskatījās, ka rindas kaut kur kustētos.
Pirmais kabinets, kurš man bija jāapmeklē, bija acu ārsts. Neko īpašu tur nevajadzēja darīt. Atbildēt uz jautājumu, vai valkāju brilles un vai ir problēmas ar redzi. Tad pārmaiņus ar vienu aci un pēc tam ar otru aci nolasīt cipariņus no bildes. Beigās iedeva divkrāsainas acu uzmavas un prasīja, "vai tagad redzu 4 figūras" un "vai redzu 2 apļus ar krustu vidū". Atbildot apstiprinoši, tika iespiests zīmogs un biju brīvs. Un pagāja nepilnas 3 minūtes.
Nākamais kabinets bija ar atbilstošu nosaukumu - autovadītāju komisija. Nu tur gan bija gara rinda. Kāds cilvēks kabinetā pavadīja 5 minūtes, cits atkal 10 minūtes, bet kāds tikai pāris minūtes. Nogaidījies un sagaidījis savas rindas kārtu, iegāju iekšā.
Iekšā sēdēja 2 ārstes gados. Vienīgais, ko man tur vajadzēja darīt, atbildēt uz dažiem jautājumiem (vai esmu braucis dzērumā, vai esmu ārstējies no alkohola un vai man ir ar to problēmas, vai lietoju kaut kādas zāles un vēl dažus citus jautājumus). Izmērīja asinsspiedienu un tad lika ar acīm ciet izstiept rokas uz priekšu un pēc tam pieskarties pie sava deguna. Ar to man arī piedzīvojumi šajā kabinetā arī beidzās.
Nākamais kabinets skaitījās narkologa/psihiatra kabinets. Ieejot tur iekšā, ārsts runāja pa telefonu un i nedomāja beigt runāt. Paņēmis manu veidlapu, kaut ko tur uzskribelēja, uzlika savu zīmogu un parakstu. Un biju brīvs! Ne kādu jautājumu, ne kādas citas intereses par mani!
Tad nu nācās atkal iet un sēdēt rindā uz iepriekšējo kabinetu (autovadītāju komisija). Iegājis iekšā, manā klātbūtnē uz datora CSDD mājaslapā (vai arī kādā viņu reģistrā) tika aizpildīta informācija par mani, ka esmu izgājis visu komisiju un esmu atzīts par derīgu automašīnas vadīšanai. Līdz ar to mani piedzīvojumi šajā iestādē ir beigušies. Mana medicīniskā apliecība ir pagarināta līdz 2022. gadam.
Nobeiguma vietā neliels rezumē.
Lai šo komisiju izietu, man nācās šķirties no šādas naudas summas:
  1. fotogrāfijas - 4 Ls
  2. autovadītāju medicīniskā apskate - 11 Ls (par laimi, to manā vietā apmaksāja mans veselības apdrošinātājs)
  3. psihiatra atzinums - 2 Ls
  4. narkologa atzinums - 2 Ls

Kā redzams, kopā es iztērēju 8 Ls. Bet vēl ir jāieskaita arī laiks rindā sēdēšanā. Tur kopā es pavadīju 1 stundu. Labi, ka man bija mans viedtālrunis ar LMT internetu telefonā. Vismaz bija ar ko kavēt laiku.
Tāpēc ieteikums citiem autovadītājiem, kuriem arī ir nepieciešams iziet medkomisiju. Labāk no sākuma noskaidrojiet, vai Jūsu ģimenes ārsts nevar salikt visus ķeksīšus un parakstus un atzīt Jūs par labu esam medicīnas apliecībai. Tas tad aizņemtu mazāk laika un būtu daudz vienkāršāk. un, varbūt, arī lētāk. Nekā sēdēt šāda veida iestādē un gaidīt dzīvajās rindās.

8 komentāri:

  1. Vadītāja apliecība autoskolā Eksperts - https://autoskola-eksperts.com/b-kategorija/

    AtbildētDzēst
  2. Interesanta informācija par b kategoriju, der zināt - http://bkategorija.com/

    AtbildētDzēst
  3. Te var apskatīt labākās Rīgas autoskolas - https://autoskolas-riga.lv/

    AtbildētDzēst
  4. Ne tikai izdevīgā lokācijā, bet arī izdevīgi B kategoriju var iegūt https://www.krustojumi.lv/b-kategorija

    AtbildētDzēst
  5. Piekrītu Rondaldam - forša autoskola, un, ja kādam interesē, te: https://www.bkategorija.com/ ir papildus info par B kategoriju

    AtbildētDzēst
  6. Ja kāds plāno kārtot B kategorijas tiesības, noteikti iesaku palasīt Burnicka blogu.

    AtbildētDzēst