Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2016. gada 2. februāris

Microsoft laiž klajā Azure Stack tehnisko priekšskatījumu

Microsoft laidis klajā Azure Stack pirmo tehnisko priekšskatījumu, tādējādi izvēršot savu hibrīdmākoņa stratēģiju - piedāvājot vienīgo hibrīdmākoņa platformu, kas ir savietojama ar vadošo publisko mākoni. Azure Stack ir jauna hibrīdmākoņa platforma, kas ļauj organizācijām sniegt Azure pakalpojumus no pašu organizāciju datu centriem. Ar Azure Stack Microsoft piedāvā IaaS (infrastruktūra kā serviss) un jauna līmeņa PaaS (platforma kā serviss) pakalpojumus no hiperlieliem publiskiem datu centriem un organizāciju privātajiem datu centriem atbilstoši klientu biznesa prasībām.

Interesenti ir aicināti pievienoties interneta tiešraidei par Azure Stack, kurā Marks Rusinovičs (Mark Russinovich), Microsoft Azure tehnoloģiju attīstības vadītājs (CTO), un Džefrijs Snovers (Jeffrey Snover), Microsoft vadošais uzņēmumu mākoņa risinājumu tehnoloģiju arhitekts (Chief Architect, Enterprise Cloud), iepazīstinās ar Azure Stack.

Tiešraide notiks šī gada 3. februārī plkst. 19:00 pēc Latvijas laika http://aka.ms/rn6usy.

Daudzām organizācijām normatīvā regulējuma vai citu apsvērumu dēļ ir svarīgi daļu savas informācijas glabāt privātajā mākonī, tai pašā laikā neatsakoties no publiskā mākoņa sniegtajām iespējām. Lai risinātu šo izaicinājumu, Microsoft piedāvā hibrīdmākoņa pieeju, kas nodrošina vienotu pieeju privātajam, viesotajam un publiskajam mākonim. Tikai Microsoft spēj piedāvāt risinājumu ar hipermēroga publiskā mākoņa platformu un paplašinājumu uz privāto vai viesoto mākoni.

Šāda pieeja sniedz klientiem pieeju plašajai Azure ekosistēmai, ļaujot izstrādātājiem, IT speciālistiem un organizācijām paveikt vairāk:
  • Izstrādātāji var maksimizēt savu produktivitāti, veidojot lietotnes, ko var darbināt gan Azure, gan Azure Stack vidē. Izmantojot Microsoft Azure identisku lietojumprogrammas saskarni (API), izstrādātāji var veidot lietojumprogrammas, izmantojot atvērtā koda vai .NET tehnoloģijas un darbināt tās organizācijas vai publiskajā mākonī - Azure Stack vai Azure.
  • IT speciālisti var pārveidot organizācijas datu centra resursus Azure IaaS/PaaS pakalpojumos, saglabājot situācijas pārskatu un izmantojot tos pašus vadības un automatizācijas rīkus, ko izmanto Microsoft Azure platformā. Tas ļauj ātri nodrošināt nepieciešamo servisu, saglabājot atbilstību korporatīvās pārvaldības prasībām.
  • Organizācijas var izmantot hibrīdmākoņa pakalpojumus saskaņā ar savām vajadzībām, ņemot vērā tehniskos, biznesa un juridiskos apsvērumus. Azure Stack ļauj organizācijai izvēlēties, kur lietojumprogrammas un darbplūsmas izvietot bez tehnoloģiskiem ierobežojumiem.

Par Azure:
  • vairāk kā 93 000 jaunu abonentu mēnesī;
  • 1,4 miljoni SQL datubāzu Azure;
  • vairāk kā 3300 Azure lietojumprogrammu;
  • pieejams 22 pasaules reģionos, tostarp Latvijā;
  • vairāk kā 80 % Fortune 500 kompāniju lieto Microsoft mākoni;
  • aptuveni 25 % Azure virtuālo mašīnu (VM) ir Linux VM;
  • 500 miljonu Azure Active Directory lietotāju;
  • 40 % apgrozījuma veido jaunuzņēmumi un neatkarīgi programmatūras ražotāji.

Interesenti aicināti pievienoties interneta tiešraidei: http://aka.ms/rn6usy.

Paldies Microsoft Latvia un Kristīnei Mennikai par atsūtīto informāciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru