Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 22. marts

Lieldienu ola želejpupiņās jeb Jelly Bean Easter Egg

Lai arī tuvojas Lieldienas, bet šoreiz runa neiet par šādām Lieldienu olām. Šīs Lieldienu olas jeb angliski - Easter Egg ir kādas programmatūras izstrādātāju noslēpti interesanti vai neparasti objektiņi vai programmiņas. Šoreiz iet runa par Android 4.1.1. izstrādātāju noslēpto pārsteigumu. Jo pavisam nesen ieguvu šo versiju uz sava Asus PadFone.

Jau krietnu laiku atpakaļ, kad parādījās Android versija 4.1, biju lasījis par šo viņu atstāto vai iestrādāto Lieldienu olu. Būtība ir pavisam vienkārša - jāaiziet uz sava telefona iestatījumiem un jāatver sadaļa Par telefonu. Tad jānokļūst līdz Android versijas numuram un vairākas reizes ātri ir jāspiež tam virsū. Pēc kādām 5-7 reizēm atveras gaidītais pārsteigums - Jelly Bean ekrānsaudzētājs.

Atveroties šai pupiņai, uzreiz nekas nenotiek. Vēl ir vajadzīgs uzspiest un mazliet paturēt pirkstu uz šīs pupas, lai tā sadalītos daudzās mazās pupiņās, kas lidinās pa ekrānu. Ja esi pietiekami ātriem pirkstiem, tad vari mēģināt visas pupiņas no ekrāna nogrūsti nost.
Biju lasījis, ka daži cilvēki šādu Lieldienu olu bija atvēruši arī ar Android versiju 4.0. Bet man ar savu Android 4.0.4. to nebija izdevies iegūt.
Bet tad meita Anete pamēģināja uz sava LG P700 ar Android 4.0.3. šo pašu triku, un viņai izdevās atvērt savu Lieldienu olu. Tikai tā nebija pupa, bet gan jaukais Android-botiņš.
Tikai šoreiz, piespiežot uz šī botiņa, tas sāka palielināties, līdz aizpildīja visu ekrānu un ... sadalījās daudzos mazos botiņos un sāka lidot no ekrāna kreisās puses uz labo pusi.
Diemžēl man jāapbēdina vecāku versiju Android lietotājus. Tajos nav atrodams šāds pārsteigums. Bet, iespējams, ir kāds cits, vēl neatklāts.

Ja Tev ir ko teikt vai esi atradis savu Lieldienu olu, tad droši to raksti komentāros.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru