Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 18. marts

Ir sākusies e-prasmes nedēļa 2013




Latvijā ir sākusies e-prasmju nedēļa, kas ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. Tās mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.
Pie mums, Latvijā, šo pasākumu rīko Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Un tas notiks no 18. līdz 24. martam. 
Šīs nedēļas galvenās tēmas ir šādas:
  • e-prasmju portfelis: e-prasmes nodarbinātībai, mazo un mikro uzņēmumu apmācība IKT izmantošanā, jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū, IKT karjeras dienas;
  • digitālais piedzīvojums: dažādas aktivitātes senioriem, jauni e-pakalpojumi u.c.;
  • mana digitālā vide: drošība un datu aizsardzība internetā, sociālie tīkli un digitālie mediji, eID kartes, Virtuālais eParaksts u.c.
Vairāk par šo pasākumu var uzzināt e-prasmju mājaslapā eprasmes.lv.
Bet, lai šis pasākums nebūtu tikai gudra runāšana, bet būtu ieguvums arī jauniešiem, tad LIKTA sadarbībā ar Microsoft Latvia, Bibliotēku tīklu, Labklājības ministriju un reģionu jauniešu organizācijām ir uzsākusi projektu "IT manai nākotnes karjerai" ar mērķi palielināt jauniešu konkurētspēju Latvijas darba tirgū.

Lai cik tas dīvaini arī neizklausītos, bet jaunieši automātiski nemāk uzreiz pielietot dažādas IT prasmes bez papildus apmācības. Tas nekas, ka viņi visu laiku tik sērfo internetā, lieto sociālos portālus un tīklus un ir ar modernām tehnoloģijām uz Tu.
Tāpēc, lai palielinātu jauniešu konkurētspēju darba tirgū, no šī gada 18. marta Microsoft YouthSpark granta projekta ietvaros Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, kur ir salīdzinoši augstāks bezdarba līmenis, notiks bezmaksas semināri jauniešiem vecumā no 16 līdz 24 gadiem, kas palīdzēs apgūt, izprast un pielietot IT prasmes savas tālākās karjeras plānošanā. Projekta laikā tiks apmācīti 200 jaunieši, un katrs no viņiem nodos šīs zināšanas tālāk vēl pieciem vienaudžiem. Tādā veidā plānots izglītot vēl 1000 jauniešu Latvijā. Kopumā projekta laikā notiks 10 semināru 7 Latvijas pilsētās: Aizkrauklē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Preiļos un Ventspilī.

Vairāk par "IT manai nākotnes karjerai", kā arī par saziņas un pieteikšanās iespējām var izlasīt šajā preses paziņojumā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru