Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2013. gada 3. oktobris

Atskats uz Samsung Galaxy Note 3 prezentāciju

Līdz šim man ar Samsung nav bijusi liela darīšana, līdz 26.septembrī biju Twitter'ī pamanījis, ka Samsung aicina pieteikties cilvēkus, kas gribētu aiziet uz Samsung Galaxy Note 3 prezentāciju. Divreiz man nebija jāsaka un es arī pieteicos uz šo pasākumu. Un rezultāta Samsung mani uzaicināja uz šī viedtālruņa prezentāciju, kas notika 27. septembrī.

Tā nu piektdienas vēlā pēcpusdienā, pēc kārtīgi nostrādātas darbadienas, devos uz Duntes ielu ciemos pie Samsung. Nokļuvis tur mazliet ātrāk nekā paredzēts, varēju apskatīt un aptaustīt iekārtas, kas tur bija saliktas apskatei - gan planšetdatorus un viedtālruņus, gan arī fotoaparātus un portatīvos datorus.
Tā nemanot bija pienācis klāt tas laiks, kad varēja sākties pati prezentācija. Biju mazliet pārsteigts, ka uz šo pasākumu bija ielūgti (vai arī tikai ieradās) tik maz cilvēku - 5 bija uzaicināti no sociālajiem tīkliem un apmēram tikpat daudz bija oficiālo ziņu pārstāvju klātbūtne. Ja atceros Prestigio viedtālruņa prezentācijas pasākumu un to apmeklētāju skaitu pat nevar salīdzināt ar esošo skatītāju un klausītāju skaitu.

Bet pati prezentācija bija interesanta. Šoreiz netika izmantots projektors, bet gan visu prezentāciju attēloja uz TV. Arī paša viedtālruņa demonstrācija notika uz blakus esošā 85" 4K TV. Lai visi varētu redzēt, ko dara ar šo viedtālruni, tad tas tika salinkots ar to pašu TV. Izskatījās labi un iespaidīgi.
Pats viedtālrunis izmēra ziņā ir nedaudz lielāks un arī ar mazliet lielāku ekrāna izmēru, nekā tā priekšgājējs Galaxy Note 2. Arī tehniskajā ziņā jaunais viedtālrunis ir labāks par iepriekšējo. Bet tam ir nācis klāt arī dažas interesantas programmatūras uzlabojumi. Labāka rokraksta atpazīšana, vieglāka un ērtāka irbulīša izmantošana, kā arī paralēlo aplikāciju izmantošana. Līdzīgi, kā tas ir uz datora - fonā stāv atvērta viena aplikācija un to ir iespējams redzēt, bet pa virsu izmantojam citu aplikāciju, kas pat nav pa visu ekrānu.
Cita interesanta lieta ir viedtālruņa aizmugure jeb, precīzāk sakot, aizmugurējais vāciņš. Tas veidots it kā no ādas un izskatās, kas būtu tā kā piešūts klāt. Bet to ir iespējams viegli noņemt un nomainīt pret citas krāsas vāciņu. Vai arī pie aizmugures piestiprināt klāt speciālus vāciņus.

Vēl viena interesanta lieta nāca tieši no šī pasākuma organizētājiem - tāds superātrais konkursiņš-darbošanās cilvēkiem, kas bija pieteikušies uz pasākumu caur sociālajiem portāliem. Darbošanās bija tieši ar jauno Samsung Galaxy Note 3 - kurš ātrāk spēs atrast internetā bildi ar jauno iekārtu, to nokopēt un nosūtīt uz norādīto e-pasta adresi. Uzvarētājs varēs saņemt uz noteiktu laiku jauno viedtālruni patestēšanai.

Kopumā pasākums bija interesants un varēja šo to jaunu uzzināt par šo viedtālruni. Kā arī apskatīt citas pieejamās tehnikas.

Ja Tev ir ko teikt šajā sakara vai ir kādi jautājumi, droši vari to atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru