Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2014. gada 11. februāris

Microsoft Latvia aicina piedalīties Windows 8.1 programmu izstrādes konkursā

Ir pagājis jau gandrīz gads kopš iepriekšējā konkursa, ko veidoja Microsoft Latvia Latvijas izstrādātajiem. Tagad jau ir pienācis laiks jaunam konkursam un Microsoft Latvia aicina Latvijas IT izstrādātājus līdz 30. martam izstrādāt savu lietojumu vai spēli, publicēt to Windows veikalā ar izstrādātāja kontu, kurš reģistrēts Latvijas teritorijā, un pieteikt Windows 8.1 programmu izstrādes konkursam lapā http://winappdevcon.promorc.com.

Šoreiz konkurss norisinās gan vietējā, Latvijas, gan reģionālajā mērogā - 24 Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstīs. Konkursā var piedalīties maksas un bezmaksas lietojumi, kas izstrādāti C++, C#, VB, XAML un Javascript programmēšanas valodā. Īpaši tiek gaidītas programmas un spēles, kas paredzētas Latvijas Windows 8.1 lietotājiem un bērnu izglītošanai.
Konkursa dalībnieki vietējā līmenī tiks vērtēti trīs kategorijās - labākais dizains, inovatīvākā programma un labākā programma, kas pārnesta no Windows Phone, savukārt reģionālajā - sešās kategorijās (tās pašas, kas vietējā konkursā, tikai angļu valodā, kā arī papildus - lejupielādētākā programma, labāk novērtētākā un vairāk novērtētākā). Katras kategorijas uzvarētājs balvā saņems Prestigio MultiPad planšetdatoru ar Windows 8.

Arī šogad plānoju piedalīties šajā konkursā. Ja pagājušā gadā es ar savu lietojumprogrammu Rēķināsim! ieguvu 1. vietu izglītojošo lietojumprogrammu kategorijā, tad šogad jau varēšu mēroties spēkiem reģionālajā līmenī - 24 valstu konkurencē un mēģināt noturēt savu titulu arī plašākā mērogā. Domāju, ka šis izaicinājums ir pietiekami liels un labs!

Iesaku arī citiem piedalīties šajā konkursā. Lietojumprogrammu izveide ir vienkārša un ātra, galvenais, lai ir laba ideja! Atceroties pagājušo gadu, tad konkurence tajā laikā nebija pārāk liela. Iespējams, ka šoreiz būs mazliet savādāk un būs lielāka konkurence.
Pats plānoju piedalīties ar vairākām lietojumprogrammām - dažas, kas stāv jau vairākus mēnešus nepabeigtas un arī ar jaunu un interesantu ideju, ko man pasvieda Sintija. Man pašam lielākā problēma būs atrast brīvo laiku, lai to visu izveidotu. Cerams, ka man viss iecerētais izdosies un mani garadarbi gūs atsaucību arī plašākā mērogā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru