Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2014. gada 26. marts

Jaunais HTC One (M8)

25.03.2014 HTC prezentēja savu jauno HTC One viedtālruni. Visu prezentāciju es neredzēju, bet dažus fragmentus no tās man izdevās apskatīt. Tajā brīdī HTC pārstāvis (mazliet nedroši un mazliet stostoties) stāstīja par jaunā aparāta tehniskajām īpašībām. Par prezentāciju un prezentācijas stilu tagad nerakstīšu, bet mazliet apskatīšu šī jaunā aparāta tehniskās iespējas.

Šis viedtālrunis ir 146.4 x 70.6 x 9.4 mm liels un sver 160 g. Tam jau ir 5" liels ekrāns ar 1080x1920 px lielu izšķirtspēju un Super LCD3 tipa ekrānu un Corning Gorilla Glass 3 ekrāna aizsardzību.
Pašam viedtālrunim iekšā atrodas 2.3 GHz 4-kodolu procesors un Adreno 330 grafiskais procesors. Tam ir pieejams 2 GB RAM un datu uzglabāšanai ir pieejams 16/32 GB iekšējā atmiņa. Atšķirībā no iepriekšējā HTC One modeļa, šim ir iekļauta iespēja pievienot klāt arī microSD karti ar apjomu līdz 128 GB.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSPA+ un LTE. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts.

Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas 5 MP kamera, bet priekšpusē ir 4 MP kamera. Šīs kameras atkal ir apgādātas ar HTC izstrādātām tehnoloģijām (piemēram, Duo Camera, HTC UltraPixel uc) un dubulto zibspuldzi, kurām vajadzētu uzlabot bilžu kvalitāti. Cerams, ka tā tas arī būs, bet tas ir jāredz pašam un bildes kvalitāte ir arī vairāk vai mazāk subjektīvs viedoklis.
Tika mazliet mainīts arī vizuālais izskats - ir augstas kvalitātes pelēkais metāla vienlaidus korpuss ar pilnīgi jaunu HTC Sense 6. Tam par godu HTC ir izveidojis arī Motion Launch, kas spēj noteikt viedtālruņa izvietojumu un kustību pateicoties iebūvētiem kustību sensoriem, un tas ļauj mijiedarboties ar viedtālruni, neieslēdzot ekrānu. Šādā veidā ar vienkāršu kustību var aktivizēt ierīci un ar Auto Answer funkciju atbildēt uz ienākošo telefona zvanu, tālruni vienkārši pietuvinot ausij, bet nepieskaroties ekrānam.
Tiek solīts, ka arī HTC Blink Feed ir uzlabots un kļuvis vēl jūtīgāks ar nepārtrauktu un plūstošu meklēšanas pieredzi, pielāgojamiem nosaukumiem un jaunu izskatu, kas lasāmvielu padara viegli uztveramu. Lietotāji var daudz vieglāk atrast vai abonēt jaunus mediju kanālus, veidojot sev pielāgotas plūsmas par jebkuru tēmu. Tātad, neskatoties uz to, vai lietotājs interesējas par sportu, kino vai iepirkšanos, šī funkcija nodrošinās iespēju iegūt tieši vispiemērotāko informāciju. News Bundles nodrošina, ka atsevišķi tiek atlasītas vienas tēmas ziņas un tvīti, lai lasīt būtu vieglāk, kā arī vairāk nekā 1000 ziņu kanālu sadalīšanu pa grupām vienā lapā.

Kā izskatās, HTC mēģina iekarot viedtālruņu lietotājus ne tikai ar skaistu dizainu, bet arī ar papildus funkcijām, kas varētu noderēt ērtākai lietošanai. Vispārīgi runājot, viedtālrunis ir mazliet uzlabots gan vizuāli, gan tehniski un saturiski. Cerams, ka visas jaunās funkcijas strādās, kā pienākas un galarezultātā HTC lietotāju apmierinātība tikai pieaugs.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru