Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2014. gada 17. aprīlis

Interesants papildinājums Raspberry Pi minidatoram - Wolfson audio karte

Raspberry Pi datoriņš man jau ir krietnu laiku un darbojas tam paredzētajā veidā - kā multimediju atskaņotājs. Visas filmas tas spēj atskaņot un arī mūziku spēj atskaņot bez jebkādām. Iespējams, ka skaņas kvalitāti caur austiņu izeju varētu gribēt arī labāku, bet arī pašreizējais skanējums mani daudz-maz apmierina.
Bet tagad tiel piedāvāts arī labākas skaņas iegūšanas veids - ar Wolfson audio karti.

Teikšu godīgi - gandrīz jau no pašiem sākumiem meklēju iespēju papildināt šo minidatoriņu, lai varētu iegūt labāku skaņas skanējumu, kā arī iespēju caur šo datoriņu laist skaņu no citiem avotiem. Bet viss palika pie ārējām skaņu kartēm, kas tomēr nebija tas lētākais variants. Tā nu es tam biju atmetis ar roku.

Bet tagad tāda kompānija kā Wolfson sāk piedāvāt skaņu karti speciāli Raspberry Pi datoram. Un pievienošana notiek ļoti vienkārši - iesprauž avenītes speciālajā datu savienošanas vietā un skaņas karte ir gatava darbam.

Jāpiebilst, ka tā nav vienkārša skaņas karte, bet arī D klases audio pastiprinātājs. Un pircējs iegūst savā īpašumā ne tikai skaņas karti, kurā var iespraust mikrofonu un austiņas, lai klausītos labāku mūzikas kvalitāti, bet arī:
3.5 mm stereo audio ieejas vietu dažāda veida audio atskaņotājiem vai viedtālruņiem;
3.5 mm stereo audio izeju, lai to varētu pievienot pie jebkuras citas audio pastiprinošas iekārtas;
S/PDIF ieejas un izejas vietas;
iebūvētu D klases pastiprinātāju ārējo skaļruņu pievienošanai un arī papildus elektrības pievadīšanai.


Vēl ir jāpiebilst, ka šī skaņas karte ir savietojama tikai ar Revision 2 Raspberry Pi datoriem. Ar vecākiem modeļiem tā nedarbosies, jo neatbildīs pareizi savienojuma vietas.
Bet noskaidrot savas avenītes revīzijas versiju var vienkāršā veidā. Jāpieslēdzas klāt savam datoriņam un termināla logā ir jāievada šāda komanda:
cat /proc/cpuinfo
Rezultāts būs līdzīgs šim izskatam un jāpievērš uzmanība uz manu sarkanā krāsā apvilkto informāciju:
Tā nebūs avenītes revīzijas versija, bet no tās ir iespējams noteikt, kāda ir tās versija - ja šajā logā ierakstīts ir 0002 vai 0003, tad Raspberry Pi platei ir revīzijas versija 1.0. Visos pārējos gadījumos plates revīzijas versija ir 2.0.
Manā gadījumā ir 0002 un tas nozīmē, ka Raspberry Pi plates revīzijas versija ir 1.0. Līdz ar to uz mana pašreizējās avenītes šī skaņas karte nedarbosies.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru