Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2014. gada 8. augusts

Apskats: Samsung Galaxy K Zoom

Bija man tāda lieliska iespēja izmēģināt un palietot tādu interesantu iekārtu kā Samsung Galaxy K Zoom. Tā ir tāda interesanta iekārta, kurā ir apvienots gan mūsdienīgs viedtālrunis, gan arī pilnvērtīgs fotoaparāts ar 10-kārtīgu optisko pietuvināšanas funkciju. Tikai pats viedtālrunis bija mazliet tādā neierastā izskatā un izpildījumā - no vienas puses it kā ir viedtālrunis, bet no otras puses - it kā ir fotoaparāts.

Bet vispirms par tehnisko pusi. Tas ir 137.5 x 70.8 x 16.6 mm liels un sver veselus 200 gramus. Tam ir 4.8" liels ekrāns ar 720x1280 px izšķirtspēju, Super AMOLED tipa ekrānu un Corning Gorilla Glass 3 ekrāna aizsardzību.
Pašam viedtālrunim iekšā atrodas veseli 2 procesori - 1.3 GHz 4-kodolu procesors viedtālruņa darbināšanai un 1.7 GHz divkodolu procesors fotoaparāta darbināšanai, kā arī Mali-T624 grafiskais procesors. Šim viedtālrunim ir pieejams 2 GB RAM un datu uzglabāšanai ir pieejama tikai 8 GB iekšējā atmiņa. Ir iespējams pievienot papildus microSD karti ar apjomu līdz 64 GB.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA, HSUPA un LTE. Atbalsta arī Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartus. Papildus tam visam, šajā aparātā ir pievienots arī Bluetooth v4 un NFC.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Priekšpusē atrodas 2 MP kamera, bet aizmugurē esošā kamera ir daudzas reizes labāka - tai ir 20 MP kamera ar digitālo un optisko stabilizāciju. Neskatoties uz lielo pikseļu skaitu, kamerai ir arī vēl 10-kārtīga optiskā pietuvināšanas iespēja. Bet pašai kamerai priekšā ir Gorilla Glass pārklājums, lai nejauši nesaskrāpētu fotoaparāta lēcas.

Pirmais, kas uzreiz krīt acīs, kad sāk to lietot, ir lielais svars un samērā dīvains izskats. Ja jaunos viedtālruņus ražotāji mēģina veidot pēc iespējas plānākus un vieglākus, tad šajā gadījumā tas netiek ņemts vērā. Aparāts ir samērā pabiezs un viedtālruņa aizmugure atgādina parasto fotoaparātu.
Vislielāko izaicinājumu šī viedtālruņa lietošanā sagādāja tā aizmugure. Kaut kā sākumā bija neierasti turēt viedtālruni un pieskarties pie fotoaparāta lēcām, bet ar laiku to apguvu un tas vairs nesagādāja problēmas.
Kā vēl vienu papildus bonusu var pieminēt, ka, aktivizējot Dropbox aplikāciju, tā lietotajam tiek dots 50 GB vietas šajā mākoņvietā uz 2 gadiem. Es teiktu, ka patīkams bonusiņš!
Un visu šo aparātu darbina uz to brīdi jaunākā un aktuālākā Android versija 4.4 - KitKat.

Ieslēdzot viedtālruni un veicot sākotnējos iestatījumus, varēja sākt lietot šo viedtālruni.
Ja atbloķēšanas ekrāns un sākumekrāns daudz neatšķīrās no citiem Android viedtālruņiem, tad iestatījumu logs man sagādāja nelielas problēmas, jo tā izskats atšķīrās no ierastās Android iestatījumu sadaļas.

Bet interesanta lieta ir ātrās piekļuves ikonu josla - to vari pats sakārtot ka vēlies vai arī piekļūt paplašinātam funkciju sarakstam.

Lai šo viedtālruni būtu interesantāk lietot, tam komplektā nāca dažas aplikācijas, ar kuru palīdzību var ērtāk un interesantāk lasīt ziņas un uzzināt jaunumus, gan arī ielādēt Samsung ieteiktās aplikācijas.

Kā jau tas Android iekārtai pienākas, tad arī ar šo viedtālruni nebija nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas, gan arī brīvi pieejamās e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt visas savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas. Ekrāns bija pietiekami liels un lasīšana nesagādāja nekādas grūtības. Bet  PDF failu lasīšana uz šāda ekrāna nebija pārāk ērti un gribējās, lai šādu rakstu/ grāmatu lasīšanai būtu maliet lielāks ekrāns.
Arī ar spēļu spēlēšanu nebija nekādu problēmu. Parastie Angry Birds gāja bez jebkādām problēmām. Gan manas iemīļotās Need for Speed sērijas spēles varēja spēlēt, gan arī Real Racing 3 spēle bija ļoti labi spēlējama un nekādas bremzēšanās un raustīšanās spēles laikā netika manītas un spēles grafika bija lieliska.
Klausoties mūziku uz austiņām, mūzika skanēja labi un kvalitatīvi, nekādu iebildumu man pret to nebija.

Interesanta lieta, kas ir iestrādāta šajā viedtālrunī - akumulatora taupīšanas funkcija un arī vienkāršās lietošanas režīms.
Akumulatora taupīšanas funkcijas ideja ir vienkārša - kad akumulatora līmenis ir uz kritiskas robežas, tad ekrāns paliek melnbalts un  tiek darbinātas tikai pašas nepieciešamākās funkcijas - zvani, SMS, karte un vēl varēja dažas norādīt. Bet, diemžēl, fotografēšana šajā sarakstā netiek iekļauta.
Savukārt vienkāršās lietošanas režīmā veic tās iestatīšanu nu tad visas ikonas ir lielākas un izskats ir kļuvis vienkāršāks. Tīri labs režīms, ja šo viedtālruni domā dot lietot vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Uz šāda ekrāna ir arī patīkami izmantot Web pārlūkprogrammu un lasīt ziņas vai jaunumus internetā (vai arī e-pasta ziņas). Viss skaisti un smuki attēlojas uz ekrāna. Jebkuras lapas apskatīšana nesagādāja nekādu problēmu un viss notika ātri.

Beidzot esmu nokļuvis līdz fotografēšanas iespējai ar šo viedtālruni. Un tā bija vislabākā fotokamera, kas viedtālruņos ir pieejama, jo šī aparāta fotokamera var sacensties ar normāla fotoaparāta uzņemto bilžu kvalitāti.
Pāreja no viedtālruņa uz fotoaparāta režīmu bija ātra - atverot fotografēšanas aplikāciju un apmēram sekundes laikā aparāts ir gatavs bildēšanai. Ir pieejami daudz un dažādi iestatījumi un režīmi, bet es parasti izmantoju tikai automātisko režīmu un arī HDR režīmu. Vēl kāda patīkama lieta - ir iespējams manuāli norādīt, uz kuru objektu vajag fokusēties.
Aparātam ir 10-kārtīga pietuvināšanas iespēja, kā arī optiskais un digitālais stabilizators. Tas nozīmē, ka, kaut arī rokas nedaudz nodrebēs, tad attēls nebūs izplūdis, pat pietuvinot 10 reizes tuvāk. Šo optiskās pietuvināšanas iespēju var redzēt zemāk esošajās bildēs, kur viena ir bez pietuvinājums, bet otra bilde ir ar maksimālo optisko pietuvinājumu.

Vēl viena interesanta lieta, ko pamanīju, veicot bildēšanu ar šo viedtālruni - ja grib nobildēt redzamo apgabalu, kā cilvēks to redz ar acīm, tad ir nepieciešama 2-kārtīga pietuvināšana.

Pašam fotoaparātam ir pieejamas daudz un dažādas funkcijas, gan izmantojot HDR funkciju, gan arī uzstādot specifiskus fotoaparāta uzstādījumus. Kā vienu interesantu šī fotoaparāta funkciju varu pieminēt pašiņu uzņemšanu ar aizmugurē esošo kameru - ir iestrādāta speciāla funkcija, ka fotoaparāts pats nobildē, kad seja ir kadrā.
Bet ir arī vairāki interesanti uzlabojumi tieši fotogrāfiju uzlabošanai, kad esi tikko nobildējis bildi vai arī tikai gatavojies to darīt - nomainīt fokusēšanas vietu un apgaismojuma vietu, mainīts spilgtumu un citas interesantas lietas. Ir arī iespējams uzfilmēt video, ar vai nu 30 kadriem sekundē, vai arī 60 kadriem sekundē. Un teikšu godīgi, video kvalitāte bija lieliska.
Pašas uzņemtās bildes arī sanāca ļoti kvalitatīvas un man patika. Zemāk došu ieskatu dažās bildēs.






Ja gribi nobildēt kādu tuvplāna bildi, tad vairs nevajag liekties klāt pie objekta un tuvināt visu iekārtu pie tā. Pietiek to no attāluma pietuvināt un nobildēt!

Aizvien vairāk un vairāk viedtālruņos tiek pievienota automātiskā bilžu uzņemšanas funkcija. Arī šim aparātam tāda bija. Atliek tikai nospiest bildes fotografēšanas pogu un to pieturēt, lai aparāts uzreiz spētu uzņemt līdz 20 fotogrāfijām. Un tās saglabāt nevis vienā dīvainā failā, ko nevar normāli apskatīt uz datora, bet gan katru bildi savā failā. Un tad vari pēc tam uz datora skatīt un izvēlēties, kura bilde ir izdevusies labāka un to arī atstāt.

Nobeiguma vietā.
Lietojot šo viedtālruni, man visu laiku jaucās divējādas sajūtas - aparāts gan patika, gan arī nepatika. Tas bija patīkams telefons ar veiklu procesoru un lielisku fotokameru. Bet pie reizes nepatika, ka tas tomēr bija tāds pabiezs un pasmags aparāts ar dīvainu izaugumu aparāta aizmugurē.
Bet sākšu ar negatīvajām lietām. Ņemot vērā, ka tagad ir vasara un vairāk laika pavadu saulesbrillēs, tad man ir saulesbrilles ar pretatspīduma pārklājumu. Maniem daudzajiem apskatītajiem  viedtālruņiem bija ar to problēmas. Šis aparāts nebija izņēmums - noteiktā stāvoklī man nebija iespējams neko redzēt, kas tiek attēlots  uz ekrāna. Mazliet pašķiebjot telefonu, viss ekrāns atkal kļuva redzams.
Kā otra lieta, kas nepatika, bija mazliet dīvainais viedtālruņa izskats (dēļ fotokameras) un palielais smagums.
Ja runā par akumulatora veiktspēju, tad, ja aktīvi fotografē, tad baterija bija tukša jau pāris stundu laikā. Ar nosacījumu, ka aparāts visu laiku ir ieslēgtā stāvoklī.

Pie pozitīvajām lietam varu pieminēt tieši bilžu kvalitāti - tagad ar šo aparātu varēja uzņemt lieliskas bildes. Un ja kādam patīk veidot pašiņus, tad ar šo aparātu tos var izveidot daudz labākā kvalitātē.
Vēl varu pieminēt arī paša telefona ekrāna kvalitāti. Tā bija lieliska un gan bilžu skatīšanai, gan spēļu spēlēšanai un fotogrāfiju veikšanai. Un, protams, grāmatu un rakstu lasīšana uz šāda ekrāna izmēra bija ērti un patīkami.
Ka trešo patīkamo lietu var pieminēt, ka šim aparātam ir maināmi akumulatori. Ja dodies garākā izbraucienā, tad jau laikus var iepirkt lieku akumulatoru, lai gadījumā, kad esi iztukšojis esošo akumulatoru, vari ielikt jaunu un turpināt darbošanos/ bildēšanu.
Un ar vienu akumulatora uzlādi varēja to lietot gandrīz 2 diennaktis.

Pats telefons man ļoti interesants un bija samērā ērts lietošanā, kad pie tā pierod. Pats Samsung tirgotājiem iesaka 500 EUR pārdošanas cenu, bet pagaidām Dateks internetveikalā šo telefonu nespēju atrast. Bet ir iespējams no LMT to iegūt savā īpašumā ar ne pārāk lielu mēneša maksājumu.

Vēlos arī pateikties Samsung Latvija un Komunikāciju aģentūrai par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo lielisko un vienreizējo viedtālruni.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru