Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2012. gada 19. aprīlis

Ir iznākusi jaunāka Aldiko versija ar vēl ērtāku e-grāmatas ielādēšanu


Jau pirms krietna laika ir iznākusi jauna Aldiko versija. It kā pati par sevi tas nebūtu nemaz tik interesants fakts. Uzlabojumi skāra vizuālo interfeisu un arī to, ka tagad ar šo programmu var lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas arī uz planšetēm. Bet neskatoties uz vizuālajiem un veiktspējas uzlabojumiem, nāca klāt arī vēl viena ļoti svarīga lieta - ērtāka e-grāmatu ielādēšana aplikācijā. Gan no atmiņas kartes, gan no interneta, gan arī no dažādu trešo pušu aplikācijām (piemēram, Dropbox).
Bet nu mazliet sīkāk par jaunumiem, aplikāciju un iespējām.

Uzlabojumi
Kā jau iepriekš pieminēju, tad lielākie uzlabojumi ir saistīti ar to, ka Aldiko tagad atbalsta arī planšetes un tās saskarni un sadarbību ar iebūvētām programmām, piemēram, GMail atbalsts PDF dokumentu automātiskai ielādēšanai aplikācijā. Ir arī veikti vairāki veiktspējas uzlabojumi, lai e-grāmatu lasītājs strādātu ātrāk un veiklāk. Tas arī būtu viss par pašiem uzlabojumiem. Bet par ērtāku e-grāmatu ielādēšanu pastāstīšu mazliet vēlāk.

Lietošana
Palaižot aplikāciju, parādās pirmais logs, kas mazliet atšķiras no iepriekšējās versijas. Bet, tāpat kā iepriekš, ir nepieciešams aiziet uz Settings sadaļu.

Šajā uzstādījumu sadaļā ir iespējams norādīt tikai Adobe DRM lietotāju informāciju. Nospiežam uz Adobe DRM.
Tagad norādām savu Adobe piereģistrēto lietotājvārdu un paroli un pieslēdzamies (nospiežot Sign in).
Pēc veiksmīgas piereģistrēšanas parādās piereģsitrētais lietotājvārds.
Tagad šī iekārta ir piereģistrēta un ir iespējams uzreiz ielādēt DRM aizsargātas e-grāmatas aparātā, neizmantojot Adobe Digital Editions programmu.

Grāmatu ielādēšana iekārtā
Visas darbības veicamas ar savu iekārtu - viedtālruni vai planšeti. 
Aizejam uz e-grāmatnīcas mājaslapu un piereģistrējamies. Ja esam jau nopirkuši grāmatas, tad nopirktas grāmatas parādās sadaļā "Manas e-Grāmatas". Ja vēl nav nekas nopirkts, tad to var paspēt tagad izdarīt.
Šajā sarakstā nospiežam uz saites "Lejupielādēt" tai grāmatai, ko vēlamies lasīt savā iekārtā.
Atkarībā no tā, kādu mobilo interneta pārlūku izmanto, tālākās darbības var atšķirties. Es aplūkošu 2 gadījumus - Opera Mobile un noklusēto Android Internet.
Ja izmanto Opera Mobile pārlūku, tad nākamie soļi ir šādi.
Pēc nospiešanas uz saites "Saglabāt", parādīsies sagataves faila ielādes jautājuma logs. Nospiežam vienkārši uz pogas Save.
Šis sagataves fails tiek saglabāts ļoti ātri un parādās jau nākamais logs, kurā nospiežam uz pogas Open.
Ja izmanto noklusēto Android pārlūkprogrammu, tad nākamie soļi ir šādi.
Pēc nospiešanas un saites saglabāt, fails automātiski tiek saglabāts un atbilstošā informācija parādās statusa joslā, līdzīgi, kā tas notiek ar jebkura faila lejupielādi.
Nospiežam uz šo saglabāto failu.
Tālākās darbības vairs neatšķiras.
Var gadīties, ka e-grāmata uzreiz tiek atvērta lasītājā, bet var gadīties, ka parādās vēl viens jautājuma logs, kurā prasa, ar ko atvērt šo failu. Vienmēr un obligāti šajā gadījumā ir jāizvēlas Import to Aldiko. Tad grāmata tiek ielādēta šajā lasītāja aplikācijā.
Tad parādīsies lodziņš, ka grāmata tiek ielādētā lasītājā un pēc brīža tā jau būs pieejama lasīšanai.

Šāds e-grāmatu ielādes veids man šķiet ļoti vienkāršs un ērts. Nav vairs jādarbojas ar vairākām programmā un vēl pa vidu jāiesaista dators. Protams, jaunajā versijā ir atstāta iespēja ielādēt failus, izmantojot datoru un saglabātos failus uz atmiņas kartes. Tad darbības daudz neatšķiras no manām aprakstītajām darbībām šajā rakstā: E-grāmatu lasīšana ar Aldiko.

Lasāmvielas ielādēšaa ar Dropbox

Ja ir izveidots konts Dropbox servisā, tad ir iespējams arī no šejienes automātiski ielādēt grāmatas, žurnālus vai jebkādus citus rakstus Aldiko lasītājā.
Tad ir nepieciešams no savas iekārtas pieslēgties pie Dropbox un nospiest uz vajadzīgā faila. Tad parādīsies jautājuma logs un piedāvās iespēju izvēlēties, ar ko atvērt vaļā šo failu.

Vienmēr un obligāti šajā gadījumā ir jāizvēlas Import to Aldiko. Tad grāmata tiek ielādēta šajā lasītāja aplikācijā. Pēc tam šis fails ir pieejams lasītājā lasīšanai.

Kad visas nepieciešamās grāmatas vai arī kādi citi žurnāli un raksti ir ielādēti, tad var sākt darbu lasīšanu - galvenajā logā nospiežam uz Shelf view.

Tas arī pagaidām būtu viss. Veiksmīgu lasīšanu!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru