Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2014. gada 2. jūlijs

Lieldienu ola šokolādē jeb KitKat Easter Egg

Jau kādu laiku ir pieejama jaunā Android operētājsistēmas versija 4.4 ar kodēto nosaukumu KitKat. Un arī šajā Android versijā ir atrodama Lieldienu ola jeb angliski - Easter Egg, kas ir kādas programmatūras izstrādātāju noslēpts interesants vai neparasts objektiņš vai programmiņa. 

Tā kā es no Samsung Latvija biju dabūjis testēšanai Samsung Galaxy K zoom un tam virsū jau bija Android 4.4, tad nolēmu pārbaudīt, kāds pārsteigums ir noslēpts šajā versijā. Būtība ir pavisam vienkārša - jāaiziet uz sava telefona iestatījumiem un jāatver sadaļa Par ierīci (vai Par telefonu). Tad jānokļūst līdz Android versijas numuram un vairākas reizes ātri ir jāspiež tam virsū. Pēc kādām 5-7 reizēm atveras gaidītais pārsteigums - rotējošs K burta ekrānsaudzētājs.
Pēc tam vēl ir vajadzīgs uzspiest un mazliet paturēt pirkstu uz šīs lielā K burta, lai parādītos šokolādes izskata ekrānbilde. Ja vēlēsies redzēt, kas notiks tālāk, atkal ir vajadzīgs uzspiest un mazliet paturēt pirkstu uz šīs bildes, lai beidzot tā sadalītos daudzās mazās ikonās, kas aizpilda visu ekrānu.
Un izskatās, ka šādi Android veidotāji mēģina atcerēties visās vecās Android versijas. Kad tā paskatās, tad viņi ir bijuši ļoti lieli saldummīļi.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru