Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2015. gada 1. aprīlis

Mājas kaķa pienākumi

Visi pazīst mājas kaķi - tāds mazs, mīlīgs un pūkains kamoliņš
Bet tikai daži zina, ka arī mājas kaķim ir savi pienākumi, kuri ir jāievēro.
Zemāk došu dažus mājas kaķa pienākumus.

  1. Kaķim pašaizliedzīgi jāaizsargā cilvēks no visādiem telpaugiem.
  2. Kaķim pastāvīgi jāuztur cilvēks labā fiziskā formā, liekot viņam kustēties pa dzīvokli, locīties, lēkāt, savākt izmētātās lietas - pildspalvas, lapas, kamolus, zeķes un citas lietas.
  3. Kaķim ir pienākums ar zobiem turēt pildspalvu vai zīmuli, kad cilvēks ar tiem mēģina kaut ko rakstīt. Un vēl arī ar ķepu atgaiņāties tajā brīdi.
  4. Kaķim regulāri ledusskapī ir jāveic revīzija, pat ja cilvēks to nevēlas. Jo tas taču ir acīm redzami, ka, ja cilvēks kaut ko nevēlas, tad kādam ar to ir jātiek skaidrībā! Bet pēc tam vainīgo saukt pie atbildības!
  5. Kaķim katru stundu ir jāpārbauda, vai cilvēkam zem segas nav palīdis kāds briesmonis.
  6. Kaķim regulāri ir jātrenējas negaidītam cirka priekšnesumam. Lai sevi uzturētu formā, viņam regulāri ir jāveic lidojumi griestu augstumā, lēcieni no plaukta uz lustru un atpakaļ, kā arī negaidīti lēcieni un rāpšanās jebkurā vietā.
  7. Kaķim ir jāpalīdz cilvēkam klāt gultu - uzmanīgi sekojot līdzi, vai zem palaga pēkšņi nav uzradušies kaut kādi nevajadzīgi priekšmeti.
  8. Kaķim ir jāsaprot, ka cilvēkam gulēšana ir lieka laika tērēšana. Tāpēc, ja ierauga guļošu cilvēku, tad viņam obligāti ir jāuzlec cilvēkam uz vēdera, bet vēl labāk - uz galvas.
  9. Kaķim no guļoša cilvēka ir jādzen prom slikti sapņi. Ja kaķis pamana, ka cilvēks gultā sāk daudz grozīties, tad viņam obligāti ir jāuzlec uz cilvēka galvas un jāaizdzen tie sliktie sapņi un murgi prom.
  10. Kaķim katru rītu ir jāatgādina vecais labais sakāmvārds "Kas agri ceļam, tam Dievs dod". Un jo ātrāk piecelsies cilvēks, jo vairāk Dievs viņam iedos (un arī kaķim).
  11. Kaķim ar cilvēku jādalās pilnīgi visā, kas viņam ir. Regulāri ir jāatdod sava dārgā kažoka pūkas, lai siltinātu cilvēka apģērbu un grīdas. Un pateicībā par barošanu -  no sava ēdientrauka izmest pusi ēdiena.
  12. Kaķim vajag skaļi dziedāt savas dziesmas, lai cilvēkam sagādātu estētisku baudījumu. Pat ja šīs dziesmas ir skumjas.
  13. Kaķim regulāri ir jāpārbauda, kāda iemesla dēļ cilvēks nav kārtīgi aizvēris skapja durvis vai nav līdz galam aiztaisījis atvilktni.
  14. Kaķim ir jāzina, kas atrodas visās kastēs un maisos. Un pašam pārbaudīt, cik ļoti ērti un labi tur ir atrasties kādam kaķim.
  15. Kaķim vajag slāpēt ielas trokšņus ar skaļu murrāšanu pie guļoša cilvēka auss.
  16. Kaķim obligāti ir arī jāizguļas gan par cilvēku, gan par visiem viņa radiniekiem, draugiem un kaimiņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru