Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2015. gada 8. aprīlis

Atskats uz Samsung Latvija rīkoto Samsung Galaxy S6 un Samsung Galaxy S6 edge prezentāciju

24. martā biju ielūgts uz Samsung Latvija rīkoto jauno viedtālruņu - Samsung Galaxy S6 un Samsung Galaxy S6 edge prezentāciju. Prezentāciju vadīja Jānis Lejnieks, dažbrīd piepalīdzot Ivetai Bojārei.

Šajā reizē tika prezentēti uzreiz divi Samsung flagmaņi - nu jau ierastā skatā veidots Galaxy S6 un nedaudz atšķirīgs no citiem tirgus dalībniekiem - Galaxy S6 edge. Tas, kas abiem bija kopīgs - korpuss ir veidots no stikla.

Jānis Lejnieks klātesošos iepazīstināja ar jauno viedtālruņu tehniskajam iespējām - ātrāki procesori, veiklākas darbs ar lietojumprogrammām, ātrāka fotokameras darbība. Un pamēģinot uz vietas to tik tiešām arī varēja sajust - lietojumi strādā ātrāk un arī pats viedtālrunis darbojas raiti un ātri. Bet fotokamera darba režīmā ir gatava apmēram 1-2 sekunžu laikā.
Abi viedtālruņi ir ar 5.01" lielu ekrānu, abiem ir Corning Gorilla Glass 4 stikls un iekšā atrodas divi 4-kodolu procesori ar 3 GB RAM.
Lai arī abi viedtālruņi tehniskajā ziņā ir gana līdzīgi, tad izskata ziņā tie viens no otra atšķiras. Un ne tikai viedtālruņu krāsu ziņā. Ja parastais Galaxy S6 neko daudz no citiem viedtālruņiem neatšķiras, tad ar Galaxy S6 edge atšķirības ir pamanāmas. Galvenokārt - ekrāna ieliekto malu dēļ. Un tās ieliektās malkas nav tikai smukuma pēc, bet tām ir iespējams pievienot dažas funkcijas. Piemēram, ir iespējams norādīt 5 zvanītājus un dažādas krāsas. Kad šis cilvēks zvana, tad uz viedtālruņa malas tiek attēlota atbilstošā krāsa. Var arī uzstādīt, ka tiek rādīts pulkstenis. Iespējams, ka ir arī vēl citas iespējas, ko norādīt uz šīm malām, bet tad ir jāpēta pats viedtālrunis.
Ja paņem rokās Galaxy S6 edge, tad gan sajūta ir mazliet savādāk, nepierasta. Bet kaut kādam savādākam izskatam ir jābūt, lai piesaistītu patērētājus.
Un man pašam ļoti patika Galaxy S6 edge zaļā krāsā. Tādu pat es gribētu lietot!

Par jauno viedtālruņu pieejamību.
Samsung Galaxy S6 aptuvenā mazumtirdzniecības cena būs no 699 eiro (Galaxy S6 ar 32 GB atmiņu) atkarībā no izvēlēta modeļa un atmiņas lieluma. Iegādājoties ierīci, lietotājam būs iespēja bez maksas aktivizēt īpašo ekrāna apdrošināšanas pakalpojumu "Screen Care".
Līdz pat 13. aprīlim Latvijas vadošo mobilo sakaru operatoru veikalos un lielākajos elektropreču tirdzniecības centros ir iespējams rezervēt jaunākos Samsung viedtālruņus - Galaxy S6 un Galaxy S6 edge, lai saņemtu tos tiklīdz tie būs pieejami tirgū. Tirdzniecībā Latvijā abi modeļi nonāks 17. aprīlī.

Turklāt pirmo reizi Latvijā vēl mēnesi pirms oficiālā tirdzniecības sākuma abus jaunos modeļus ir iespējams apskatīt klātienē 15 veikalos BITE, LMT, TELE2, Elkor un Euronics tīklā.

Rezervējot kādu no jaunajiem Galaxy S6 sērijas tālruņiem, tam komplektā tiek dāvināts bezvadu lādētājs. Tas papildina ierīci, kura aprīkota ar WPC un PMA bezvadu uzlādes tehnoloģiju atbalstu. Tālruņi nodrošina arī teicamu klasisko uzlādi – tā ir pusotru reizi ātrāka nekā Galaxy S5 viedtālrunim un ar 10 minūšu uzlādi ļauj lietot ierīci 4 stundas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru