Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2014. gada 9. oktobris

Nosūti savu vārdu lidojumā uz Marsu

NASA piedāvā vienu interesantu un unikālu iespēju nosūtīt savu vārdu lidojumā uz Marsu. Viss, kas Tev ir jādara - jāpiereģistrējas NASA mājaslapā, dabū savu lidojuma biļeti un Tavs vārds tiks uzdrukāts uz mikroshēmas.

Jā, jā - tieši uz mikroshēmas tiks uzdrukāts Tavs vārds. Pirmais lidojums jau ir paredzēts 4. decembrī, kad NASA gaisa kuģis Orion dosies savā testa lidojumā apkārt Zemei. Zemes orbītā tas pavadīs 4.5 stundas, lai divas reizes apceļotu apkārt Zemei un notestētu un pārbaudītu visas savas sistēmas. Pēc tam tas atgriezīsies atpakaļ uz Zemi un ielidos atmosfērā ar apmēram 32 000 km/h lielu ātrumu un sakarsīs līdz 2200 grādiem, lai veiksmīgi iekristu Klusajā okeānā.

Bet tas nebūs ceļojuma beigas. Kā jau visos gaisa ceļojumos, katrs Tava lidojuma kilometrs tiek skaitīts un summēts kopā. Un Tavs vārds turpina lidot arī nākamajos lidojumos. Tādā veidā krājot savus kilometrus (jeb jūdzes, kā amerikāņiem labāk patīk) kā kosmosa apgūšanas komūnas biedrs.

Pēc Orion testa lidojuma atgriešanās uz Zemes, Tavs vārds paliek uzskaitē un tiks iekļauts arī lidojumā uz Marsu. Lai piereģistrētos šāda veida lidojumam, tas ir jāizdara līdz 31. oktobrim.
Vari arī padalīties ar savu ceļošanu kosmosā, izmantojot Twitter atsauces birku #JourneyToMars .

No vienas puses skatoties, nekas īpašs tas nav - kas gan tas ir par ceļojumu, ja tikai mans vārds ir uzdrukāts uz kādas mikroshēmas? Bet no otras puses - kāpēc gan tikai prieka pēc nelikt kādam drukāt savu vārdu uz mikroshēmas, kas tiks likts kosmosa kuģī? Man tas šķiet viens tāds amizants projekts, kurā var mierīgi piedalīties. Un arī NASA ir no tā ieguvums, jo internetā par to tiek runāts un tiek celts NASA prestižs, kā arī savā veidā tiek ieinteresēti parastie planētas iedzīvotāji par kosmosu.

Aicinu arī citus Latvijas iedzīvotājus piereģistrēt savus vārdus lidojumam!
Savu lidojuma biļeti esmu jau ieguvis un tagad ar nepacietību gaidīšu savu pirmo, kaut virtuālo, lidojumu!


Bilde ņemta no konkursa mājaslapas.

1 komentārs:

  1. Man arī ir sapnis. Es domāju, mans vārds ir jālido uz Marsu, un tur būtu, kamēr pats iet un uzņemt instrukciju ar savu vārdu lasīt. Es esmu pārliecināts, ka mēs devāmies tur dzīvot. Nav nepieciešams, lai konkurētu, visi cilvēki būs brīvi, skaudība, mierīgs, izpalīdzīgs, draudzīgs, mīlošs un šilti.Niekam nav, lai nodrošinātos pret zagļiem vai varmākām, jo tur būs agresiju un vardarbību.

    AtbildētDzēst