Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

svētdiena, 2012. gada 29. aprīlis

Barnes & Noble izlaidis jaunu e-grāmatas lasītāju "Nook Simple Touch"

Mūsdienās ar e-grāmatas lasītāju vairs nevienu nepārsteigs. Parasti tie izmanto melnbalto e-ink ekrānu. Izstrādāts jau krāsains e-ink ekrāns, bet tas vēl nav masveida ražošanā. Pārāk dārgs masveida ražošanai. Un šo - krāsaino ekrānu nišu, lēnām pārņem dažāda izmēra un veida planšetdatori. Pat Amazon un Barnes & Noble ir izveidošu savus produktus ar krāsainiem LCD ekrāniem.
Bet šoreiz Barnes & Noble mēģina piesaistīt uzmanību ar melnbalto e-grāmatas lasītāju Nook Simple Touch. Un tam ir kāds uzlabojums, kas nebija vēl redzēts nevienā e-grāmatu lasītājā.


Un šis jaunais uzlabojums saucas GlowLight. Tā ir speciāla gaisma, kas izgaismo pašu ekrānu no iekšpuses, nevis tiek spīdināts uz to no citas vietas. Kā saka pats Barnes & Noble - tad tas ir labs aparāts grāmatu lasīšanai vakaros un gultā. Tik tiešām, šāds apgaismojums, kas nāk no pašas iekārtas, nemaz netraucēs apkārtesošos. Līdzīgi kā ar monitoru - gaisma nāk tikai no ekrāna.
Kā jau rakstīju sākumā, tas ir melnbaltais e-ink 6" ekrāns, kas spēj attēlot 16 pelēkās krāsas toņus. Tam ir arī pretspīduma ekrāns un 600x800 ekrāna izšķirtspēja.
Pašas iekārtas platums ~12 cm un augstums ir ~16.5 cm. Tas ir ~1.2 cm biezs un šis brīnums sver ~200 gramus.
Šim lasītājam iekšā ir 2GB liela atmiņa, ko var izmantot gan grāmatu uzglabāšanai, gan arī tiek izmantos paša Nook sistēmas failu uzglabāšanai. Un sistēmas datu uzglabāšanai vajadzīga puse no visas atmiņas. Uz atlikušā 1GB var uzglabāt līdz 1000 e-grāmatām. Tā saka Barnes & Noble. Bet šai iekārtai ir iespējams pievienot klāt arī microSD atmiņas karti ar ietilpību līdz 32 GB.
Un ne tikai e-grāmatas EPUB un PDF formātā var lasīt šajā lasītājā. Tas atbalsta arī bilžu skatīšanos - JPG, GIF, PNG un BMP formātos. Kaut gan man šķiet, ka krāsainas bildes skatīties melnbaltā formātā nebūtu pārāk aizraujošs pasākums.
Ražotājs apgalvo, ka pats aparāts spēj bez uzlādes spēs darboties 60 stundas. Ar izslēgtu glowLight. Bet ar ieslēgtu apgaismojumu iekārta spēs darboties vienu mēnesi. Lādēt varēs gan no datora caur USB portu, gan arī no elektrības rozetes.
Un, protams, aparātā ir pieejams bezvada interneta pieejamība caur WiFi (802.11b/g/n).

Tā cena tiek solīta kā 140 ASV dolāru liela. Es teiktu, kā tā ir pat ļoti samērīga cena, ja ir nepieciešams tikai lasītājs, bez jebkādām papildus lietām.


Man pašam izskatās, ka aparāts varētu būt labs lietošanai. Nav parāk smags un liels, un tumsā tiek izgaismots teksts. Bet sliktums ir tāds, ka šis produkts netiek piedāvāts Latvijai un diemžēl arī grāmatas no paša Barnes & Noble priekš Latvijas nevar nopirkt.

Un šeit neliela demonstrācija, kā šis Nook Simple Touch strādā:



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru