Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2012. gada 27. aprīlis

Mobilo iekārtu lietotāji izvēlas maksāt vairāk par mobilo drošību

Kompānija vārdā AdaptiveMobile veica aptauju, lai noskaidrotu mobilo iekārtu (viedtālruņu, planšetu u.c. iekārtu) lietotāju viedokli par drošību viņu mobilajās ierīcēs. Un izrādās, ka 83 % lietotāju rūp drošība viņa mobilajā iekārtā un, ja tas apdraud viņu privātumu, tad tā dēļ ir ar mieru pat mainīt savu operatoru.

AdaptiveMobile ir pasaules līderis mobilās drošības jomā, kas nodrošina operatorus ar plašiem, uz mobilo tīklu balstītiem drošības risinājumiem, kas ļauj viņiem pasargāt un aizsargāt savus klientus (gan privātpersonas, gan mazus un lielus uzņēmumus) no arvien vairāk pieaugošiem draudiem mobilajā datu pārraidē.

Kompānija AdaptiveMobile pētījuma rezultātus apkopoja pārskatā "Global Security Insights in Mobile". Viņi aptaujāja 1024 mobilo iekārtu lietotājus, lai noskaidrotu viņu viedokli par drošību mobilajās ierīcēs. Astoņiem no 10 respondentiem ļoti uztrauca drošība viņu mobilajās ierīcēs. Turklāt trīs ceturtdaļas no visiem aptaujātajiem mobilo ierīču lietotājiem uzsvēra, ka viņi būtu ar mieru piemaksāt kādu naudiņu, lai iegūtu savā īpašumā kādu privātumu un drošību aizsargājošu aplikāciju, ko atbalsta arī viņa mobilais operators..

Pamatojoties uz šīs kompānijas pētījumu, 59 % iekārtu lietotāju uzskata, ka viņi paši nespēj kontrolēt drošību savās iekārtās. Galvenokārt tas ir saistīts ar bezmaksas aplikāciju ielādēšanu. Katrs sestais lietotājs uzskata, ka viņš neielādēs aplikāciju, ja radīsies aizdomas, ka šādā veidā tiks aizskarts viņa privātums.

Lai arī mūsdienās daudzi mobilo iekārtu lietotāji ir pietiekami gudri un paši spēj izvērtēt un aizsargāt savu privātumu un iekārtas drošību, tomēr viņi gaida arī kādu papildus drošības apliecinājumu no sava operatora puses, ka arī operatoram rūp sava klienta drošība. Viņi ir pat ar mieru papildus maksāt par aplikācijām un pakalpojumiem, kas spēj nodrošināt un aizsargāt privātumu iekārtās, kā arī nodrošināt aizsardzību.
Pētījumā arī atklājās, ka, ja lietojot savas iekārtas lietotāji jutīs, ka ar viņu privāto informāciju un drošību kaut kas nav kārtībā, tad tas varētu būt arī pietiekams iemesls, lai mainītu savu pašreizējo mobilo operatoru. 

Protams, tas ir tikai šīs kompānijas veiktā pētījuma rezultāts. Un droši vien tur nav piedalījušies Latvijas mobilo iekārtu lietotāji. Tāpēc es gribētu veikt vietējo aptauju, ko Latvijas mobilo iekārtu lietotāji domā par privātuma un drošības aizsardzību savās iekārtās. Aptaujas anketa atrodas šeit.

Ja ir vēlme, var savas domas ievietot komentāra laukā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru