Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Windows 8 instalēšana virtuālajā mašīnā

Tagad datorus pārsvarā pārdod jau ar Windows 8 virsū. Bet ja Tev gribas izstrādāt aplikāciju Windows 8 videi, bet vēl neesi gatavs nomainīt savu pašreizējo Windows versiju uz jaunāko? Tad atliek tikai šo Windows 8 instalēt virtuālajā mašīnā. Tad būs pieejama gan pašreiz lietošanā esoša Windows versija, gan arī jaunā Windows 8.
Bet, lai virtuālajā mašīnā izmantotu Windows 8, ir nepieciešama pati šīs operētājsistēmas instalācija. To var iegūt gan nopērkot veikalā, gan arī lejupielādējot no Microsoft mājaslapas kā izstrādātāja kopiju, kas būs derīga 90 dienas. Šis laiks jau nu būs pietiekams, lai kļūtu skaidrs, vai ir vispār vēlme uzlabot savu esošo operētājsistēmu uz Microsoft jaunāko veikumu.

Pats es uz sava datora izmantoju Windows 7 un esmu apmierināts ar šo sistēmu. Pašreiz nemaz īsti negribu mainīt esošo operētājsistēmu uz Windows 8. Bet, tā kā man ir vēlme piedalīties Microsoft Latvia rīkotajā konkursā, tad man ir nepieciešama Windows 8 vide, lai izveidotu aplikāciju. Un labākais variants pašlaik ir izmantot virtuālo mašīnu.

Kā virtuālo mašīnu es izmantoju VMware ražoto VMware Player 4. Pagaidām man nav bijušas nekādas pretenzijas pret šo programmatūru, jo viss darbojas ļoti labi.
Zemāk došu nelielu instrukciju, kā to vislabāk ir uzstādīt, lai varētu uzinstalēt Windows 8. 

1. Atveram vaļā VMware Player programmu un izvēlamies Create a New Virtual Machine.

2. Ja mums ir instalācijas disks, tad norādām, kurā diskdzinī tas atrodas. Bet, ja mums ir instalācijas ISO fails, tad norādām šī faila atrašanās vietu. Manā gadījumā bija pieejams tikai ISO fails ar 90 dienu izstrādātāju versiju.

3. Norādām, kas tā būs par operētājsistēmu. Šajā gadījumā - Microsoft Windows un apakšējā daļā norāda, kāda konkrēti ir šī versija. Ja sarakstā ir pieejams Windows 8, tad to arī izvēlamies. Ja nav, tad, kā manā gadījumā, izvēlamies Windows 7.

4. Ja ir nopirkta pilnā Windows 8 versija, tad uzreiz ir iespējams norādīt arī produkta reģistrācijas kodu, bet to var arī atstāt tukšu. Tad vēlāk, Windows instalēšanas laikā, kods tiks prasīts vēlreiz.

5. Norādām jaunās virtuālās mašīnas nosaukumu, piemēram Windows 8.

6. Tālāk norādām, cik lielu diska vietu izmantos šī virtuālā mašīna.

7. Ja ir vēlme, varam norādīt un pamainīt citus šī virtuālā datora dzelžu parametrus. Bet parasti tas nav vajadzīgs.

8. Kad visu esam norādījuši, sākas Windows 8 instalācijas sagatavošanas process.

9. Pati instalācija notika ātri un nemānāmi. Viss instalācijas process notika bez manas iejaukšanās un beigās virtuālā mašīna tiek restartēta, gluži kā parasts dators.

10. Pēc atkārtotas VMware Player ielādes, Windows 8 ir gatavs darbam. 

Ar to var strādāt, kā ar parastu datoru un es pats neesmu manījis nekādas problēmas virtuālas mašīnas izmantošanā.
Palaist ielādei jauno Windows 8 arī ir vienkārši - atveram VMware Player programmu un izvēlamies ierakstu Windows 8. Ja ir vēlme, varam arī papildināt esošo virtuālās mašīnas dzelžu konfigurāciju.

Iespējams, ka šāda pati instrukcija derēs arī VMware Player 5, bet to es neesmu pārbaudījis. Ja kāds to ir izdarījis, tad droši var savas atsauksmes ierakstīt komentāros.
Ja Tev ir ko teikt šajā sakarā, tad droši atstāj ziņu komentāros.

2 komentāri:

  1. Windows8 (Vista 3rd edition, vai Vista OSR3) ir sūds. Tik liels sūds, ka pat nav jēgas deldēt klaviatūru un visas nepilnības uzskaitīt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tik traki jau nav, kā Tu izsakies. Svādāks, nepierastāks - jā.
      Bet ja grib izveidot Win 8 aplikāciju, tad nekas cits neatliek, kā to izmantot.

      Dzēst