Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2012. gada 12. decembris

Atskats: Microsoft Latvia jaunumu brokastis 12.12.2012

Šodien biju aizgājis uz Microsoft Latvia rīkoto tehnoloģiju jaunumu brokastīm. Šī bija mana pirmā saskare ar šāda veida pasākumiem, jo līdz šim neviena organizācija nebija mani kaut kur aicinājusi, lai pastāstītu savus jaunumus. Viss pasākums notika Microsoft Latvia ofisa telpās Rīgā, Zaļā ielā 1.

Pasākumā bija paredzētas lektoru uzstāšanās un jaunāko produktu ar Windows 8 un Windows Phone 8 izmēģināšanu. 

Bet, ņemot vērā, ka šīs bija tehnoloģiju brokastis, tad namatēvs piedāvāja arī kārtīgus brokastu našķus ar kafiju, tēju un arī ūdeni.

Kad ieradušies viesi bija mazliet iestiprinājušies un papļāpājuši, tad varēja sākties arī pašas prezentācijas un iepazīstināšana ar jaunumiem.
Pirmais uzstājās Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs, kas klātesošos iepazīstināja ar Windows 8 jaunajām iespējām un ko šī jaunā operētājsistēma spēj dot parastam datora lietotājam.
Piemēram, vienu planšeti var izmantot gan darba vajadzībām, gan arī privātām vajadzībām, izveidojot un lietojot dažādus lietotāj kontus. Gan pašam nedaudz pataustot Windows 8 planšetes, gan arī skatoties uzstāšanos, es vēlreiz pārliecinājos, ka šīs operētājsistēmas īstā vieta ir planšetēs vai arī datoros ar skārienjūtīgo ekrānu. Man kaut kā palika nepieņemami sākumekrāna ritināšanai izmantot peli un klaviatūru.

Kā otrais uzstājās Valdis Praude, kas ir Microsoft tehnoloģiju eksperts, un viņš apkārtējos iepazīstināja ar Windows Phone 8 jaunumiem un iespējām. 
Vizuāli Windows Phone 8 izskats daudz neatšķiras no Windows 8 izskata - tie paši četrstūrīši, tikai lietošana mazliet savādāka. Ja Windows 8 sākumekrāna izmantošanai tas ir jākustina horizontālā variantā, tad Windows Phone sākumekrāns ir jākustina vertikālā variantā. Manā skatījumā šāds Windows Phone 8 izskats vairāk iederētos mūsdienu jauniešu vidū, kuri vienmēr un visur grib būt tiešsaistē. Šādā gadījumā tā ir ļoti ideāla sistēma. Bet man labāk patīk savas aplikāciju ikonas un vidžetus izmētāt pa vairākiem ekrāniem, lai man būtu ērtāk lietot.
Bet kā lielu plusu varu pieminēt, ka uz šiem viedtālruņiem ir jau virsū Microsoft Office, kas uzreiz ļauj lietot un papildināt dokumentus un tabulas. Vismaz nav papildus jāmeklē un jāiegādājas trešās puses ofisa aplikācija.

Pēc tam uzstājās Valdis Iļjučonoks, kas ir sertificēts Windows aplikāciju izstrādātājs.
Viņš dalījās savos iespaidos par savu aplikāciju (tuvākā bankomāta atrašanu) Windows Store. Un izrādās, ka no aplikācijas iesniegšanas brīža un tās sertificēšana un parādīšanās Windows Store veikalā paiet viena nedēļa. Un šajā laikā Microsoft ļoti skrupulozi pārbauda iedoto aplikāciju. Tas vieš cerības, ka šajā veikalā nebūs daudz ļaunprātīgo programmu un vīrusu, līdzīgi kā tas ir Apple aplikāciju veikalā.

Kā pēdējais uzstājās Edgars Kaņepe, HansaWorld valdes priekšsēdētājs, kas prezentēja klātesošajiem savu produktu biznesa videi, kas tagad arī strādā uz Windows 8 platformas.

Kad uzstāšanās bija beigusies, varēja atkal apskatīt un pataustīt dažādus portatīvos datorus, stacionāros datorus vai planšetes ar Windows 8 vidi. 



Bet ne tikai datortehniku varēja apskatīt. Bija iespējams arī aptaustīt Nokia Lumia telefonu ar Windows Phone 8 un pārliecināties, kā šī viedtālruņu jaunā sistēma strādā. 
Lai arī tika demonstrēta datortehnika un telefoni, bija arī kāds neierasts gadžets, ko varēja aptaustīt. Un tas bija bluetooth pele. Bet nevis parasta, bet gan īpaši maziņa.

Bija iespējams arī redzēt Acer W700 veidoto planšetdatoru, kas izskata ziņā ir ļoti līdzīgs Microsoft veidotajam Surface.
Ja godīgi, tad šī iekārta mani mazliet pārsteidza. Un nevis pozitīvā veidā. Pirmkārt, tā bija ļoti bieza, skatoties uz vidējo planšetes biezumu. Un bija arī ļoti smaga. Tādu pat man negribētos apkārt staipīt.
Tad jau labāk izmantot Asus piedāvāto risinājumu, kur planšete tiek iesprausta iekš DockStation un ir izmantojams kā portatīvais dators.

Nobeiguma vietā gribētu pateikties Microsoft Latvia par atsūtīto ielūgumu. Bija interesanti paklausīties speciālistu stāstīto par jaunāko Microsoft tehnoloģisko risinājumu iespējām, kā arī pašam to paņemt savās rokās un izmēģināt.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru