Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Brīvdienas Romā: izlidošana uz Romu

Nemanot bija pienācis 31.oktobris jeb ilgi gaidītā diena, kad bija jādodas uz lidostu, lai dotos nelielā, bet siltā atpūtas ceļojumā uz Romu. Tā nu mēs ar Sintiju šajā sniegotajā dienā ar auto devāmies uz lidostu, lai ar AirBaltic lidmašīnu aizlidotu līdz Romai, kur pavadītu nedēļas nogali siltumā un atpūtā no darba lietām.
Jau iepriekš bijām noskaidrojuši, ka 5 dienu auto atrašanās lidostas stāvvietā mums izmaksās 15 latus. Pārvilkuši siltos mēteļus un kurtkas uz mazliet plānākiem plašķīšiem, devāmies uz lidostu reģistrēties lidojumam.

Un, kā jau visiem mūsdienu cilvēkiem, no tehnikas līdzi paņemts ir fotoaparāts (kas dažreiz tika izmantots) un arī viedtālrunis. Manā gadījumā - Asus PadFone ar visu planšeti jeb Dock Station. Un, godīgi sakot, šis labais papildinājums ne reizi vien mani izglāba un es spēju uzlādēt savu telefonu, kamēr kaut kur ēdām vai arī stāvējām kādā rindā. Un visas savas bildes safotografēju tieši ar šo iekārtu.

Tā kā man pirms krietna laika bija jāmaina pase (derīguma termiņš beidzās), tad reizē ar pasi paņēmu ar ID karti. Un biju nolēmis, ka pirmajā ceļojumā mēģināšu iztikt tikai ar ID karti, jo PMLP tika teikts, ka šī karte ir derīgs dokuments ceļošanai ES robežās un pase tad nav vajadzīga. Bet līdzi tika ņemta arī pase, ja nu gadījumā kaut kur šo Latvijā izgatavoto ID karti negribēs ņemt par korektu dokumentu.

Tā nu nokļuvuši lidostā un veiksmīgi piereģistrējušies lidojumam, sākām gaidīt izlidošanu. Uzreiz varu pateikt, ka Rīgas lidostā a ID karti ir iespējams piereģistrēties un arī iziet visas drošības pārbaudes un iekāpt lidmašīnā.
Beidzot iekāpuši lidmašīnā un ieņēmuši savas sēdvietas, varējām mierīgi gadīt lidojuma sākumu un pacelšanos. Tā kā atradāmies pie mazajiem lodziņiem un laukā bija vēl gaišs, tad lidojuma laikā varēja redzēt gan zemes virsmu, gan arī mākoņus no augšas, kā arī horizontu.
Zemāk pievienošu dažas bildes, kurās ir redzama zemes virsma un mākoņi, skatoties no lidmašīnas augstumiem. Varbūt vēl kādam tās šķitīs interesantas.
            
Skats pāri spārnam   Skats uz spārna
aizmuguri
   Hotizonts ...   Skats uz Zemi   Ja labi ieskatās,
var redzēt kalnus
            
Saule un mākoņu
sega
   Apakšā - mākoņu sega,
augšā - debesu zilgme
   Saule, mākoņi
un horizonts
   Ielidojot mākoņos   Tāds varētu būt
pasaules gals?


Vēl šajā brīvdienu sērijā lasāms:
  • Brīvdienas Romā: izlidošana uz Romu
  • Brīvdienas Romā: pirmais vakars - sirdstrieka, viesnīca un lieliska pica
  • (tapšanas procesā) Brīvdienas Romā: pirmā diena - parks, Kolizejs, Romas forums un strūklaka
  • (tapšanas procesā) Brīvdienas Romā: otrā diena - Vatikāns, cietoksnis, strūklakas un mazās baznīcas
  •  (tapšanas procesā) Brīvdienas Romā: trešā diena - strūklaka, kāpnes, parks un kaulu kambaris
  • (tapšanas procesā) Brīvdienas Romā: pēdējās dienas rīts - beidzot Panteons un strūklaka un bazilika ar koncertu
  • (tapšanas procesā) Brīvdienas Romā: atvadas no Romas un atgriešanās Rīgā 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru