Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2012. gada 4. decembris

Sākas Raspberry Pi Model A ražošanas process

Jau vairāk kā pusgadu visā pasaulē var iegādāties Raspberry Pi Model B. Arī manā īpašumā ir viens šāds modelis. Pēc kāda laika tika izlaista avenīte jau ar 512 MB atmiņu (manējam variantam ir tikai 256 MB). Bet vēl līdz šim nebija izveidots Model A, kas arī bija Raspberry Pi organizācijas plānos. Beidzot arī šim modelim ir  pienācis laiks ieraudzīt saules gaismu.

Raspberry Pi organizācija paziņo, ka ir oficiāli uzsākusi šīs plates (jeb datora) ražošanu. Tikai atšķirībā no lielā brāļa, šai platei ir vairāki ierobežojumi un samazinājumi - atmiņas daudzums ir tikai 256 MB, tai ir 1 USB ports un nav Ethernet pieslēguma vietas. Bet cena arī ir samazināta - plānotā cena ir tikai 25 dolāri.
Bet arī enerģijas patēriņš tiek samazināts un gandrīz vai divas (un pat vairāk) reizes mazāk, nekā Model B variantā. Vairāk par cipariņiem var izlasīt Raspberry Pi forumā.

Neskatoties uz šādiem apgraizītajiem parametriem, šo datoru vislabāk ir izmantot tieši robotikas vai arī dažādu automatizētu iekārtu  vajadzībām. Jo šādos projektos svarīgāks ir tieši enerģijas patēriņš, lai iekārta autonomi darbotos pēc iespējas ilgāk.
Varbūt, ja pievērsīšos mazliet nopietnāk robotikas tēmai, tad varētu iegādāties šo plati savā īpašumā. Bet savādāk - šī plate pašlaik nav manu interešu sarakstā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru