Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 21. janvāris

Rīgā notiks 48h spēļu veidošanas maratons

Pirmo reizi Latvijā notiks starptautisks 48 stundu spēļu veidošanas maratons - Global Game Jam 2013. Tas ir starptautisks projekts, kurā dalībnieki 48 stundu laikā veido savu spēli - vai nu datorspēli, vai nu galda spēli vai arī kāršu spēli. Viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no paša dalībnieka un viņa komandas. Galvenais ir izveidot spēli no sākuma līdz beigām 48 stundu laikā. Un tas sāksies 25. janvārī, plkst. 17:00 un beigsies 27. janvārī ap plkst. 19:00. Viss maratons notiks Rīgā, Raiņa Bulvārī 19, Latvijas Universitātes ēkā, Datorikas Fakultātē (3. stāvā).

Reģistrēšanās pasākumam vairs nav atlicis daudz laika - tas jāpaveic tikai līdz 23.janvārim. Lai piedalītos, var pieteikties arī viens pats, jo komandas tiks veidotas uz vietas, kā arī uz vietas tiks paziņots spēļu veidošanas tematika. Vairāk par reģistrēšanos var izlasīt oficiālajā Global Game Jam Riga 2013 lapā.

Pati piedalīšanās ir bez maksas, bet pašam sev līdzi ir jāņem portatīvais dators. Lai būtu kur veidot savu spēli. Un arī nedaudz naudas, lai varētu sevi pabarot un uzņemt vajadzīgo kaloriju devu. Organizatori tikai nodrošinās ar vietu, kur darboties, elektrību tehnikai un bezmaksas Wi-Fi. Ja būsi paņēmis līdzi savu guļammaisu, tad, iespējams, ka spēsi atrast arī kādu brīvu vietiņu, kur kādu brīsniņu pasnaust. Jo 48 stundas izturēt negulējušam un saglabāt skaidru galvu - tas iesācējiem ir grūti izdarāms darbs.

Lai arī var piedalīties jebkurš, bet, lai izveidoti datorspēli, kaut kādām programmēšanas pamatzināšanām tomēr ir jābūt. Tomēr galvenais mērķis ir - lai spētu iedotajās 48 stundās savu ideju par spēli novest līdz daudzmaz sakarīgam beigu posmam un šī spēle nepaliktu tikai idejas un dažu skricelējumu līmenī.

Pasākums man šķiet ļoti interesants un intriģējošs. Labprāt arī pats ņemtu dalību šajā pasākumā. Pirksti niezin-niez, lai pieteiktos. Bet diemžēl nākamajā nedēļā man pašam nāksies darba lietām veltīt daudz vakara un nakts stundu laika, bet organisms šajā vecumā un stadijā jau sāk arī pieprasīt nedaudz miega un atpūtas stundas.
Bet tiem, kas piesakās un piedalīsies pasākumā - vēlu veiksmi un veiksmīgu kodēšanu!

Vairāk par pasākumu var palasīt oficiālajā Global Game Jam Riga 2013 lapā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru