Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2014. gada 29. oktobris

Šodien, 29. oktobrī, Internets svin savu 45. dzimšanas dienu

Šodien, 29. oktobrī, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Interneta diena. Kopš rašanās 1969. gadā internets ir ievērojami attīstījies - to apliecina ne tikai augošais internetam pieslēgto ierīču skaits, bet arī tā ietekme uz ikdienas paradumu maiņu.

Internets radās 1969. gada 29. oktobrī, kad pirmoreiz tika savienotas divas ierīces. Ziņa tika nosūtīta no Kalifornijas Universitātes (UCLA) uz Stenfordas Pētniecības Institūtu, turklāt tā sastāvēja no diviem teksta simboliem - ‘I’ un ‘o’. Pēc tam tīkls avarēja. Patlaban ik dienu tiek nosūtīti un saņemti gandrīz 200 miljardi elektroniskā pasta vēstuļu un internetā pastāv vairāk nekā viens miljards tīmekļa vietņu, kas nozīmē, ka uz katriem septiņiem planētas iedzīvotājiem ir viena interneta vietne.


Mana paša personīgā pieredze ar interneta lietošanu sākās tikai 1995. gadā, kad sāku studēt LU. Tad datorklasē arī sāku iepazīt un saprast, kas tas tāds ir un kā to lietot.

Bet tagad jau tiek paredzēts, ka līdz 2015. gadam internetam būs pieslēgti jau 25 miljardi ierīču. Šis skaitlis turpinās augt, un ar viedtālruņiem, viedpulksteņiem un citām ierīcēm būs iespējams pārvaldīt pat gaismas slēdžus, sildītājus, durvju slēdzenes un logus, ne tikai sērfot internetā. Šī funkcionalitāte ar mūsu dzīvi saplūdīs tik ļoti, ka tehnoloģiju klātbūtne vairs nebūs manāma. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru