Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 5. novembris

Brīvdienas Parīzē: turpceļš

Bija pienākusi tā diena, kad tika sakravātas somas, lai kopā ar Sintiju dotos nelielā atpūtas brauciena uz Parīzi. Lidojums uz šo Francijas pilsētu bija paredzēts agrā rīta stundā un, līdzīgi kā ar Romas braucienu, izdomāju veikt nelielu eksperimentu.

Ja braucienā uz Romu es visur devu savu ID karti un veiksmīgi biju izgājis visas kontroles un reģistrācijas, tad šoreiz nolēmu turpināt arī ar mobilo biļeti - QR koda veidā. It kā airBaltic rakstīja, ka šādā veidā to ir iespējams izmantot gan Rīgas lidostā, gan Parīzes lidostā (un arī daudzās citās lidostās), man pašam lielas pārliecības par to nebija. Lai būtu drošāk, uz Rīgas lidostu tika ņemts līdzi arī izdrukātās iekāpšanas biļete, ja nu kas noiet greizi.

Izlidošana bija paredzēta 25.oktobra 9:30 un lidostā ieradāmies laicīgi. Pirmā pārbaude ar manas biļetes QR kodu telefonā pie pases kontroles/ somu pārbaudēm tika veiksmīgi izturēta un es to spēju iziet. Atlika vien sagaidīt iekāpšanas laiku, lai redzētu, vai arī lidmašīnā es spēšu šādā veidā iekļūt.
Sākoties iekāpšanas laikam, pie ieejas lidmašīnā mans QR kods veiksmīgi tika noskenēts un es tiku ielaists lidmašīnā. Pēc neilga brīža jau biju iekārtojies savā sēdvietā pie loga.

Pacelšanās šoreiz bija ātra un strauja. Vārdu tiešākajā nozīmē - ieskrējiens bija neliels un ar lielu uzrāvienu tā gandrīz vertikāli cēlās gaisā. Nezinu, kā bija citiem pasažieriem, bet man patika. Labprāt gribētu izmēģināt arī pacelšanos gaisā ar kosmosa kuģi, kuram ir jāpārvar lielāka gravitācija. Sajūtām jābūt labām.
Bet pats lidojums bija mierīgs, ja neskaita dažas turbulences, kas gadījās ceļā. Un, protams, lidojot bija skaidrs laiks un apakšā bija redzami skaisti mākoņu veidojumi. Es nespēju pretoties šādam kārdinājumam un veicu dažus bilžu uzņemšanas seansus. Cik nu labi var sanākt caur mazo lidmašīnas iluminatoru.

Pāris stundas palidojot virs mākoņiem, bija sasniegta arī Parīze. Pēc lidmašīnas veiksmīgas nolaišanas (kas notika tikpat ātri, kā pacelšanās) un iziešanas no lidostas, varēja sākties divu letiņu piedzīvojumi Parīzē. Bet par to - citos rakstos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru