Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2014. gada 25. jūlijs

Šodien svinam sistēmas administratoru dienu!

Šodien ir īpaša diena - šodiena ir IT sistēmu administratoru svētku diena, jo jūlija pēdējā piektdienā tiek sumināts sistēmas administratoru (un arī citu IT darbinieku) darbs.

Nedaudz vēstures.
Šo dienu tālajā un senajā 2000. gada 28. jūlijā izdomāja Ted Kekatos, kas arī bija sistēmas administrators, lai kolēģi viņam un citiem sistēmas administratoriem varētu pateikties par visa gada laikā veikto darbu.
Tā kā tā diena arī bija jūlija mēneša pēdējā piektdiena, tad arī turpmāk šo dienu izdomāja svinēt šajā dienā. Un kopš tiem laikiem sistēmas administratoru dienu svin katru gadu jūlija pēdējā piektdienā.

Nav noteikts speciāli ēdienu un dzērienu veidi, bet parasti viss aprobežojas ar kūkām un saldējumu.
Pasaulē šajā dienā dažādu tehnoloģijām vērtie portāli rīko dažādus konkursus un arī atlaides dažādos interneta veikalos ar atbilstošu specifiku. Pat ir dažādi e-kartiņu servisi, kas nodrošina speciālu sistēmas administratoru dienai veltītu noformējumu.

Es kaut kā neesmu dzirdējis, ka Latvijā šī diena tiktu kaut kā speciāli atzīmēta. Varbūt pie vainas ir tas, ka svētku diena ir samērā jauna vai arī nemaz tik daudz cilvēku un organizāciju par tādas dienas eksistenci nemaz nezina. Bet, cerams, ka nākotnē sasparosies gan augstskolas un citas mācību iestādes, gan arī darba devēji un dažādas apvienības un pie mums būs kāds šai dienai atbilstošs pasākums (vai pasākumi), gan arī kādas atlaižu akcijas.

Priecīgus svētkus, sistēmas administratori!

2 komentāri:

  1. Svētkiem par godu http://sysadminday.com laikam nogāzās...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Arī vakardien pa dienu normāli negāja... :)
      Laikam admiņus tur neviens nemīl... :)

      Dzēst