Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2011. gada 14. decembris

Vai Atnācēji tiešām ir atnākuši?


Pavisam nejauši uzzināju par Valda Rūmnieka grāmatu "Atnācēji". Un tas bija rudens sākumā. To vajadzēja izlasīt Artūram un mazliet pastāstīt par to raidījumā "Dzīvīte". Tā nu Artūrs to lasīja, bet es ik pa brīdim viņam pāri plecam arī palasīju paris rindkopas.
Tā nu nolēmu arī pats izlasīt šo grāmatu, jo tā mani bija ieintriģējusi.
Izlasīju. Pagāja kādas 4 stundas, kamēr nokļuvu līdz grāmatas beigām. Un patika! Sen nebiju lasījis latviešu rakstnieka darbus. Pēdējo latviešu rakstnieka fantastikas grāmatu lasīju sen, sen bērnībā.
Tātad, grāmatas varonis ir puisis, bērns, vārdā Kaspars, kas, dzīvodams pa vasaru pie saviem vecvecākiem laukos, atklāj kaut ko ne no šīs pasaules. Un ar viņu kopā visos piedzīvojumos piedalās arī kaimiņu meitene vārdā Anna ar mazo māsu Madaru.

Grāmatā netrūkst ne noslēpumainu pēdu meklēšanu, ne arī sadzīvisku strīdu un salabšanas. Un visam pāri iet noslēpumainība par atrastajiem objektiem un to nozīmi. Bērni gan dzīvo parasto bērnu ikdienas dzīvi laukos - palīdz saviem vecvecākiem mājas darbos, atpūšas, iet sēņot un peldēties. Un papildus tam, meklē atbildes un neskaidrajiem jautājumiem un atrastajām lietām un zīmēm.
Visa piedzīvojums sākas ar to, ka draugi pamana vietējā ezerā dīvainu objektu. Bet ar to viss nebeidzās, jo pēc laika viņi Kaspara vecvecāku mājas bēniņos atrod kādu citu objektu, kas mijiedarbojas ar ezerā esošo lietu! Un tad nu sākās tie lielākie piedzīvojumi - kā lai uzzina, kas tas tāds ir? Un kā lai to pēc iespējas ilgāk noslēpj no pieaugušajiem? Un varbūt vēl kaut kur ir noslēpts kāds nezināms un neredzēts priekšmets.
Tā nu bērni visu vasaru pavada piedzīvojumu gaisotnē. Bet beigās tomēr bez pieaugušo palīdzības arī neiztikt un Kasparam nākas prasīt palīdzību savam brālim. Un tad arī sākas lielākā jautrība! Jo beigu beigās tiek iesaistīti ne tikai ģimenes locekļi, bet arī slepenās valsts iestādes un ārzemnieki. Bet, kā tas īsti notiks, jāizlasa pašam šajā grāmatā.
Pati grāmata uzrakstīta vieglā valodā. Ir patīkami lasīt to. Ātri tiek atvērta iztēle un acu priekšā jau var redzēt bērnu piedzīvojumus un atrastās lietas. Un kurš gan vasarā nav gājis peldēties vietējā ezerā vai upē, makšķerējis zivis un sēņojis? Tāpēc ļoti ātri tiek atrastas kopēja valoda ar lasītāju.
Lasot grāmatu, ne reizi nepameta situācija, ka arī man tepat blakus varētu būt kāds noslēpums, ko glabā mežs, dīķis vai upe! Vajadzētu tikai ņemt līdzi dažādas uzpariktes un iet meklēt patiesību. Tā vien gribās doties un meklēt!
Un iesaku šo grāmatu izlasīt visiem!
Grāmatas izdevējs: Apgāds Zvaigzne ABC
Grāmata pieejama gan cietajos vākos, gan arī elektroniski kā e-grāmata.

1 komentārs:

  1. Ļoti forša grāmata! ;) Ieteiktu jums visiem viņu izlasīt. Pēdējā daļa.. Tik intriģējoša!

    AtbildētDzēst