Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

10 iemesli, kāpēc Android telefons ir labāks par iPhone



Ja skatāmies vispārīgi, tad nav lielas atšķirības starp Android un iPhone telefoniem. Precīzāk būtu teikt viedtālruņiem, bet šajā rakstā ērtības labad es to saukšu vienkārši par telefonu. Ar abiem diviem var piezvanīt un uzglabāt kontaktus, sērfot pa web lapām, lasīt un rakstīt e-pastus. Un, protams, spēlēt dažādas spēles. Bet tomēr ir vairākas atšķirības, kas dod priekšrocības tieši Android telefoniem. 

1. Telefona integrācija dažādos sociālajos tīkos un tiešsaistes pakalpojumos.
Mūsdienās viena no galvenajām telefona funkcijām ir iespēja ar to ātri un ērti nodot vai padalīties informāciju dažādajos sociālajos tīklos. Vai arī esi nobildējis kādu jauku bildi un ātri vajag nopublicēt to savā profilā. Tad nu Android telefons šajā gadījumā ir ideāls risinājums - tam parasti visas aplikācijas ir integrētas savā starpā un ar vienu klikšķi ir iespējams nopublicēt visu informāciju vairākos sociālajos tīkos. Savukārt, lai to pašu darbību veiktu ar iPhone, tad ir nepieciešams atvērt vairākas aplikācijas un katrā no tām nosūtīt vajadzīgo informāciju.

2. Android telefons labāk spēj veikt vairākuzdevumu apstrādi.
Kā tiek runāts Interneta plašumos, tad iPhone vairākuzdevumu režīms ir diezgan sliktā stāvoklī. Tas nespēj pilnīgi apstrādāt kādu aplikāciju fonā režīmā. Ja godīgi jāsaka, tad uz iPhone nav nemaz iespējams vienkārši aizvērt aplikāciju, lai tā fona režīmā strādātu. Šajā gadījumā no aplikācijas ir jāiziet pavisam laukā.
Savukārt uz Android telefoniem ir tieši pretējs stāvoklis. Mēs varam vienkārši aizvērt kādu aplikāciju un tā paliek darboties fona režīmā, kamēr netiek pavisam aizvērta.

3. Iespēja izvēlēties noklusēto aplikāciju e-pastiem, tīmekļa pārlūkošanai, kalendāram un citām lietām.
Nevarētu teikt, ka uz iPhone nav lielisku alternatīvu aplikāciju. Tādas ir pieejamas. Bet ir viena problēma - nav iespējams norādīt, ka šī būs noklusētā aplikācija, piemēram, interneta pārlūkošanai. Savukārt Android telefonos ir iespējams norādīt, kura būs noklusētā aplikācija, kas tiks izsaukta, piemēram, web lapu aplūkošanai vai kontaktu uzturēšanai.

4. Integrācija ar Google pakalpojumiem jeb tiešsaistes pakalpojumiem.
Šeit jau viss ir uzreiz skaidrs. Vislabāk to spēs veikt Google lolojums Android telefons. Tam jau viss tas ir iebūvēt jau pašos pamatos - lasīt e-pastus, izmantot kalendāru un lietot dokumentus.
Apple arī sācis nodrošināt līdzīgu pakalpojumu - iCloud, bet, kā baumo internetā, tas vēl nav attīstījies tik ērtai lietošanai, kā Google pakalpojumi.

5. Pielāgojami ekrāni
Visos Android telefonos ir iespējams pielāgot ekrāna izskatu savām vajadzībām. Vai nu saliekot savas ikonas, kā vēlies un kur vēlies, vai arī pievienojot jau gatavas saīsinājumikonas ātrākai aplikāciju/ dokumentu/ u.c. lietu atvēršanai. Ir iespējams pievienot sīkprogrammu (widget), kas uz ekrāna uzreiz attēlo nepieciešamo informāciju un pašā aplikācijā vairs nav nepieciešams iet iekšā. Bet iPhone piedāvā tikai rindās sakārtotas ikonas. Nu labi, vēl tās var sagrupēt kopējās mapēs. Bet tas arī ir viss. Neko vairāk nav iespējams pielāgot.

6. Jaunāko mobilo tehnoloģiju ieviešana telefonos.
Kā jau zināms, augstās klases Android telefonos vispirms tiek ieviestas jaunākās mobilās tehnoloģijas. Pēc tam, kad tās jau ir kļuvušas vairāk pieejamas, tad tās tiek ieviestas arī lētākos modeļos. Līdz ar to cilvēki, kuriem patīk jaunākās tehnoloģijas un grib telefonu ar visjaunāko tehnisko risinājumu, tad tiem ir jāņem tikai Android telefons. iPhone šajā ziņā no Android telefoniem pamatīgi atpaliek, jo Apple nesteidzas jaunākos tehnoloģijas sasniegumus uzreiz ieviest savā lolojumā.

7. Nav ierobežojumu uz aplikācijām, kuras vēlies instalēt.
Apple politika ir dzelžaina uz aplikāciju piedāvāšanu un instalēšanu savā telefonā. iPhone var instalēt tikai Apple apstiprinātas aplikācijas. Savukārt uz Android telefoniem nav šādu ierobežojumu. Lai arī Google arī veic izstrādāto aplikāciju kontroli, neviens neliedz uz sava Android telefona uzinstalēt drauga veidoto aplikāciju, apejot aplikāciju veikalu.

8. Iespēja izvēlēties iekārtu, kas atbilst Tavām vajadzībām un iespējām.
Android telefonus ražo daudzi telefonu ražotāji. Līdz ar to ir liela izvēles iespēja un ir iespējams izvēlēties tieši tādu telefonu, kas atbilst Tavām vēlmēm un naudas iespējām. Bet iPhone ražo tikai Apple un bez dažādām modifikācijām - tikai vienā eksemplārā. Tādējādi liedzot izvēlēties savādākas konfigurācijas telefonu.

9. Iebūvēta navigācija.
Visi, kas ir kaut reizi ir ceļojuši zina, ka navigācija telefonā ir ļoti laba lieta. Bet iPhone vēl arvien nav iebūtas navigācijas sistēmas, kas atvieglotu dzīvi lietotājiem. Protams, tur ir Google kartes, kas ir arī daudzos Android telefonos, bet tas ir palīgs tikai gadījumos, kad vajag noskaidrot, kur pats atrodies un kādā virzienā būtu jādodas. Bet kārtīgā navigācijas sistēma, kas pa soļiem paziņo, kur un kad jāgriežas un jādodas, ir tikai Android telefoniem.

10. Paplašināma datu glabātuve.
Kā jau visiem sen ir zināms, iegādātais apjoms datu glabāšanai (cietais disks, atmiņas karte, u.c. vietas) vienmēr ir par mazu. Ja sākumā liekas, ka telefonā piedāvātais atmiņas daudzums ir pietiekams, tad jau pēc kāda laika visa atmiņa ir piepildīta un tur vairs nav vietas. iPhone gadījumā nekas cits neatliks, kā vien parevidēt telefona atmiņu, lai izdzēstu nevajadzīgās lietas un atbrīvotu vietu. Bet ar Android telefoniem ir vienkāršāk - var piepirkt klāt lielāku atmiņas karti un to ievietot telefonā. Tādējādi paplašinot pieejamo atmiņas apjomu.


Iedvesmas avots: www.businessinsider.com

Ja Tev ir ko teikt vai ir savs viedoklis par šo tēmu, droši atstāj savas piezīmes komentāros.


32 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Tas tiesa, bet tagad jau arī Android telefonu ražotāji sākuši grēkot uz maināmās baterijas neiespējamību un atmiņas kartes porta neiekļaušanu. Spilgtākais piemērs - HTC ONE sērija.
      Bet par laimi, tas vēl nav vairākums, kas sāk šādi veidot telefonus.

      Dzēst
    2. Tas būs vairākums pāris tuvāko gadu laikā :)

      Dzēst
    3. Es ceru, ka nē :)
      Bet pagaidām viss iet uz to, ka :
      1) hi-end modeļos viss būs iebūvēts un nebūs iespējams pievienots atmiņas karti
      2) pārējos modeļos varēs pievienot atmiņas karti, jo iekšējā atmiņa ņebūs pārāk liela.

      Dzēst
  2. Un pats galvenais, neviens uz tevi neskatās kā uz aprobežotu homohipsterisku retārdu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Negribētu piekrist. Kā telefons iPhone nav ne vainas. Veidots vienkāršiem lietotājiem, lai tiem būtu vienkārši darboties.
      Bet ja grib mazliet customizāciju, tad Android telefoni ir labāki, jo iPhone normāli to nebūs iespējams veikt.

      Dzēst
    2. Bet tomēr šaubos vai nepiekritīsi manam epitetam, paskatoties uz lielāko daļu apple lietotāju.

      Dzēst
    3. Tomēr nepiekritīšu.
      Mana sieva lieto Apple produktus (iPhone un MacBook Air). Un darbā daudzi kolēģi arī lieto iPhone un iPad'us. Un neviens no man zināmajiem cilvēkiem neatbilst Tavam Apple lietotāju aprakstam.
      Un cik esmu uz ielas manījis iPhone lietotājus, tad tie arī neatbilst tam. Varbūt man tikai nav gadījies sādus kadrus satikt :)

      Dzēst
    4. pie mums iPhone skaitās augstas klases produkts :D to lieto biznesmeņi, uzņēmumu vadītāji utt utt, bet štatos pa lielam hipsteri :P

      Dzēst
  3. Nenopietns raksts. Vietām - pat totāli vienpusēji un nepatiesi. Ļoti ceru, ka cilvēki, kas uz šo rakstu uzdursies, reāli meklēdami argumentus par labu Android vai iPhone, savu lēmumu nebalstīs uz šeit atrodamo info.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja cilvēks uzdursies šim rakstam, tad viņam būs iespēja apdomāt, vai ir vajadzīgs telefons, kurš ir fīčojams vai arī vienkāršs telefons lietošanai.
      Kaut arī esmu Android lietotājs un man tas patīk ar visiem šiem punktiem, tomēr uzskatu, ka vienkāršāks lietošanā ir iPhone. Bet par to arī var ilgi un daudz diskutēt, kas kuram ir vieglāk un ērtāk lietošanā un beigās tik un tā nenonākt pie kopsaucēja :)

      Dzēst
  4. vienīgā īstā (offlain) balss navigācija gan pagaidām ir tikai Nokia...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nemācēšu teikt, vai tā ir taisnība. Nokia neesmu lietojis jau vismaz 4 gadus.

      Dzēst
    2. Visam jaunajam Nokijam ir Ovi Maps, TomTom alternativa. Loti laba navigacija un bezmaksas, tas ir Nokias trumpis, manuprat. Aktivi lietoju kad man bija Nokia 5800.

      Dzēst
  5. vai par Jailbreak, Cydia, Tweaks ir kas dzirdēts? Customizē āboli kā vien vēlies, widget`i, ikonu izkārtojums u.t.t. 1vārdsakot ierakstam ūtubā 100 reasons to jailbreak.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu dzirdējis un zinu kas tas ir. Bet šeit neiet runa par jailbrak'ošanu vai root'ošanu. Jo tad telefonu var safīčot kā un kur grib un kā vēlies. Bet tad zūd garantija. Protams, ja kas noplīst, var atjaunot uz rūpnīcas uzstādījumiem, bet tikai tad, ja telefons nenomirst ar galiem. Un ne visi telefonu lietotāji uzņemsies to risku lauzt savu telefonu.

      Dzēst
  6. 1. nepatiesi, iPhone ir native twitter integrācija
    2. vai nu raksts ir no 2009. vai nu neesi redzējis jaunos iphone un ios
    5. es desktopa piediršanu uzskatu par mīnusu ;)
    6. jā protams, un tieši šī iemesla dēļ iphone joprojām ir kvalitatīvākais ekrāns no visiem telefoniem (skat pikseļu blīvumu ppi)
    7. nav patiesība. tieši tāda pati sistēma ir uz iOS, iztrādātājs tev var iedot failu ko uzinstalēt pa taisno. šādi veic visādus programmu testus pirms ieliek iTunes
    9. man ir Android telefons un es nesaprotu par ko tu runā. kur ir navigācija? tā pati Google Karte kas iPhone

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. 7. nebūs tiesa, lai testētu aplikācijas, nepieciešama developera licenze, pretētā gadījumā tikai oficiālais markets vai jailbreak + cydian/installicious
      9. tas ir atkarīgs no telefona ražotāja android distribūcijas, dažiem defaultā nāk līdzi navigācijas aplikācija, bet tāpat katrs sevi cienošs cilvēks izvēlas waze

      Dzēst
    2. 1. Kaut gan man šķiet, ka šie visi servisi Android telefonā ir labāk integrēti. Vai arī pārāk maz biju rokās paturējis iPhone.
      2. Laikam parāk maz biju paņēmies ar iPhone, bet man radās iespaids, ka aplikācija tiek aizvērta ciet, ja paralēli grib darboties ar citu aplikāciju, piemēram, fonā verās vaļa web lapā un tikmēr es lasu e-pastus. Pēc tam pārslēdzos uz web lapu un tad tajā varu lasīt jau ielādēto lapu.
      5. Es to uzskatu par plusu. Man patīk, ka es uzreiz redzu e-pastu sarksti, uzdevumu listi, kalendāra ierakstus. Pierasts (jau no WinMobile 6 laikiem), ka viss uzreiz ir redzmas un nav jāstaigā speciāli pa aplikācijām. Gaumes lieta ;)
      7. Gluži manas domas, BUHARDI.
      9. Man kaut kā ir gadījies, ka strādāja noklusētā navigācija. Un tā tas bija vairākos telefonos, ko biju aptaustījis. Arī pašreizējā HTC Desire. Bet tad atnāca viens labojums un vairs noklusētā navigācija nebija pieejama. Pašlaik, kad ir nepieciešama navigācija, izmantoju Navigon, nevis Waze.

      Dzēst
  7. Ļoti aplams raksts, izskatās ka autors iPhone nekad nav rokās turējis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Esmu turējis un pat patīk iPhone.
      Bet priekšroku dodu Android telefonam, jo tas vairāk atbilst manām prasībām un vajadzībām.

      Dzēst
  8. Nu, pirmkart, piekritishu - Android telefonos ir lielaka briviba, kas raksta nebija pieminets - pa bluetooth vari sutit ko velies otram, iPhonos blotooth pakalpojums ir ierobezots tikai lidz hands free sistemam un vizitkarshu parsutishanai. Ari par pielagoshanu, ja, Android ir paraks, jabkadas zvanu melodijas, sms melodijas utt., tas ari iPhonam ir loti ierobezots..
    Bet par ko es nepiekritu - iPhone ir pat loti integreti dazados socialajos tiklos, vairakuzdevumi jebshu multitaskings ir nevainojams, es vsp nesapratu par ko Tu runa.. visas programmas strada background rezima un vinas ir speciali jaaizver, ja velies vinu tiesam aizvert pavisam.
    Par to ka vari instelet aplikacijas no kurienes gribi - tiesi tapec ari Adndroid telefoniem ir daudz virusu, kas noved pie mana nakosa komentara - noperkot jebkuru apple telefonu, tu zini ka bus regulari iOS atjauninajumi, kas pasarga vecakos modelus, jo pat 3GS var apdeitot uz jaunako iOS 5.1, kas drosibas zina ir loti vertigi. Saubos ka kadu 3 gadus vecu Android telefonu var apdeitot, tiesi tapec ari Android ir visnedrosaka platforma virusu zina (varat parliecinaties pameklejot google, nesen tiesi tika viakta aptauja ar konkretu nedrosako telefonu modelu uzskaitijumu).
    Un pats pedejais - es ar savu pirms gada nopirkto iPhone 4 vel gadu staigasu un vins veljoprojam bus diezgan novertets, savukart kaut vai tagad nopirkts jebkursh Android modelis pec gada jau bus vecs, jo bus iznakushi vel 10 citi lidzigi modeli pa sho laiku, ka ari, protams, vinam vairs nebus nekadu operetajsistemas apdeitu.. savukart, es nakamgad apdeitoshu savu iPhone 4 uz iOS 6 un staigashu ka ar jaunu telefonu, jo visas aplikacijas bus uzlabotas un interfeiss jauns un savadaks.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par multitasķing'u - man radās iespaids, ka aplikācija tiek aizvērta ciet, ja paralēli grib darboties ar citu aplikāciju, piemēram, fonā verās vaļa web lapā un tikmēr es lasu e-pastus. Pēc tam pārslēdzos uz web lapu un tad tajā varu lasīt jau ielādēto lapu.
      Jebkuršs telefona ražotājs apdeitus veido jaunākjiem modeļiem. Jo uzlabojumi lielākoties ir atkarīgi no telefona "iekšām". Uz vecāka modeļa jaunos apdeitus nepiedāvā, jo tad vecie telefona modeļi sāks lēnāk darboties. Uz Tava pieminētā 3GS iOS 5.1 nestrādā sevišķi ātri. Tam taču piekritīsi? Bet lietotājam vajag, lai uz telefona viss strādātu ātri un skaisti.
      Un Android telefonu ražotāji arī regulāri apdeito savus garadarbus. Cits ātrāk, cits vēlāk.

      Dzēst
    2. Par multitaskingu tad varetu teikt ta - uz iPhona aplikacija neaizveras, bet paliek taja vieta, kura tu izgaji no vinas ara. Bet vina neaizveras, uzspiezot 2x home pogu paradas visas background aplikacijas, un tur vinas ari var aizvert ciet.
      Par atrumu.. nu 3GS pats par sevi ir lens un neteiksim ka apdeitojot to vins palika vel lenaks, bet baterija gan tukshojas atrak.. principa es uzskatu, ka ta ir jebkura iPhone vissliktaka ipasiba - 2 dienas un baterija ir tuksha, ja kaut cik socials lietotajs :(

      Dzēst
    3. Pameklējot Googlē "3GS iOS 5.1", parādās daudzi raksti ar problēmu, ka aparāts kļuvis lēnāks. Bet vienmēr var gadīties arī kāds izņēmums :)
      Ja Tev iPhone tur 2 dienas, tad jau Tu viņu nemaz nelieto :) Man Android telefons normāli lietojot tur tikai dienu. Sievai iPhone arī tur tikai dienu. Bet tā ir visu viedtālruņu lielākā problēma, ka ar tiem nevar dzīvoties vairāku dienu ilgumā bez uzlādes.

      Dzēst
  9. Patreiz lielākā android problēma, ir pārāk liela fragmetācija. Gan ar UI gan ar pavisam dīvainiem veidojumiem. Laigan googles pārstāvji teicās ko darīt sākot ar ICS bet neredzās.
    Par dzelžiem. Es saprotu ābolistus, kādēļ tik strikti noteikumi mārketam. Nelaist cauri līkas progas. Curve hands, memory līki un vienkārši slikts stils spēj "sapist" jebkuru platformu. Atceramies 486DX ar 4 rāmi. un paskatamies tagad kas notiek. Par trubām varētu iemeklēt salīdzinājumu ar 1ghz vs PII233mmx. Vienkārši agrāk jebkurš pokemons nevarēja paņemt freimvorku un uzmuķīt ko nereāli līku. Protams, bija segfaultošanas utt, bet vismaz nevarēja tā vēsā mierā nolaist muļķi uz atmiņas pointeriem. Zini ar ko tas beidzās. Bet tagad, poh, pie kājas. Ka tik stŗādā. Ja "īsti" nestrādā. Pierakstam "GLS v1000.1 un 8x kodoli" Un ko tupie trubu ražotāji. Man īsti nesaprotamu iemeslu dēļ skrien pakaļ tam. PS. Te nav gōgles vainas. Es esmu staigājis ar tīru nexusu. Tagad ir vairākas HTC trubas uz kurām ir 1.6-4. Problēma ir tikai daunismā. Andrpid gadījumā izstrādātājos, Apple - jūzeros(Es neesmu saticis nevienu apple mantiņas lietotāju, kurš nebūtu kautkā debīli izcēlies ar savu "gadžetu, nemaz nerunāsiem par interneta īpatņiem").

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. es no tava teksta sapratu tikai to, ka tev nepatik iPhone lietotāji :D

      Dzēst
    2. Tur gan man tev ir jāpiekrīt. Bet Android fragmentācija paliks mūžīgi, līdzīg kā ir ar Linux'u - katrs var izveidot savi distro.

      Dzēst
  10. zinu tikai vienu. ka 1x un laikam pedejo reizi esmu iegadajies iPhone :( pa lielam sux. un zinu ka daudzi ir vilusies, tikai neviens neatzist, ka ir izmesti 600ls par suda gabalu :D:D:D

    AtbildētDzēst
  11. Es varu pateikt ka esmu loti sasutusi par so Android telefonu atmina vinam maza nekada praktiski neatbilst sai programmai nepartraukti nak atjauninajumi nebeidzama plusma jebkura momenta atsledzas nezini kad vins pekdni pateiks ka lietijumprogramma neparedzeti tiek aptureta un skaipu ari atsledz un nlauj pat ieiet raksti savu varduun paroli cik gribi nevar pierakstities in savienoties datora problemu nav bet nelaime tada ka datora man nav un tas ir vienigais datora aizvietotajs es pat skspunevaru izmantot un kad nauda bus datoram vel ilgi jagaida

    AtbildētDzēst
  12. Nu tātad Android ir principā labāks par iPhone.

    AtbildētDzēst