Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Apskats: Subscription Billing For Dummies, Aria Special Edition

Biju dabūjis savā īpašumā interesantu grāmatu ar nosaukumu Subscription Billing For Dummies, Aria Special Edition. Kaut arī pēc nosaukuma tā ir paredzēta iesācējiem un šī temata nepārzinātājiem, man šo grāmatu arī pašam bija interesanti izlasīt, kaut arī pats neesmu nekāds iesācēja šajā jautājumā.

Pašu grāmatu dabūju elektroniskajā formātā no tādas kompānijas kā Aria Systems, kas pati specializējas norēķinu sistēmu izstrādē, uzturēšanā un piedāvāšanu klientiem. Kaut arī šī grāmata manā īpašumā jau ir krietnu laiku, izlasīju to tikai pavisam nesen.

Grāmata nebija bieza, tikai 50 lapaspuses. Un, kā jau tas mūsdienās ir pierasts, nekas par brīvu netiek dots. Protams, grāmatas sākumā tiek paskaidrots, kas tad īsti ir abonēšanas norēķini un kādi labumi ir no šādas sistēmas. Protams, neiztikt arī bez savu produktu reklamēšanas un pastāstīšanas, ka tie ir vislabākie pasaulē. Bet tas notiek tikai pēdējās lapaspusē, norādot uz to, kā dažas lielās kompānijas viņu izstrādāto produktus ieviesuši pie sevis.

Grāmatā skaidri un gaiši tiek pastāstīts, kāpēc kādam uzņēmumam vajadzētu pievērsties abonēšanas pakalpojumiem un kādus norēķinu ciklus tad būtu jāievēro. Tiek apskatīti vairāki un dažādi varianti, kas ir jāņem vērā, ja kā vienu no saviem pakalpojumiem grib ieviest arī abonēšanas pakalpojumu.
Izlasot šo grāmatu, var rasties sākotnējs priekšstats par to, kas šim lācītim ir vēdērā. Protams, šī grāmata nesniegs atbildi uz to, vai  paša uzņēmumā vajadzētu ieviest šāda veida maksas, bet toties dos ieskatu dažādos ieņēmumu palielināšanas veidos un iespējās.

Kā jau tas Dummies grāmatā ir pieņemts, tad tas tiešām ir rakstīts vienkāršā valodā un netiek pārāk izmantots specifiskā terminoloģija. Šo grāmatu ir viegli lasīt. Arī man bija interesanti to izlasīt par lietām, ko es tomēr samērā labi pārzinu.

Ieteiktu šo grāmatu izlasīt visiem tiem cilvēkiem, kas vēlas paplašināt ieņēmuma veidus savā uzņēmumā un vēlas saprast, kas ir jāņem vēra ieviešot abonēšanas pakalpojumus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru