Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2012. gada 16. marts

Oracle paziņo vairāku Java produktu pastāvēšanas beigu datumu



Nesen man no Oracle atnāca e-pasta paziņojums, kurā Oracle paziņo dažu savu Java produktu pastāvēšanas beigu (EOL - End of Life) datumu. Un tas notiks gandrīz gada beigās - 2012. gada novembrī. Kaut gan Oracle šo datumu vienreiz jau pārbīdīja. Sākotnēji tika plānots, ka Java6 EOL datums būs 2012. gada jūlijs.


Bet nevajag sabīties. EOL nenozīmē, ka Oracle vairs neattīstīs Java produktus. EOL nozīmē, ka esošā versija vairs netiks uzlabota un attīstīta. Un arī kļūdas vairs netiks labotas. Šajā gadījumā visi spēki tiks ieguldīti jaunākas versijas uzturēšanā un attīstīšanā. Protams, biznesa klientiem atbalsts netiks liegts arī ilgākam laikam - līdz 2013. gadam. Galvenais ir noslēgt ar Oracle atbilstošu uzturēšanas līgumu

Bet precīzāk, šis EOL skars 3 Oracle Java produktus - Java SE 6, JavaFX 1.2 un JavaFX 1.3. Un tas nozīmē, ka pēc 2012. gada novembra Oracle vairs neatbalstīs šos produktus un nekādus labojumus tajos vairs neveiks. Bet tas nenozīmē, ka to nedrīkstēs vairs izmantot ikdienā. Ja nav īpašas vajadzības visus savus produktus pārtaisīt, tad var turpināt izmantot veco Java versiju. Bet pats Oracle turpinās attīstīt un uzlabot pēdējo stabilo Java versiju - Java 7. Un attīstīs jaunāko - Java 8 versiju.
JavaFX gadījumā Oracle vairs neatbalstīs JavaFX skriptus. Ja pašlaik izmantojat savās JavaFX aplikācijās tieši skriptus, tad Oracle ļoti iesaka pāriet uz jaunāko JavaFX versiju - JavaFX 2.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru