Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2012. gada 27. septembris

Zvaigzne ABC iepazīstina ar grāmatu jaunumiem

26.09.2012 Zvaigzne ABC rīkoja pasēdēšanu savā Kr.Valdemāra ielas mājas pagrabiņā, lai vairākus Latvijas blogerus un interneta personības iepazīstinātu ar dažu grāmatu jaunumiem, kas tuvākajā laikā tiks izdoti un parādīsies grāmatu veikalu skatlogos un plauktos, kā arī grāmatmīļu grāmatplauktos vai e-ierīcēs. Tā kā es arī biju saņēmis ielūgumu (ļoti personisku ), tad nevarēju atļauties to neapmeklēt. Bet pašas grāmatas lielākā vai mazākā mērā ir saistītas tieši ar tehnoloģijām. 


Galvenā tikšanās tēma bija tieši biogrāfiskā grāmata par Stīvu Džobsu, ko sarakstīja Valters Aizaksons. Tad arī ar šo grāmatas nelielu apskatu arī iesākās pasākums. Vispirms klātesošie tika iepazīstināti ar šo grāmatu, par ko tā ir un kādas emocijas tā izraisīja lasītājā, kas to lasīja oriģinālvalodā - angļu valodā.
Tad arī tika pastāstīti daži interesanti fakti par pašu rakstīšanas procesu. Piemēram, ka Džobs nemaz neiejaucās grāmatas rakstīšanas procesā un arī nemaz nekontrolēja, ko rakstnieks šajā grāmatā rakstīja. Tas šķiet mazliet dīvaini, ņemot vērā Džobsa lielo kāri un spēju kontrolēt visu, kas ir tieši saistīts ar viņu vai viņa garadarbiem. Bet iespējams, ka tas arī dod šai grāmatai šo papildus šarmu, ka ir iespējams uzzināt daudz ko interesantu un slepenu par Džobsa dzīvi.
Pats šo grāmatu neesmu lasījis, bet vairāki klātesošie to bija jau lasījuši angļu valodā un izteicās par to ļoti pozitīvi, ka arī mani pašu mazliet ieintriģēja, ka būtu ar mieru šo grāmatu arī iegādāties savā īpašumā. Nelielai iedvesmai un lai saprastu, par ko tad īsti ir šī grāmata, ieteiktu izlasīt rakstu Stīvs Džobs. Citādais. no trolejbuss.lv.
Grāmata vēl nav pārdošanā, bet, sākot ar 1.oktobri būs iespējams uz to iepriekšparakstīties. Un tās īpašā cena būs 11.99. Vēl tik vēlētos piebilst, ka vispirms tiks dota iespēja šo grāmatu iegādāties elektroniskā veidā kā e-grāmatu un tikai pēc kāda laika tā būs pieejama arī papīra formātā. Un e-grāmata būs lētāka par papīra analogu.

Otrs lielais jaunums bija grāmata par pašu kompāniju Apple - Apple noslēpumi (Inside Apple). Grāmatas nosaukums arī izsaka visu, kas tajā būs - aprakstīts par pašu kompāniju, par pamatu ņemot intervijas ar bijušajiem un esošajiem darbiniekiem (kuri vēlējās to pastāstīt), kā arī dažādu nozares analītiķu izteikumiem un analīzēm par pašu kompāniju. Bet lielākais uzsvars tieši likts uz darbinieku intervijām, lai grāmatas lasītājs spētu iztēloties, kāda tad patiesībā bija/ir šī kompānija un kā bija/ir tajā strādāt.

Trešais jaunums ir par visiem zināmu lietu - Facebook. Grāmata saucas Facebook efekts (Facebook Effect) un tajā tiek pastāstīts tieši par šī portāla sākumu un kā tas kļuva par pasaules mēroga spēlētāju, ko ir grūti pārspēt. Un protams, šajā grāmatā netiek aizmirsts arī par pašu vaininieku - Marku Cukerbergu (Mark Zuckerberg). Dīvaini jau skan viņa uzvārds, kad tas ir latviskots, bet neko nevar darīt, kā nu tas latviskojas, tā ir arī jāraksta  . Bet šī grāmata neattēlo visu Facebook vēsturi līdz mūsdienām, jo grāmata hronoloģija beidzas tieši ar 2011. gadu. Un līdz ar to jaunākie šī uzņēmuma notikumi nav aprakstīti. Bet arī bez pēdējiem jaunumiem šai grāmatai vajadzētu būt interesantai lasāmvielai. Jo parastajiem mirstīgajiem cilvēkiem būs iespējams izskatīties un, iespējams, arī mēģināt saprast, kā šis sociālais portāls kļuva par tādu lielu un ietekmīgu interneta vides spēlētāju.

Ja Stīva Džobsa biogrāfijas grāmatas iznākšanas laiku un sākuma cenu bija iespējams uzzināt, tad par abām pārējām grāmatām tas nebija zināms. Vienīgais, ka tās varētu būt pieejamas uz Ziemassvētku laiku. Ja tā būs taisnība, tad šajos Ziemassvētkos man būs grūtāk izvēlēties, ko tad īsti es gribētu saņemt sev kā dāvanu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru