Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2012. gada 12. septembris

Šodien svinam programmētāju dienu!

Šodiena ir īpaša diena. Šī diena ir īpaša ar to, ka šajā dienā programmētāji svin savu profesionālo svētku dienu - Programmētāju dienu.

Programmētāji savu dienu svin precīzi 256-tajā gada dienā vai arī 0x100-tajā gada dienā vai arī 28-tajā gada dienā. Atkarībā no gada (īsais gads vai  garais gads), programmētāju diena tiek svinēta vai nu 13.septembrī (īsajā gadā) vai arī 12.septembrī (garajā gadā).

Bet šī diena jeb skaitlis 256 (jeb 28) ir izvēlēta tāpēc, ka tik daudz dažādu vērtību skaitļus ir iespējams attēlot vienā astoņu bitu baitā. Un pie reizes šis skaitlis ir arī augstākā iespējamā divnieku pakāpe, kas iekļaujas gada dienu skaitā (365 dienās).

Es kaut kā neesmu dzirdējis, ka Latvijā šī diena tiktu kaut kā speciāli atzīmēta. Varbūt pie vainas ir tas, ka svētku diena ir samērā jauna vai arī nemaz tik daudz cilvēku un organizāciju par tādas dienas eksistenci nemaz nezina. Bet, cerams, ka nākotnē sasparosies gan augstskolas un citas mācību iestādes, gan arī darba devēji un dažādas apvienības un pie mums būs kāds šai dienai atbilstošs pasākums (vai pasākumi).

Priecīgus svētkus, programmētāji!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru