Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2012. gada 20. septembris

HTC prezentēja 2 jaunus Windows Phone 8 viedtālruņus

Šī diena (19.septembris) jau ir iegājusi vēsturē. Un tā ir iegājusi ar to, ka HTC šodien Ņujorkā (ASV) prezentēja divus jaunus savus viedtālruņus, kas darbosies ar Windows Phone 8. Un tie sauksies samērā vienkāršā un viegli uzminamā nosaukumā - HTC Windows Phone 8X un HTC  Windows Phone 8S.
Šajā pasākumā piedalījās ne tikai runasvīri no HTC (CEO Peter Chou), bet arī no Microsoft (CEO Steve Ballmer). Viņi abi atrādīja plašākai publikai šos abus jaunos telefonus, kur 8X ir ar lielāku ekrānu un plašākām iespējām, bet 8S ir ar mazāku ekrānu un mazāk iespaidīgām funkcijām un iespējām. Lai arī ražotājs ir HTC, bet telefonu krāsas daudz neatpaliek no Nokia ražoto telefonu krāsām. Nezinu, vai tā ir prasība no Microsoft, vai arī mēģinājums kaut ko kopēt no jau tirgū esošā spēlētāja.

Bet nu mazliet par pašiem telefoniem.

HTC Windows Phone 8X
Šis telefons ir HTC jaunās sērijas flagmanis. Tam ir 4.3 collu liels ekrāns ar 720 x 1280 pikseļu lielu izšķirtspēju. Pats ekrāns ir SuperLCD-2 ar Corning Gorilla Glass 2 aizsardzību.
Telefonam ir 2 kameras. Aizmugurē atrodas 8 Mpx kamera ar autofokusu un LED zibspuldzi. Bet priekšpusē atrodas 2.1 Mpx kamera. HTC sola, ka abas kameras spēj filmēt ar 1080p izšķirtspēju. Kaut gan aizmugurē esošā kamera filmējot vēl var arī izmantot autofokusu.
Pašā telefonā iekšā atrodas Qualcomm MSM8960 Snapdragon divkodolu procesors ar 1.5 GHz takts frekvenci. Telefonam ir 16GB iekšējā atmiņa un 1 GB RAM. Un, ja ir nepieciešams, tad ir iespējams pievienot microSD karti ar ietilpību līdz 32 GB. Līdzīga specifikācija ir arī citiem atbilstošās klases viedtālruņiem, kas ir pieejami tirgū.
Neskaitot mobilā tīkla interneta pārraidi (GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA), šis telefons spēs izmantot arī Wi-Fi 802.11 a/b/g/n piedāvātos ātrumus un iespējas.
Tiem, kam patīk klausīties mūziku, HTC piedāvā Beats Audio skaņas uzlabojumu (Beats Audio sound enhancement). Cerams, ka mūzikas baudītājiem šī būs laba lieta.
Šis telefons atblasta NFC, kā arī jau pierasto Bluetooth un A-GPS. Un tas vēl arī atbalsta GLONASS.
Un šo telefonu sola ražot 4 krāsās - zilā, melnā, dzeltenā un sarkanā krāsā.
Paša telefona izmērs ir 132.3 x 66.2 x 10.1 mm un tā svars ir tikai 130 grami. Un šajā iekārtā ir Li-Ion 1800 mAh akumulators. Paši HTC šo telefonu pārdošanā sola 2012. gada 4 ceturksnī. Tā kā uz Ziemassvētkiem kāds varēs sevi iepriecināt ar jaunu dāvaniņu.

HTC Windows Phone 8S
Šis HTC viedtālrunis no jaunās sērijas ir paredzēts kā lētā gala telefons. Cerams, ka arī cenas ziņā tas šādā veidā atspoguļosies. Tam ir tikai 4 collu liels ekrāns ar 480 x 800 pikseļu lielu izšķirtspēju. Pats ekrāns ir SuperLCD ar Corning Gorilla Glass aizsardzību.
Diemžēl šim telefonam ir tikai viena kamera - aizmugurē atrodas 5 Mpx kamera ar autofokusu un LED zibspuldzi.
Pašā telefonā iekšā atrodas Qualcomm Snapdragon S4 divkodolu procesors ar 1 GHz takts frekvenci. Diemžēl šim telefonam ir tikai 4GB iekšējā atmiņa un 512 MB RAM. Arī šim telefonam ir iespējams pievienot microSD karti ar ietilpību līdz 32 GB. Līdzīga specifikācija ir arī citiem atbilstošās klases viedtālruņiem, kas ir pieejami tirgū.
Neskaitot mobilā tīkla interneta pārraidi (GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA), šis telefons spēs izmantot arī Wi-Fi 802.11 b/g/n piedāvātos ātrumus un iespējas.
Tiem, kam patīk klausīties mūziku, HTC piedāvā Beats Audio skaņas uzlabojumu (Beats Audio sound enhancement). Cerams, ka mūzikas baudītājiem šī būs laba lieta.
Diemžēl šim telefonam nebūs NFC atbalsts. Bet tam ir Bluetooth, A-GPS un arī GLONASS atbalsts.
Savukārt šo telefonu sola ražot tikai 3 krāsās - atlantic blue, domino, high-rise grey. Es neņēmos tulkot šo krāsu nosaukumus, tāpēc to atstāju oriģinālvalodā.
Paša telefona izmērs ir 120.5 x 63 x 10.3 mm un arī tā svars ir mazāks - tikai 113 grami. Un šajā iekārtā būs Li-Ion 1700 mAh akumulators. Paši HTC šo telefonu pārdošanā sola 2012. gada 4 ceturksnī. Tā kā uz Ziemassvētkiem kāds varēs sevi iepriecināt ar šo telefonu kā jaunu dāvaniņu, ja 8X neatbildīs kāda budžetam.

Nobeigumā vēlos parādīt arī nelielu video apskatu par šiem abiem viedtālruņiem:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru