Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2012. gada 17. septembris

Ir atrasts veids Ice Cream Sandwich un Jelly Bean Android telefonu uzlaušanai jeb root'ošanai

Līdz šim Ice Cream Sandwich un Jelly Bean bija to Android telefonu sarakstā, kas nebija uzlauzti jeb root'oti. Patiesībā sakot, tad tas nebija vienkārši izdarāms. Bet tagad XDA entuziasti ir izveidojuši vienkāršāku un efektīvāku veidu, kā spēt salauzt šo telefonā esošo aizsardzību.

XDA foruma lietotājs ir izveidojis skriptu, ar kura palīdzību tie tiek root'oti. Un tas tiek paveikts, izmantojot nelielu kļūdiņu Android datu atjaunošanas (adb restore) servisā.
Mazliet sarežģītāk ir ar Sony Xperia telefoniem. Lai arī uz tiem arī virsū ir Android, tomēr tie neizmanto noklusēto Android atjaunošanas shēmu adb servisā. Viņi izmanto paši savu Backup&Restore funkciju. Bet arī šajā jautājumā ir padomāts par risinājumu. Palaižot skriptu, ir jāizvēlas vajadzīgais darbības punkts un arī šie telefoni arī tiek uzlauzti.

Skripts darbojas gan Windows, gan arī Linux vidē. Kā daži XDA lietotāji ziņo, tas darbojas arī MacOS vidē. Tā kā, ja kādam ir vēlme uzlauzt savu telefonu, tad viņš to tagad spēj izdarīt. Bet atceries - neviens neuzņemsies atbildību, ja būsi sabojājis savu telefonu. Un, uzlaužot telefonu, tiek zaudēta telefona ražotāja garantija. Bet, vai tas ir tā vērts, lai atbild katrs telefona lietotājs pats.

Ja tomēr vēlies uzlauzt savu telefonu, tad jāseko vienkāršiem norādījumiem:
1. Lejupielādē XDA foruma lapā norādītos failus.
2. Atarhivē tos kādā mapē.
3. Palaid skriptu un seko instrukcijām, kas parādās uz ekrāna.

Sīkāk un detalizētāk: XDA foruma lapā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru