Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2013. gada 20. februāris

HTC pasauli iepazīstināja ar savu jaunumu - HTC One

19.02.2013 HTC prezentēja plašajai pasaulei savu pašlaik jaunāko jaunumu viedtālruņu saimē - HTC One. Ja līdz šim One sēriju HTC bija papildinājis ar burtiem un simboliem (One X, One X+, One S, One SV, One V), tad šoreiz viņi ir mazliet mainījuši savu nosaukumu piešķiršanas kārtību un jauno viedtālruni nosauca vienkārši par One. Šī prezentācija notika vienā laikā gan Londonā, gan arī Ņujorkā.

Jaunais telefons daudz neatšķiras no pašreizējiem tirgus spēlētājiem augsto telefonu segmentā. Tam ir 4.7 collu Super LCD3 ekrāns Full HD jeb 1080x1920px izšķirtspējā (1080p). Iekārtai ir Qualcomm® Snapdragon™ 600, 4-kodolu procesors ar taktsfrekvenci 1.7GHz. Tam ir arī 2 GB RAM un 32 GB vai 64 GB ietilpības iekšējā atmiņa. Runā, ka šim telefonam nebūs iespējams pievienot microSD karti. Atšķirībā no citu telefonu fotokameru lielajiem megapikseļu skaitiem, šim telefonam ir tikai 4 MP kamera. Paši HTC to lepni ir nosaukuši par HTC Ultra Pixel kameru.
Skatoties uz šiem parametriem, šis aparāts daudz neizceļas uz savu konkurentu fona. Samērā liels ekrāns un man pat šķiet, ka tas ir pārāk liels, jo, lai to normāli varētu lietot, ir jāizmanto abas rokas un vairs nav iespējams to ērti palietot ar vienu roku. Atmiņas daudzums arī ir pietiekami liels un procesora jauda pat netiks izmantota pilnā apmērā. Bet, kā jau tas tagad ir zināms, tad ne jau ārējā spožumā ir laime, bet gan nelielajos sīkumos. Pirmo reizi ieraugot jaunā telefona bildes, man tas uzreiz asociējās ar iPhone. Nu pārāk līdzīgs dizains un izskats tam ir. Bet varbūt tā izliekas tikai man vienam, jo parunājot ar profesionālu iPhone lietotāju un parādot šī telefona bildes, tad man tika pateikts, ka šis telefons nu nemaz nelīdzinoties šim kulta aparātam un līdzības nav nekādas. Cik cilvēku, tik dažādu redzējumu uz lietām.

Ja citiem viedtālruņiem ir vismaz 5 MP kameras (dārga gala kamerām pat 10 un vairāk MP kameras), tad HTC savam jaunajam piedāvājumam ir ielikuši tikai 4 MP kameru. Lai uz apkārtējā fona tas neizskatītos pēc nīkuļa, tad viņi šo kameru nosaukuši par HTC Ultra Pixel kameru. Lai vismaz kāds gandarījums ir šī telefona lietotājiem. Jo pēc šī nosaukuma nevar uzreiz pateikt, cik daudz megapikseļu ir šim telefonam.
Zinošāki cilvēki uzreiz teiks, ka ne jau pikseļos ir būtība, bet gan kāda matrica tiek izmantota un kāda ir optika šai kamerai. Bet mūsdienu jaunatnei jau tas nav svarīgi. Viņi ir pieraduši - jo vairām pikseļu, jo labāk. Cik esmu lasījis atsauksmes no cilvēkiem, kuri bija uz HTC prezentāciju un redzējuši bildes kvalitāti, tad viņi apgalvo, ka šīs kameras uzņemtās bildes kvalitāte ir lieliska.

Galvenais pārsteigums par šo telefonu man bija tas, ka tajā atkal ir pievienots infrasarkanais ports. Kā kādreiz - senajos laikos. Un nevis lai to izmantotu datu pārraidei, bet gan lai šo telefonu uzreiz varētu izmantot kā universālo pulti. Palaid aplikāciju un telefons pārvēršas par pulti, ar kuru vari kontrolēt visas savas audio-video iekārtas. 
Ir padomāts arī par mūzikas klausīšanos, ja to neklausās uz austiņām. Ja parastiem telefoniem, galvenokārt, ir tikai viens skaļrunis, pa kuru klausīties mūziku, tad šim aparātam tādu ir 2 - viens telefona augšpusē un otrs telefona apakšā. Jauniešiem tas varētu ļoti labi patikt. Vismaz mūziku būs iespējams klausīties jau labākā stereo skaņā. Papildus tam, šim aparātam arī ir pieejams Beats Audio uzlabojums. 

Datu pārraides standartu kopā nekādu lielu pārsteigumu šeit nav. Tagad jau visiem telefoniem ir pieejams Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n standartu atbalsts. Bet mobilās datu pārraides pusē tiek piedāvāts gan GPRS un EDGE, gan arī HSPA+ un LTE atbalsts.
Uz telefona būs Android OS ar HTC Sense 5, kas, manuprāt, ir galvenā pievienotā vērtība šim telefonam. Kaut kā ir iepaticies HTC Sense izmantošana un lietošana, kad biju HTC iekārtu lietotājs. Un šajā daļā arī tiek piedāvāts kāds neliels jaunums - BlinkFeed. Man izskatās, ka šī lieta ir aizņemta no Windows Phone 8, kuram Lock Screen var norādīt, ka attēlo ziņas no sava Facebook konta. Bet to būs iespējams arī atslēgt, ja kādu neinteresē uzreiz uzzināt visus jaunumus.
Kā jau tas tagad piedien visos jaunajos Android telefonos, tad jaunie lietotāji arī varēs iegūt savā īpašumā Dropbox krātuvi 25GB apmērā, bet tikai uz 2 gadiem. Pēc tam par to būs jāmaksā.

Lai arī, manā skatījumā, HTC neko jaunu un revolucionāru nav piedāvājuši, šis aparāts ir tomēr interesants un spēs aizraut gan esošos HTC fanus, gan arī piesaistīt jaunus klientus. Man pašam šis telefons ir iepaticies. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru