Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2012. gada 17. janvāris

E-grāmatu lasīšana ar txtr

Rakstā par Aldiko lasītāja programmu biju uzrakstījis, kāpēc man bija nepieciešams lasītājs, kas atbalsta Adobe DRM tehnoloģiju. Un pašos pirmsākumos, kad Zvaigzne ABC sāka piedāvāt savas e-grāmatas, vienīgā programma, kas atbalstīja Adobe DRM, bija txtr. Tikai tās lietošana nebija vienkārša. Precīzāk sakot, grāmatu ielādēšana, lai ar to varētu lasīt, bija diezgan piņķerīga. Nācās viņu mājas lapā ielādēt nopirktās e-grāmatas un pēc tam sekot vajadzīgām instrukcijām, lai varētu normāli lasīt. Ja kaut kur nokļūdās, tad lasīšana nebija iespējama. Tāpēc arī Aldiko ir mans favorīts!
Tālāk apskatīšu, kādi soļi ir jāveic, lai uz Android viedtālruņa varētu lasīt šāda veida grāmatas. Iespējams, šī programma darbosies arī uz citām iekārtām, bet neesmu to pārbaudījis. Esmu it kā manījis, ka uz iPhone tāda arī eksistē. Pamācību esmu taisījis pēc iespējas vienkāršāku, lai plašāks lasītāju loks to varētu izmantot. Tas pat ir publicēts Zvaigznes ABC e-grāmatu sadaļā "Lasītājs palīdz lasītājam".

Priekšnosacījumi:
1. Uz datora jābūt uzinstalētai programmai Adobe Digital Editions .
2. Jābūt piereģistrētam lietotājam (Adobe ID), ar kuru autorizēta Adobe Digital Editions programma datorā.
3. Jāpiereģistrējas txtr mājaslapā .

Reģistrācijas darbības, kas jāveic uz Android telefona:
1. Nepieciešams uzinstalēt no Market programmu txtr.
2. Pēc programmas uzinstalēšanas, nepieciešams ievadīt txtr lietotājvārdu un paroli (a) un Adobe Digital Editions lietotājvārdu un paroli (b)

(a) norāda txtr lietotājvārdu un paroli:

(b) norāda Adobe Digiat Editions lietotājvārdu un paroli:

3. pārējās vērtības var neatzīmēt.

Darbības, kas jāveic, lai lasītu DRM parakstītu e-grāmatu uz Android telefona:
1. Nepieciešams atvērt e-grāmatu ar Adobe Digital Editions.
2. Nepieciešams atrast e-grāmatu uz datora. Tā parasti atrodas My Documents/My Digital Editions vai arī Documents/My Digital Editions
3. Jāiet uz txtr mājaslapu un nepieciešams augšupielādēt vajadzīgo failu – nospiež uz Add files pievieno e-grāmatas datni un nospiež Finish.

4. Tā var pievienot visas vajadzīgās e-grāmatas.
5. Tiek atvērta txtr programma uz telefona un aiziet uz sadaļu Archive.

6. Nospiež uz Inbox.

7. Nospiež uz grāmatas, kuru grib lasīt, piemēram, Izdzīvošanas minimums Angļu valodā un saglabā (Download).

8. Obligāti: nedrīkst spiest uz “Read” pogas, kamēr telefons nav sinhronizēts ar datoru. Šajā brīdi ir jāiziet no programmas txtr. Ja tiek nospiesta uz pogas “Read”, tad grāmata ir jāizdzēš no txtr un jāatkārto darbības no 5.soļa.
9. Telefonu pievieno pie datora USB Disk Drive režīmā.
10. Palaiž programmu Adobe Digital Editions – atvērsies programma, kurā parādīsies telefona nosaukums, piemēram, HTC Desire. Tad tiek aktivizētas uz telefona iekopētās e-grāmatas.

11. Uz telefona var atkārtoti palaist txtr un uzspiest uz sadaļas Recent. Tagad var spiest uz savas e-grāmatas un to lasīt.

12. Pēc nospiešanas, atveras e-grāmata un to var sākt lasīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru